Στην Αδριανούπολη οι γονείς των δύο στρατιωτικών μετά τη νέα απόρριψη αίτησης αποφυλάκισης

© Παρέχεται από: 24 Media
Ένα μήνα κρατούμενοι στην Τουρκία συμπληρώνουν ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας ΕΠΟΠ Δημήτρης Κούκλατζης:
Ήδη έχει ξεπεραστεί κατά πολύ ο χρόνος που εκτιμήθηκε αρχικά ως απαραίτητος για να ολοκληρωθεί το τουρκικό "καψόνι" και να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η Τουρκία εξασκώντας για άλλη μια φορά τη "διπλωματία της ομηρείας" κρατά τους δύο στρατιωτικούς προφυλακισμένους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, όπου τους επισκέπτονται σήμερα οι γονείς τους.
Η επίσκεψη αυτή γίνεται σε μία εβδομάδα που ξεκίνησε με την αισιοδοξία από τη Σύνοδο της Βάρνας, κατά την οποία η Ευρώπη έθεσε το ζήτημα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τελειώνει με την απόρριψη του δεύτερου αιτήματος αποφυλάκισης, αλλά και της ένστασης κατά της συγκεκριμένης απόφασης.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναδείξει το χειρότερο σενάριο για τους Μητρετώδη και Κούκλατζη, προβάλλοντας εκτενώς σε δημοσιεύματά τους ότι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών για την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη, στρατιωτική, περιοχή.
Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η κατηγορία που αποδόθηκε από τη στρατοχωροφυλακή, ενώ ο εισαγγελέας δεν έχει ακόμη απαγγείλει το ακριβές κατηγορητήριο, καθώς όπως ισχυρίζονται οι τουρκικές αρχές ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα στα κινητά τηλέφωνα των δύο.
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά