Π.Καμμένος: Όποιος παραβιάζει ελληνικό εναέριο χώρο θα αναχαιτίζεται
Στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο αλλά και την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία αναφέρθηκε εκ νέου ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, επαναλαμβάνοντας τα περί «ομηρίας» τους.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη, ο υπουργός Άμυνας παρομοίασε την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με την υπόθεση του πάστορα Άντριου Μπράνσον ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «ιστορική τη χτεσινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε».
Στάθηκε δε, ιδιαίτερα στις αναφορές για την κυπριακή ΑΟΖ, το Αιγαίο αλλά και τους δύο άντρες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης.
O κ. Καμμένος επανέλαβε, παράλληλα, ότι το 1974 συντελέστηκε στην Κύπρο παράνομη εισβολή και κατοχή, και εξέφρασε την άποψη ότι βιώσιμη λύση σημαίνει επιστροφή των προσφύγων και ενότητα της Κύπρου, όχι όμως μέσα από «διάφορα σχέδια Ανάν» που, όπως είπε χαρακτηριστικά, καταργούν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Τέλος, αναφορικά με το χθεσινό επεισόδιο στον ελληνικό εναέριο χώρο, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι δεν έγινε καμία παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αρχηγό ΓΕΣ, καθώς τα δύο τουρκικά F16 αναχαιτίστηκαν αμέσως από δύο ελληνικά μαχητικά.
«Όποιος παραβιάζει ελληνικό εναέριο χώρο θα αναχαιτίζεται», κατέληξε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας, υπογραμμίζοντας ότι με τέτοιες συμπεριφορές πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος ενός ατυχήματος είτε στον εναέριο χώρο είτε στο Αιγαίο.


Με τη σειρά του, ο Σ. Αγγελίδης υπογράμμισε ότι στόχος της Κύπρου και της Ελλάδας είναι η συνεχής ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας και των αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών, ειδικά σε μια περίοδο που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλητικές της ενέργειες, παραβιάζοντας το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας.
Η θέση αυτοί εκφράστηκε, άλλωστε και από τον Πάνο Καμμένο.
Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας εξέφρασε τα βαθιά αδελφικά αισθήματα αγάπης και εκτίμησης του κυπριακού λαού για την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στον αγώνα για δίκαιη επίλυση του Κυπριακού.
Σημείωσε δε, ότι με τον ομόλογό του συζήτησαν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, οι οποίες, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ασφάλεια τόσο των δύο χωρών, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και ο κ. Αγγελίδης χαρακτήρισε πολύ θετική την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, εκφράζοντας παράλληλα την καταδίκη της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους.
cnn.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά