Η ΠΟΜΕΝΣ εισηγείται λύση για να διευκολυνθούν οι στρατιωτικοί – γονείς μαθητών

ΠΟΜΕΝΣ

 


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτιών ΠΟΜΕΝΣ εισηγείται στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος που έχουν τα στελέχη με τέκνα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση,  λόγω της υποχρέωσης τους να παραδίδουν τα τέκνα τους τις εργάσιμες μέρες, σε βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς ή στα σχολεία της πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ώρες που τα στελέχη θα πρέπει να βρίσκονται στην Μονάδα τους.

Το κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο
ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο
Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Βίτσα
ΕΓΑ/ΓΕΕΘΑ – ΕΓΑ/ΓΕΣ – ΕΓΑ/ΓΕΝ – ΕΓΑ/ΓΕΑ
ΚΟΙΝ : Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
Στρατιωτικοί συντάκτες

ΘΕΜΑ: Διευκολύνσεις έγγαμων εν ενεργεία στελεχών με τέκνα
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,
1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) ως ο νόμιμος και θεσμικός εκπρόσωπος των εν ενεργεία Στρατιωτικών, σας γνωστοποιεί το σοβαρό πρόβλημα που υφίσταται, στην προσέλευση των εν ενεργεία στελεχών στην εργασία τους, λόγω της υποχρέωσης τους να παραδίδουν τα τέκνα τους τις εργάσιμες μέρες, σε βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς ή στα σχολεία της πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ώρες που τα στελέχη θα πρέπει να βρίσκονται στην Μονάδα τους.
Η ανάδειξη αυτή έγινε και από πρωτοβάθμια ένωση, συγκεκριμένα την Περιφερειακή Ένωση Σερρών, η οποία αν και δεν είναι μέλος της Ομοσπονδίας μας, ανέδειξε ένα πρόβλημα που αφορά όλους τους συναδέλφους.
2. Συγκεκριμένα ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων, πρέπει να παραδίδει τα τέκνα του στους βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς, και τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας/δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 07:30 το πρωί στις περισσότερες των περιπτώσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην προσέλευση τους στην Μονάδα, καθόσον βάσει του ωραρίου η εργασία ξεκινά στις 07:00.
3. Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,
Η ΠΟΜΕΝΣ κατόπιν τούτου προτείνει, για την θεραπεία και την κοινή αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, την έκδοση διαταγής Μονίμου Ισχύος, που να έχει εφαρμογή σε όλα τα Σώματα (ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ), η οποία να καθορίζει το δικαιούμενο προσωπικό και τις διαδικασίες διευκολύνσεις κατά περίπτωση, ώστε μ΄αυτό τον τρόπο να επιλυθεί οριστικά αυτή η σημαντική υποχρέωση που αφορά στην φύλαξη – εκπαίδευση των παιδιών τους.
Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ
Επγός (ΥΔΚ)
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Λγος (ΠΖ)
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά