ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ




Στις αρχές του νέου έτους (Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018) διεξάγονται αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ) και της Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε) της Ένωσης, καθώς και των Αντιπροσώπων για το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών. Πρόκειται για σημαντική ευκαιρία να ενεργοποιηθούν και να κατέλθουν ως υποψήφιοι ικανοί συνάδελφοι, ώστε να εκλεγούν οι πλέον άξιοι εξ αυτών, οι οποίοι θα μπορέσουν την επόμενη κρίσιμη τριετία, να εκπροσωπήσουν αποτελεσματικά τον Έλληνα στρατιωτικό, σε μια κρίσιμη περίοδο καμπής για το χώρο της συλλογικής έκφρασης, αλλά και την ίδια την Ένωση. 

 Οι στρατιωτικοί καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα. Προβλήματα που έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με το λειτούργημά μας και με την καθημερινότητα των οικογενειών μας. Όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της Ε.Σ.ΠΕ.Θ, η οποία συνέπεσε με τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, έχουμε δράσει πολυεπίπεδα ως καθημερινός σύμμαχος των συναδέλφων, αλλά ταυτόχρονα υπό μια ευρύτερη οπτική υποστηρίξαμε και αναδείξαμε το έργο και την προσφορά των Ε.Δ. Αξιοποιώντας τις γνώσεις, την εμπειρία και σύγχρονα εργαλεία, αναπτύξαμε συνεργασίες, στηρίξαμε δράσεις εξωστρέφειας και δικτύωσης του χώρου, συμμετείχαμε στην υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης, δημιουργήσαμε γόνιμες συνέργιες με τις τοπικές κοινωνίες σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναλάβαμε πρωτοβουλίες για προβολή του έργου μας και για ανάδειξη των προβλημάτων του κλάδου.   

 Πέρα όμως από τα παραπάνω, ο σημαντικότερος ρόλος που επιτελέσαμε ήταν η ενεργός συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο, αποτελώντας τη φωνή της συνείδησης των συναδέλφων. Αναδεικνύοντας τα προβλήματα, μεταφέροντας τα αιτήματα, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των μελών μας. Επισημάναμε τις δυσχέρειες, διατυπώσαμε στοιχειοθετημένες θέσεις και καινοτόμες προτάσεις, διεκδικήσαμε με παρρησία το δίκαιο. Ζητήσαμε επίμονα την προώθηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας και το επίπεδο διαβίωσης των στελεχών των ΕΔ. Αυτό το καθήκον το υπηρετούμε με συνέπεια, υπευθυνότητα και επιμονή όλα αυτά τα χρόνια και προς τούτο δεσμεύομαι και στο μέλλον, σε ότι με αφορά.   

Σήμερα, μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης και οπισθοδρόμησης, η ελληνική οικονομία διαφαίνεται ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της ανάπτυξης. Το 2018 θα αποτελέσει μια χρονιά ορόσημο, μια χρονιά μεγάλων προκλήσεων και ενδέχεται να σηματοδοτήσει αλλαγές στον χώρο. Αυτή ακριβώς η στιγμή είναι η πλέον κρίσιμη για το αν θα καταφέρουμε να κάνουμε τα απαιτούμενα άλματα προς τα εμπρός ή θα συμβιβαστούμε με την παρούσα κατάσταση. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή, οι Έλληνες στρατιωτικοί δικαιούνται να έχουν ρόλο και φωνή. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, με την εκλογή των άξιων συναδέλφων, με την ενεργή συμμετοχή των μελών στα δρώμενα των Ενώσεων, με δραστήρια διεκδικητική στάση. Απαιτείται μια μεγάλη ανασύνταξη δυνάμεων με νέα φιλοσοφία, με ενωτικό πνεύμα, μακριά από κάθε είδους παραγοντικές εξαρτήσεις και φυσικά πέρα από προσωπικές στρατηγικές και στοχεύσεις, που δυστυχώς εντοπίζονται και στην περιοχή μας, αλλά ευτυχώς όχι στους κόλπους της Ε.Σ.ΠΕ.Θ. 

 Αυτές οι εκλογές συνιστούν πρώτης τάξεως ευκαιρία να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα του κλάδου προς την αδιαφορούσα Πολιτεία, ότι υπάρχουμε, είμαστε εδώ παρόντες και αγωνιζόμαστε. 

 Δεν επαιτούμε, αντιθέτως απαιτούμε όσα μας αναλογούν και δικαιούμαστε. 

 Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο! 

 Τα θαύματα πραγματοποιούνται από την υπέρβαση ορισμένων ανθρώπων, που θυσιάζουν την εφήμερη βατότητα της ζωής τους για να βελτιώσουν την καθημερινότητα, αλλά και τη συνείδηση της νεότερης γενιάς. Ο χώρος έχει ανάγκη από ένα δημιουργικό σοκ, το οποίο θα αναδείξει στο προσκήνιο νέους ανθρώπους, νεαρούς συναδέλφους με επαγγελματική επάρκεια και διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, οι οποίοι όμως δεν θα είναι φορείς της κουλτούρας των στερεοτύπων που σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπονται σε βαρίδια και μας κρατούν ως επαγγελματικό κλάδο σε στασιμότητα.

 Καλώ τους στρατιωτικούς σε όλη τη χώρα να συμμετάσχουν στις κατά τόπους αρχαιρεσίες, καλώ ειδικότερα τους συναδέλφους της Θεσσαλίας, κυρίως τους νεότερους, να ενταχθούν στην Ε.Σ.ΠΕ.Θ και να πλαισιώσουν την προσπάθειά μας αυτή. Τέλος, προσκαλώ τα μέλη μας που θα προσέλθουν μαζικά στις εκλογές για να επιλέξουν ικανά και άξια πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν, ενδυναμώνοντας έτσι τη φωνή και τις διεκδικήσεις του κλάδου με στόχο ένα πραγματικά καλύτερο αύριο, το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει και την υπογραφή μας …………………….. 


           -Ο-
Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Θ





Στέφανος Κουκουράβας

Σημείωση:  Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, εκφράζει απολύτως προσωπικές απόψεις του συντάκτη

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά