«Δεν θα κάνετε άσκηση στην Λήμνο» λέει η Τουρκία, δίνει και δικό της όνομα στο νησί


Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας στην παράτυπη έκδοση της τουρκικής ΝΟΤΑΜ 4540/17, που, εκτός του ότι ζητάει να μην γίνει στρατιωτική άσκηση στη Λήμνο που θεωρεί αποστρατιωτικοποιημένη, την αποκαλεί και με άλλο όνομα, όπως τονίζει στην αντιΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Ελλάδα.
Του Μαρίνου Γκασιάμη
Η Τουρκία συγκεκριμένα συνεχίζοντας την συντήρηση των αμφισβητήσεων της ελληνικής κυριαρχίας, αποκαλεί την Λήμνο με το όνομα «LIMNI» και τονίζει σε αυστηρό ύφος πως η Ελλάδα βάση διεθνών συνθηκών δεν έχει το δικαίωμα στρατιωτικών ασκήσεων στο νησί.
9fx8sjm4
Η Αθήνα στην αντιΝΟΤΑΜ με αριθμό Α2321/17 που εξέδωσε για να απαντήσει στην Τουρκική αμφισβήτηση επισημαίνει πως εκτός του ότι η Άγκυρα δεν έχει το δικαίωμα να εκδίδει ΝΟΤΑΜ που αφορούν το FIR Αθηνών, τα επιχειρήματα που αναφέρονται είναι νομικά αστήριχτα.
uqu3m4hg
Παρά ταύτα το «αυτί» της Άγκυρας δεν φαίνεται να ίδρωσε που εξέδωσε και τρεις NAVTEX και συγκεκριμένα τις με αριθμό 915/17, 916/17 και 917/17.
Με την 917/17 δεσμεύει παράτυπα μια μεγάλη περιοχή θαλάσσια περιοχή νότια της Κάσου και της Καρπάθου και ανατολικά της Κρήτης, για ναυτικές ασκήσεις από σήμερα 21 Σεπτεμβρίου μέχρι στις 28 του μήνα.
reyrtryrxartis1
Με τις άλλες δύο η Άγκυρα εξαγγέλλει πως θα κάνει ασκήσεις όπλων στις 21 και 23 του μήνα σε δύο περιοχές στην καρδιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα μέσα στο νοητό τρίγωνο που σχηματίζουν τα νησιά Λέσβος, Άη-Στράτης και Σκύρος.
XARTIS2
hgj

ΠΗΓΗ: newsbeast.grΕπιμέλεια άρθρου Νατάσα Ταραράκη

limosreport


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά