Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη και την Κομοτηνή

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε ενόψει των εορτών την XXV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στο Πετροχώρι Ξάνθης και την 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού στην Κομοτηνή. Συνομίλησε με τα στελέχη, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες και αντήλλαξαν ευχές.
Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τα στελέχη και τους στρατεύσιμους των ακριτικών φυλακίων του Δ’ Σώματος Στρατού και τους ευχήθηκε για τις γιορτές.
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την επίσκεψή στην XXV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στην Ξάνθη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην καρδιά της δύναμης του Στρατού Ξηράς στη Θράκη μας. Η περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή για τα εθνικά μας θέματα, όπου όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να δώσουμε την πρέπουσα προσοχή για τη συνύπαρξη όλου του ελληνικού πληθυσμού: των Ελλήνων Ορθοδόξων, των Ελλήνων Μουσουλμάνων, των Ελλήνων Πομάκων, των Ελλήνων Ρομά.
Εδώ επιτελείτε καθημερινά ένα σημαντικό εθνικό έργο και θέλω από την αρχή να τονίσω πως είμαστε υπερήφανοι για εσάς, γιατί πράγματι εκτελείτε άριστα τα καθήκοντά σας σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Διαδραματίζετε κεντρικό ρόλο στην εγγύηση της άμυνας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στον ελληνικό λαό και ιδίως στην τοπική κοινωνία.
Η υπευθυνότητα, η πειθαρχία και ο ενθουσιασμός που διακρίνω σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό αποδεικνύουν την καθημερινή θέλησή σας να υπερασπίζεστε την εδαφική ακεραιότητα και τα εθνικά μας συμφέροντα, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στην ανύψωση του ηθικού των ακριτικών πληθυσμών.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει πλήρη επίγνωση των δυσχερειών και των προβλημάτων κάτω από τις οποίες εκτελείτε την υψηλή αποστολή σας και υλοποιεί συνεχώς πολυποίκιλες δράσεις για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης, τόσο της δικής σας όσο και των οικογενειών σας.
Ήδη έχουν απελευθερωθεί από το ΓΕΣ τα απαραίτητα κονδύλια και θα απελευθερωθούν ακόμη περισσότερα, όσα περισσότερα μπορούμε να διασφαλίσουμε, προκειμένου να δημιουργήσουμε κατοικίες για τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους ΕΠΟΠ.
Να αισθάνεστε υπερήφανοι για το έργο το οποίο έχετε αναλάβει, καθώς και το ότι έχετε αφιερώσει ένα μέρος της ζωής σας στην υπηρεσία της Πατρίδος και του κοινωνικού συνόλου.
Η προσφορά σας δεν έγκειται μόνο στην εκπλήρωση της υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά και στην  αρωγή σας στην τοπική κοινωνία. Είστε παρόντες όπου και όποτε απαιτηθεί. Γι’ αυτό το λόγο κερδίζετε τη δημόσια αναγνώριση. Όλος ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει το έργο που επιτελούν εδώ οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τη χρονιά που έρχεται ξεκινά πλέον η έξοδος της χώρας από αυτή την τεράστια οικονομική και κοινωνική κρίση, την οποία πλήρωσαν πολύ ακριβά όλοι οι Έλληνες και ιδίως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπέστησαν πολύ μεγάλες περικοπές, τα ενεργά στελέχη μέχρι το 2015, αλλά και οι απόστρατοι, οι έφεδροί μας. Θέλω να γνωρίζετε ότι η μέριμνά μας θα είναι να αποκαταστήσουμε όλες αυτές τις μειώσεις στα οικονομικά που έχει υποστεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επιζητούμε ειρήνη και συνεργασία με τους γείτονές μας, αλλά επιζητούμε και σεβασμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όπως επιζητούμε το σεβασμό απέναντι στο διεθνές δίκαιο, στις διεθνείς συνθήκες, απέναντι σε αυτά τα οποία έχουμε υπογράψει διεθνώς και αναφέρομαι στη Συνθήκη της Λωζάνης.
Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική Πολιτεία οφείλει πολλά στην περιοχή, σε όλους τους κατοίκους της περιοχής και στους Ορθόδοξους και στους Μουσουλμάνους. Είναι αλήθεια ότι για πολλά χρόνια η Θράκη είχε παραμεληθεί. Αυτή την υποχρέωση της Πολιτείας θα την αποκαταστήσουμε το συντομότερο δυνατό.
Όμως, δεν πρόκειται να δεχθούμε τη συνέχιση μιας τακτικής από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία επιβάλλεται από το τουρκικό προξενείο και θέλει να υποδαυλίζει στη Θράκη την εθνική συνοχή.
Tέτοια φαινόμενα δεν είναι αποδεκτά και να ξέρουν πολύ καλά ότι όσο κι αν θέλουμε να διατηρήσουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας τόσο έτοιμοι είμαστε οποιαδήποτε στιγμή κι αν χρειαστεί να υπερασπίσουμε την εθνική μας ακεραιότητα. Όσο ζει έστω κι ένας από εμάς δεν πρόκειται να υποσταλεί καμία σημαία.
Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό από την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής μας κυριαρχίας.
Αυτή η πολιτική των αμφισβητήσεων και των διεκδικήσεων της γείτονος αποδεικνύει το αντίθετο από τη θέληση για καλή γειτονία. Θέλουμε, λοιπόν, να τους πούμε εν όψει και των ημερών που έρχονται ότι καλό θα είναι να ζήσουμε ειρηνικά και να σταματήσουν τις προκλήσεις, ιδίως σε μια περιοχή για την οποία δεν υπάρχει ουδεμία αμφισβήτηση από τις διεθνείς συνθήκες, είναι αμιγώς ελληνική, με απόλυτο σεβασμό σε όλο τον πληθυσμό της περιοχής, ανεξαρτήτως θρησκείας και ανεξαρτήτως φυλής.
Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά, Καλά Χριστούγεννα και θέλω κοιτώντας σας στα μάτια να σας πω να είστε βέβαιοι ότι η Πολιτεία γνωρίζει αυτά που σας οφείλει.
Είμαστε περήφανοι για εσάς και θέλω να ευχηθώ σε εσάς και στις οικογένειές σας υγεία, ευτυχία και προκοπή».
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την επίσκεψή στην 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού στην Κομοτηνή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να σας ευχηθούμε από κοντά και να σας ευχαριστήσουμε για το εξαιρετικό έργο που επιτελείτε σε αυτή την πολύ ευαίσθητη περιοχή, στη Θράκη μας, και ιδιαίτερα εδώ στην Κομοτηνή, όπου γνωρίζουμε τις δράσεις του τουρκικού προξενείου, που προσπαθεί να πιέσει, κατά παράβαση κάθε συνθήκης και του διεθνούς δικαίου, τους Έλληνες Μουσουλμάνους, τους Έλληνες Πομάκους, τους Έλληνες Ρομά, που ζουν ειρηνικά με τους Έλληνες Ορθόδοξους σε αυτή την περιοχή.
Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η παρουσία όλων σας, των αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των οπλιτών και των εθνοφυλάκων δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή. Επιτελείτε ένα εξαιρετικό εθνικό έργο όχι μόνο για τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, όχι μόνο για την αποτροπή σε περίπτωση κρίσεως, αλλά και κοινωνικό έργο εν καιρώ ειρήνης.
Γνωρίζω ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι δύσκολες. Είναι πολύ πιο δύσκολες από οποιαδήποτε άλλη περιοχή. Γι’ αυτό θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία κάνουμε ό,τι μπορούμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που μας δίνει η Πολιτεία και των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων, προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσής σας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πρωταρχικός μας σκοπός τη χρονιά που έρχεται θα είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού, η μέριμνα για το προσωπικό.
Γνωρίζω καλά ότι τα τελευταία χρόνια το προσωπικό έχει υποστεί, όπως και όλος ο ελληνικός λαός, μία τεράστια πίεση από την οικονομική κρίση που έχει πλήξει την πατρίδα μας, και τα ενεργεία στελέχη μας και τα εν αποστρατεία.
Στο πλαίσιο αυτό, θέλω να γνωρίζετε ότι ο πρώτος στόχος, ο οποίος είναι η κάλυψη κατά 100% της στέγασης των στελεχών μας, των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των ΕΠΟΠ, θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Θέλω ακόμα να σας διαβεβαιώσω ότι βγαίνοντας από αυτή την κρίση, πρωταρχικός μας στόχος μέσα στους επόμενους μήνες θα είναι η αποκατάσταση των αδικιών που έχει υποστεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Θέλω ακόμα να σας διαβεβαιώσω ότι όλος ο ελληνικός λαός είναι μαζί σας. Δεν υπάρχει άσκηση πολιτικής στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι χώρος αντιπαράθεσης, είναι χώρος ενότητας του ελληνικού λαού. Οι Ένοπλες Δυνάμεις με Αρχηγό την Υπέρμαχο Στρατηγό έχουν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.
Και είμαι περήφανος ως πολιτικός προϊστάμενος να σας πω ότι σε όλες τις μετρήσεις που γίνονται, ανεξαρτήτως των θεμάτων που εξετάζουν, θα δείτε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πάντα την πρώτη θέση στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα σε τέτοιες ευαίσθητες περιοχές όπως στην περιοχή που εσείς υπηρετείτε.
Εύχομαι, λοιπόν, σε όλες και σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, δύναμη και ευτυχία στις οικογένειές σας. Είμαστε περήφανοι για εσάς και είναι περήφανος όλος ο ελληνικός λαός».
 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά