ΠΟΜΕΝΣ: Ζητάμε την άμεση εφαρμογή αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης

ΠΟΜΕΝΣ

 


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ΠΟΜΕΝΣ έστειλε επιστολή προς την πολιτική ηγεσία και την Βουλή, με αίτημα την άμεση εφαρμογή της διάταξης για την αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης


Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο
Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Βίτσα
Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
ΚΟΙΝ : Στρατιωτικοί συντάκτες
ΘΕΜΑ: Αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης Στρατιωτικών των Ε.Δ.
ΣΧΕΤ : α. Ν.4472/2017
β. Έγγραφο Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου με Αρ πρωτ. 54/2017

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) ως ο νόμιμος και θεσμικός εκπρόσωπος των εν ενεργεία Στρατιωτικών, έγινε αποδέκτης ενός δίκαιου αιτήματος από την Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ., μια από τις πρώτες Ενώσεις θεσμικής εκπροσώπησης εν ενεργεία στρατιωτικών.
2. Σύμφωνα με το Νόμο 4472/2017 άρθρο 127 περίπτωση Δβ που ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων, θεσπίστηκε η χορήγηση αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
3. Παρόλο που έχει περάσει τετράμηνο από την ψήφιση του εν λόγου νομοσχεδίου, δεν έχει εκδοθεί η αντίστοιχη ΚΥΑ μεταξύ των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, που να καθορίζει τις λεπτομέρειες χορήγησης, με αποτέλεσμα κανείς συνάδελφος να μην αποζημιώνεται για την νυχτερινή του απασχόληση.
4. Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,
Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. αφουγκράζοντας τον έντονο προβληματισμό των συναδέλφων μας, παρακαλεί για την άμεση εφαρμογή της χορήγησης αποζημίωσης της νυχτερινής απασχόλησης και την θεσμοθέτηση αποζημίωσης για την υπερωριακή απασχόληση, όπως είχαμε προβάλλει ως Ομοσπονδία στην συζήτηση για τα ειδικά μισθολόγια στην Βουλή των Ελλήνων.
Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ
Επγός (ΥΔΚ)

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
  Λγος (ΠΖ)
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά