Έκλεψαν απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα λόγω... εύκολου password



Στην Αυστραλία, ένας πάροχος εξοπλιστικών προμηθειών από την Αδελαΐδα, δεν σκέφτηκε ποτέ ότι τα έγγραφα που κατείχε ήταν πολύτιμα, παρόλο που εμπεριείχαν απόρρητες πληροφορίες για τα νέα μαχητικά της Αυστραλίας και για πολέμικά πλοία. Και δεν άλλαξε ποτέ τα username και password!
Η έρευνα του αυστραλιανού στρατού βρήκε ότι ο πάροχος δεν είχε αλλάξει τα αρχικά passwords, τα οποία ήταν τα ίδια με τα οποία μπορούσε ο καθένας να μπει στη σελίδα του: «guest» δηλαδή για το username και «admin» για τον μυστικό κωδικό!
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο χάκερ είχε πανεύκολο έργο εδώ και υπέκλεψε χωρίς να χύσει στάλα ιδρώτα 30 gigabytes δεδομένων για το μαχητικό F-35, το αεροσκάφος C130 και το κατασκοπευτικό P-8 Poseidon.







Ο υπουργός Άμυνας της χώρας προσπάθησε να υποβαθμίσει την υποκλοπή, λέγοντας πως δεν ήταν ακριβώς στρατιωτικά απόρρητες οι πληροφορίες, παρά εμπορικά απόρρητες.
Ακόμα πιο τραγικό είναι ίσως το γεγονός πως ο χάκερ μπαινόβγανε στο σύστημα από τον Ιούνιο του 2016, αποκτώντας δεδομένα για κάθε πειραματικό σκάφος του αυστραλιανού στρατού…


Περισσότερα: Έκλεψαν απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα λόγω... εύκολου password (pics) | E-Daily.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά