ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΣΑΣ



Η Σχολή ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1926 με πρώτη ονομασία «Στρατιωτική Ιατρική Σχολή» και λειτούργησε μέχρι το 1935. Οι τότε απόφοιτοι και Μαθητές βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου, στηρίζοντας τον Έλληνα μαχητή και αρκετοί από αυτούς θυσιάστηκαν υπέρ πατρίδος.

   Το 1937 επανιδρύθηκε ως Σχολή Αξιωματικών Στρατιωτικών Υπηρεσιών, στην οποία φοιτούσαν Ιατροί και Στρατολόγοι, και λειτούργησε μέχρι την έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου.
   Το 1947 η Σχολή μεταφέρθηκε και επαναλειτούργησε ως Στρατιωτική Ιατρική Σχολή στη Θεσσαλονίκη, όπου είναι εγκατεστημένη μέχρι σήμερα.
   Από το 1953 και σταδιακά, προστέθηκαν στο Ιατρικό τμήμα, τα τμήματα Κτηνιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού.
   Το 1970 η Στρατιωτική Ιατρική Σχολή μετονομάστηκε σε Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων με την προσθήκη των τμημάτων Δικαστικού, Στρατολογικού και Οικονομικού. Το Δικαστικό τμήμα έπαψε να υφίσταται το 1986.
   Από το 1989 εισάγονται στη Σχολή και γυναίκες.
   Το 2005 προστέθηκε το τμήμα Ψυχολόγων και το 2010 το Στρατολογικό μετονομάσθηκε σε Στρατολογικό – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων.
   Όλοι οι Μαθητές φοιτούν στις αντίστοιχες Σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
   Οι Απόφοιτοι της Σχολής Αξιωματικοί κατανέμονται στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και τα Κοινά Σώματα καθώς και εκ των Υγειονομικών Τμημάτων, στην Ελληνική Αστυνομία και εξελίσσονται σε άριστους επιστήμονες Αξιωματικούς, με στρατιωτική καταξίωση και ακαδημαϊκή αναγνώριση.
   Η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων είναι ανεξάρτητος Διακλαδικός Σχηματισμός επιπέδου Ταξιαρχίας και υπάγεται στον κ. Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ.

apofoitoissas
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά