Αυτή είναι η ζωή των ευζώνων σε φωτογραφική έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο




Η ίδια έκθεση εγκαινιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και ακολούθως μεταφέρθηκε στην Καβάλα.
Το αγέρωχο παρουσιαστικό των ευζώνων, η παραδοσιακή στολή που φέρει πλήθος συμβολισμών λαογραφικού και ορθόδοξου χαρακτήρα, η δύσκολη εκπαίδευση, οι ιδέες και τα συναισθήματα τους, θα παρουσιαστούν στην έκθεση με θέμα «Εύζωνες/Οι φύλακες των αφανών» που θα διαρκέσει από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την ατομική έκθεση της φωτογράφου Δήμητρας Χατζηαδάμ, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η έκθεση αποτελείται από έξι έργα σε φυσικό μέγεθος εύζωνα, δύο μέτρα, που απεικονίζονται με τις στολές τους.
Το φωτογραφικό υλικό συνοδεύεται από μαρτυρίες ευζώνων και ηχητικό ντοκουμέντο από τις δραστηριότητες τους. «Στην έκθεση υπάρχουν οι έξι στολές της Προεδρικής Φρουράς, σε φυσικό μέγεθος εύζωνα. Υπάρχουν και φωτογραφίες από τις υπόλοιπες διαδικασίες, όπως είναι η έπαρση και η υποστολή της σημασίας στην Ακρόπολη, η αλλαγή της φρουράς, στιγμές μέσα από το στρατόπεδο και διάφορα τελετουργικά. Αποτυπώνεται η ευζωνική ζωή» δήλωσε η κ.Χατζηαδάμ. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και της Unesco. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του οργανισμού «Ενώσεις Ελλήνων Πολιτισμού και Ανάπτυξης» και του συνδέσμου «Πνοή ζωής για τα παιδιά».


Read more: http://www.newsbomb.gr/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά