Επανέρχονται σενάρια μετακίνησης Καμμένου από το Άμυνας

Επανέρχονται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για μετακίνηση του Πάνου Καμμένου από το ΥΠΕΘΑ, στο Προστασίας του Πολίτη.
Σύμφωνα με κομματικά αλλά και κυβερνητικά στελέχη μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν επίμονα από τον Αλέξη Τσίπρα να μετακινήσει τον κυβερνητικό εταίρο και τη θέση του, να καταλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρη Βίτσα.
Στους διαδρόμους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ψιθυρίζονται πολλά. Σύμφω­να με πληροφορίες, σε πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, τέθηκε από τον πρωθυπουργό το ενδεχόμενο της μετακίνηση του, στο επόμενο ανασχηματισμό που κατά τα φαινόμενα θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.
Του δίνει «μπόνους» την ΕΥΠ ο Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός πρότεινε στον κ. Καμμένο να αλλάξει υπουργείο. Να αφήσει το ΥΠΕΘΑ και να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με διευρυμένες αρμοδιότητες στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας και με τη διοικητική υπαγωγή σε αυτόν και της Εθνική Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ)

Σύμφωνα με στελέχη των ΑΝΕΛ, η πρωθυπουργική πρόταση δεν ικανοποίησε απόλυτα τον Πάνο Καμμένο, «αλλά δεν την απέρριψε».
Εξάλλου ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του, θεωρεί ότι αν μείνει στο υπουργείο θα έχει να αντιμετωπίσει και τη δυσαρέσκεια στελεχών των Ενόπλων Δυνάμε­ων και αποστράτων, σχετικά με τις περικοπές σε μισθούς και συντά­ξεις.
Ο κ. Καμμένος, παρά τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε να πείσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, να μην γίνουν μειώσεις με αποτέλεσμα οι στρατιωτικοί να έχουν δυσαρεστηθεί από την στάση του.
Πάντως αν ο Τσίπρας, δώσει τελικά στον Καμμένο και «μπόρους» τα βαλιτσάκια της ΕΥΠ, πολύ πιθανά ο Π. Καμμένος να ενδώσει και τελικά να μετακινηθεί στο Προστασίας του Πολίτη, ειδικά αν γίνει αυτόνομο υπουργείο…

aftodioikisi
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά