ΠΣΑΕΜΘ: Παραπληροφορούν τους ΕΜΘ οι ιστοσελίδες



Ανακοίνωση για παραπληροφόρηση καποιων ιστοσελίδων
Αγαπητοί συνάδελφοι

Την 25η Οκτωβρίου 2017 ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής το ΣΝ «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Εθν.Αμυνας όπου περιλαμβλανεται και το αρθρο 2 το οποίο προβλέπει την απονομή του αποστρατευτικού βαθμού στους Ε.Μ.Θ Ανθυπασπιστές.

Εκτοτε κάποιες γνωστές για την  "παραπληροφόρηση" που προσφέρουν ιστοσελίδες,θέλοντας να δημιουργήσουν σύγχυση στους συναδέλφους μας,επηρεαζόμενοι και από τις ανακρίβειες που ανέφερε στην Βουλή ο Τομεάρχης Άμυνας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μη γνωρίζοντας το θέμα, μας εντυπωσιάζουν με την ασχετοσύνη τους και προσπαθώντας μάλλον να κερδίσουν επισκεψιμότητα γράφουν ανακρίβειες όπως οι παρακάτω:

"Με το νέο νομοσχέδιο του ΥΕΘΑ που έδωσε στους Εθελοντές Μακράς Θητείας τον αποστρατευτικό βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων κερδήθηκαν γι αυτή την κατηγορία των Στελεχών και τα παρακάτω:

1. Ανοίγει ο δρόμος να κινηθούν στο μέλλων δικαστικά ώστε να διεκδικήσουν την ίδια σταδιοδρομική εξέλιξη με τους Εθελοντές του Νόμου 445/1974 & 705/1977.

2. Μεγαλύτερο εφάπαξ, σύνταξη και μέρισμα λόγω μεγαλύτερου βαθμού που θα κατέχουν με την αποστρατεία τους.

3. Ηθικά από το γεγονός ότι θα δικαιούνται και αυτοί Ξίφος όπως και οι υπόλοιποι Αξιωματικοί εκ ΑΣΣΥ και Εθελοντών.

4. Θα πρέπει πλέον κανονικά να έχουν στις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών ίση αντιμετώπιση με τους απόστρατους από ΑΣΣΥ και Εθελοντές επειδή είναι πλέον Αξιωματικοί."






Προς αποφυγήν συγχύσεως θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους ε.α και ε.ε συναδέλφους μας οτι τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύουν και να μην πέφτουν εύκολα θύματα της παραπληροφόρησης!!

Επί των παραπάνω  σχολιάζουμε τα εξής:

1. Καμιά μελλοντική διεκδίκηση δεν ανοίγει μετά την ρύθμιση αυτή!!!Πιθανόν αυτοί που υποστηρίζουν το αντίθετο έχουν ίδια συμφέροντα,σχέσεις με δικηγόρους κ.λ.π και επιθυμούν να οδηγήσουν τους συναδέλφους μας προς τα εκεί!!Ο νόμος που ισχύει για τους ΕΜΘ εξακολουθεί να είναι ο ν.1848/1989 και η νέα ρύθμιση είναι απλά προσθήκη στον νόμο αυτόν!!


2. Κανενα εφάπαξ,μέρισμα και σύνταξη  δεν αλλάζει με την απονομή του διοικητικού βαθμού του Ανθλγου για τους ΕΜΘ!!Σύνταξη ,μερίσματα και εφάπαξ υπολογίζονται πάντα με τον τελευταίο οικονομικό βαθμό και οχι με τον διοικητικό!!!

3.Η αναφορά σε  ξίφος η πτυσσόμενο μαχαιρίδιο η Ελβετικό σουγιά μάλλον  εχει σκοπό να ευτελίσει την ρύθμιση η οποία κινείται πρός την σωστή κατεύθυνση!!

4.Οι ΕΜΘ Ανθστές ε.α ήταν πάντοτε τακτικά μέλη των Ενώσεων Αποστράτων και δέν αλλάζει κάτι σε αυτό,πλήν 5 μορίων που θα  λαμβάνουν  σαν Ανθλγοι ε.α στην μοριοδότηση τους για τον παραθερισμό στα ΚΑΑΥ!!

Καλό είναι οι κύριοι τεχνίτες της παραπληροφόρησης πριν γράψουν κατι για το θεσμό των ΕΜΘ να επικοινωνούν πρώτα με το σύλλογο μας,ωστε να τους ενημερώνουμε υπεύθυνα.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι ε,α και ε.ε ΕΜΘ  να μην επηρεάζονται  από ανακριβή έως "ύποπτα" άρθρα  κάποιων ιστοσελίδων και να προστρέχουν για επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση μόνο στον σύλλογό μας


Ευχαριστουμε
Εκ του Δ.Σ

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά