Σ. Γιαννάκης: Αναφορά με αφορμή την ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας ΗπείρουΠρος

Τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας

κ. Πάνο ΚαμμένοΑξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα σας διαβιβάζω την με ημερομηνία 20/11/2017 Ανακοίνωση της ΄Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ) με θέμα: «Οικονομικά (Αποζημίωση Νυχτερινής Απασχόλησης – Υπερωριακή Αποζημίωση Στρατιωτικού Προσωπικού)».

Συγκεκριμένα με την ανακοίνωση αυτή εκφράζουν την απογοήτευση αλλά και την ανησυχία τους διότι δεν έχει ακόμη εκδοθεί σχετική ΚΥΑ μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής ΄Αμυνας και του Υπουργείου Οικονομικών ενώ έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 7 μηνών από την ψήφιση του Νόμου για χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που εργάζεται κατά της νυχτερινές ώρες και ως εκ τούτου υπάρχει ορατός κίνδυνος να χαθεί η αναδρομική αποζημίωσή τους από την 1η Ιανουρίου του 2017.

Επίσης αιτούνται τη θεσμοθέτηση αποζημίωσης και για την υπερωριακή τους εργασία.

Παρακαλώ να μου γνωρίσετε τις απόψεις σας καθώς επίσης και τυχόν ενέργειές σας για την επίλυση των ανωτέρω δίκαιων αιτημάτων τους.


Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου εκφράζει την απογοήτευση των μελών της διότι ενώ έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 7 μηνών από την ψήφιση του Νομού 4472/2017 δεν έχει εκδοθεί ακόμη ΚΥΑ μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και ΥΠΟΙΚ με αποτέλεσμα το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που αποδεδειγμένα εργάζεται κατά τις νυκτερινές ώρες να μην του έχει χορηγηθεί η ειδική αποζημίωση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των δύο ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (2,77 €) ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης.
Συνέπεια αυτού ο κίνδυνος να χαθεί η αναδρομική από 1/1/2017 αποζημίωση των συναδέλφων που εκτελούν νυχτερινή εργασία.

Η Ένωση ζητεί την άμεση εφαρμογή του παραπάνω μέτρου ώστε να αποζημιωθούν αναδρομικά οι συνάδελφοι για την προσφορά νυχτερινής απασχόλησης (24ωρες υπηρεσίες, νυχτερινές εκπαιδεύσεις, ασκήσεις κ.λ.π) αλλά και την θεσμοθέτηση αποζημίωσης και για την υπερωριακή εργασία τους.


http://www.patatoukos.com/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά