Εκπληκτική εκδήλωση απο την ΔΙΚΕ με εγκαίνια έκθεσης και συναυλία απο την στρατιωτική μουσική


Η 1η μέρα των εκδηλώσεων για την 196η επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς σημείωσε απόλυτη επιτυχία.

Χθές το βράδυ στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης η Διοίκηση Κέντρων (IV Μεραρχία
Πεζικού) πραγματοποίησε μια εκδήλωση που θα συζητείται για μέρες στην πόλη!!

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα εγκαίνια της  έκθεσης με θέμα «Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η Άλωση της Τριπολιτσάς», από τον Στρατηγό Διοικητή Μεραρχίας και τον Δήμαρχο και έπειτα μαζί με τις αρχές του τόπου ακολούθησε  περιήγηση στα εκθέματα του πολεμικού Μουσείου Αθηνών αλλά και του πολεμικού Μουσείου Τρίπολης!
Να σημειώσουμε εδώ ότι τα εκθέματα είναι μοναδικά και άξια θαυμασμού και τα Πολεμικά Μουσεία συνεισφέρουν στον πολιτισμό που τα τελευταία χρόνια πολύς κόσμος τα επισκέπτεται και διαθέτουν μια πλούσια συλλογή από διάφορα αντικείμενα διαφόρων περιόδων της ιστορίας.

Η διάρκεια της Έκθεσης στο Μαλλιαροπούλειο θα είναι από 22 έως 29 Σεπτεμβρίου και ώρες λειτουργίας 10:00 - 13:00 & 18:00 - 21:00

Ακολούθησε η συναυλία από τη Στρατιωτική Μουσική της Μεραρχίας με δημοτικά
τραγούδια συνοδευόμενη από την ερμηνεύτρια κα Κούλη – Κουρτάλη Νίκη και τo
νεανικό τμήμα της χορωδίας Τρίπολης, με θέμα «Η Ιστορία της Επανάστασης
μέσα από το Δημοτικό τραγούδι».

Ήταν μια εκπληκτική συναυλία που εντυπωσίασε το κοινό μιας και η στρατιωτική μουσική λόγω υποχρεώσεων σπάνια δίνει τέτοιες συναυλίες  και αξίζει να πούμε ότι χάρη στον επαγγελματισμό των μουσικών της και την δεξιοτεχνία τους ήταν να σαν άκουγες συναυλία επιπέδου Μεγάρου Μουσικής συμφωνική από 50 μουσικά όργανα!! Και αυτό το είπαν όσοι βρέθηκαν εκεί και με την μεγάλη προσέλευση του κόσμου αρκετοί ήταν και οι όρθιοι πολίτες στην αίθουσα που κάθισαν μέχρι το τέλος της συναυλίας.


Τέλος ακολούθησε  η ομιλία από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης
Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελ/σου, κ. Αθανασίου Χρήστου, με θέμα «Αθέατες
πτυχές της Άλωσης της Τριπολιτσάς (23 Σεπ 1821): Προτάγματα και προσ-
δοκίες196 χρόνια μετά».
Ο κ. Χρήστου είναι άριστος γνώστης της ιστορίας και κάθε φορά που μιλάει μαγνητίζει με τον λόγο του το κοινό του!!

Πολλά συγχαρητήρια στον στρατηγό και στο προσωπικό που εργάστηκε για την εκδήλωση όπως και στους στρατιωτικούς μουσικούς που εδώ και πολύ καιρό συγχρόνως με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις εργάστηκαν σε αυτό το πρότζεκτ και έδωσαν στην πόλη της Τρίπολης μια διαφορετική έναρξη των εκδηλώσεων της 196ης επετείου που όμοια της δεν έχει ξανασυμβεί!!!

Ρεπορτάζ: Βάλια Αμπατζή - Δημοσιογράφος Αρκαδίας
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά