Εγκαίνια από ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα ανακαινισμένης πτέρυγας καρδιολογικού τομέα ΝΝΑ




Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, εγκαινίασε σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 την ανακαινισμένη Νοσηλευτική Πτέρυγα του Καρδιολογικού Τομέα (5 Α) του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής  Αντιναυάρχου ΛΣ Σταμάτιου Ράπτη.

Ο ΑΝΥΕΘΑ στο χαιρετισμό που απηύθυνε ανέφερε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά, που βρίσκομαι σήμερα εδώ στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, για να εγκαινιάσουμε την ανακαινισμένη Νοσηλευτική Πτέρυγα του Καρδιολογικού Τομέα.

Ουσιαστικά εδώ «χτυπά» η καρδιά του ΝΝΑ γεγονός για το οποίο έχω προσωπική άποψη .

Η προσπάθεια συστηματικής αναβάθμισης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, βρίσκεται διαχρονικά στην πρώτη σειρά προτεραιοτήτων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής άμυνας, ιδιαίτερα φέτος, που όπως προανέφερε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, έχει ανακηρυχθεί έτος Μέριμνας Προσωπικού.

 Θα ήθελα να τονίσω και ένα άλλο στοιχείο, ο τρόπος με τον οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις άντεξαν την οικονομική κρίση είναι η βάση ώστε να επιταχύνουμε από εδώ και πέρα. Για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στην εμπνευσμένη ηγεσία τους .

Η υγειονομική μας πολιτική στηρίζεται σε δύο πυλώνες, στο υγειονομικό προσωπικό και στα μέσα που διαθέτουμε.

Προσωπικό που σε καθημερινή βάση εργάζεται με ζήλο και αφοσίωση  συμβάλλοντας στην εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία των Στρατιωτικών Νοσοκομείων υπερνικώντας παράλληλα τις δυσκολίες της εποχής.

Τα μέσα που διαθέτουμε, με αιχμή του δόρατος τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, εξελίσσονται και αναβαθμίζονται διαρκώς. Είναι ευέλικτα και μπορούν να ανταποκρίνονται στις νέες προοπτικές, και επιτυγχάνουν το σκοπό τους, δηλαδή την παροχή υπηρεσιών υγείας, τόσο στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και στις οικογένειες τους, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Κοινή μας αντίληψη είναι η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των διαθέσιμων πόρων και υποδομών. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, αναβαθμίζουμε τις υφιστάμενες δομές υγείας, σε υποδομές και εξοπλισμό, όπως πρόσφατα εγκαινιάσαμε τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και τη Μονάδα Ενδοσκοπήσεων στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών  και αναπτύσσονται νέες, όπως η Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, εδώ στο Ναυτικό Νοσοκομείο, εδώ όπου  εφαρμόζεται η διακλαδικότητα και η διαλειτουργικότητα.

Παράλληλα, ολοκληρώνουμε οι διαδικασίες για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Αττικής για την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, με βάση το Πλαίσιο Συνεργασίας  για την Επαύξηση της Διαλειτουργικότητας, που έχουμε υπογράψει με την Περιφέρεια Αττικής.

Ο εξοπλισμός αυτός είναι απολύτως απαραίτητος  για την υγειονομική κάλυψη όλων των δικαιούχων υγειονομικής περίθαλψης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία αλλά και των πολιτών της Αττικής και των νήσων, μέσω της συνδρομής που παράσχουν τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Έτσι λοιπόν εγκαινιάζουμε σήμερα και την ανακαινισμένη Νοσηλευτική Πτέρυγα του Καρδιολογικού Τομέα, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των καρδιολογικών ασθενών, υπό τις καλύτερες συνθήκες.

Διαμορφώθηκε ένας χώρος σύγχρονος, με προδιαγραφές και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή όπως τα τέσσερα monitors, τα οποία είναι συνδεδεμένα με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ένα χώρος που εξασφαλίζει την ασφαλή και άνετη παραμονή των ασθενών αλλά και βελτιωμένο εργασιακό περιβάλλον για το προσωπικό.

Είμαι σίγουρος ότι οι ανακαινισμένες εγκαταστάσεις θα βελτιώσουν ριζικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας άμεσα και στο μέλλον.

Οι εργασίες στην ανακαινισμένη Πτέρυγα ολοκληρώθηκαν με τις προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων μερών ώστε να μπορεί να  παραδίδεται σήμερα στο προσωπικό και στις οικογένειες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Ο στόχος μας  για την αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης επιτεύχθηκε με την ποιοτική εργασία σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας καθώς και με την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης και επικοινωνίας, με τη συλλογική προσπάθεια και συμμετοχή όλων μας.

Ο ρόλος σας στην προσπάθεια αυτή είναι καθοριστικός. Προσβλέπουμε λοιπόν στην ενεργό συμμετοχή σας και στήριξή σας, για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Οι δομές ενός νοσοκομείου προορίζονται πρωτίστως για την περίθαλψη και τη θεραπεία  των ασθενών.

 Σας εύχομαι γενικά να σας είναι «αχρείαστες»,  δηλαδή να είστε υγιείς τόσο εσείς όσο και οι οικογένειες σας.

Όμως σε κάθε απευκταία περίπτωση νοσηλείας είμαι σίγουρος πως θα νιώσετε ασφάλεια και σιγουριά. Σιγουριά η οποία πηγάζει από την επιστημονική κατάρτιση των Ιατρών και νοσηλευτών και ασφάλεια από τις παρεχόμενες υπηρεσίες  και για αυτά τα δύο μπορούμε όλοι, αλλά πρώτα εσείς εδώ στο Ναυτικό Νοσοκομείο  να είμαστε υπερήφανοι». 









Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά