Ο Καμμένος διορίζει τον σύμβουλό του πρόεδρο των στρατιωτικών!

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΘΑ: Φωτογραφική διάταξη για την αποκατάσταση του Ανέστη Τσουκαράκη φέρνει ο Καμμένος στη Βουλή! Διορίζει τον σύμβουλό του πρόεδρο των στρατιωτικών!Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Θέση στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ φαίνεται ότι κλειδώνει για τον Ανέστη Τσουκαράκη, ο οποίος αφού σήκωσε στις πλάτες του όλο το βάρος της καταστολής των αντιδράσεων των στρατιωτικών για τις περικοπές, δέχεται τώρα το "ευχαριστώ" του Πάνου Καμμένου, ο οποίος φέρνει φωτογραφική διάταξη με το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΘΑ, προκειμένου να τον χρίσει με νόμο Πρόεδρο των στρατιωτικών!

Με μια πρωτοφανή κρατική παρέμβαση, η οποία είναι βέβαιο ότι θα εκπέσει στη Δικαιοσύνη,  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαλύει τις υφιστάμενες Ενώσεις που είχαν προσαρμοστεί στο νόμο που έφερε πέρυσι στη Βουλή, και επιχειρεί να επιβάλει το σχέδιο Τσουκαράκη, το οποίο όμως όπως φάνηκε στην πράξη δεν μπόρεσε να προχωρήσει μόνο του.

Οι στρατιωτικοί δεν ξεχνούν τις υπηρεσίες που προσέφερε ο σύμβουλος του Πάνου Καμμένου, στον προϊστάμενό του, όταν προσπάθησε να καλύψει τις περικοπές υιοθετώντας τη ρητορική ΥΕΘΑ περί εξορθολογισμού.

Μάλιστα, σε μια έκφραση ειλικρίνειας, ο Πάνος Καμμένος  ευχαρίστησε δημόσια τον Ανέστη Τσουκαράκη για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

Οι αντιδράσεις των στρατιωτικών ωστόσο που βλέπουν ότι είναι οι χαμένοι αυτής της συνεργασίας, η οποία έχει επιπτώσεις στον μισθό τους, εμπόδισαν την υλοποίηση του σχεδίου Τσουκαράκη, η οποία έχει στόχο όπως όλα δείχνουν την δημιουργία μικρών πυρήνων σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να μετατραπούν σε πυρήνες υποστηρικτών των ΑΝΕΛ σε όλη την επικράτεια!

Αφού το σχέδιο απέτυχε με την ίδρυση της ΠΟΜΕΝΣ η οποία συμμορφώθηκε πρώτη στο νόμο που πέρασε πέρυσι στη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος φέρνει τώρα νέα φωτογραφική διάταξη, όπου με πρωτοφανή παρέμβαση ορίζει ότι η ΠΟΕΣ του Τσουκαράκη είναι αυτή που θα παραμείνει και όλες οι οργανώσεις που προϋπήρχαν θα κλείσουν!
Η λογική αυτή, η οποία δεν είναι πρωτοφανής για τον Πάνο Καμμένο, αλλά όπως φαίνεται και για την κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι θα εκπέσει ως αντισυνταγματική στη Δικαιοσύνη.

Ο κρατικός παρεμβατισμός, που δείχνει την αγωνία για τις επικείμενες εκλογές, έρχεται να κλείσει οποιαδήποτε άλλη φωνή πλην αυτής του Τσουκαράκη, ο οποίος εδώ και χρόνια εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την "γραμμή" του υπουργείου, ιδιαίτερα από τότε που ο Πάνος Καμμένος έξυπνα δρώντας τον έχρισε σύμβουλό του.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις περικοπές στο επίδομα επικινδυνότητας αφήνοντας μάλιστα αιχμές ότι υπάρχουν "τεμπέληδες" στρατιωτικοί οι οποίοι δικαίως θα πρέπει να παίρνουν λιγότερα χρήματαΗ φωτογραφική διάταξη που φέρνει ο Καμμένος στη βουλή με το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΘΑ, επιχειρεί με το άρθρο 27 να κλείσει όλες τις μεγάλες Ενώσεις Στρατιωτικών οι οποίες αν και ήταν ιδρυτικά μέλη της ΠΟΕΣ, αποχώρησαν αφήνοντας μόνο του τον Τσουκαράκη, ο οποίος επιδόθηκε σε ίδρυση δεκάδων ενώσεων σε όλη την Ελλάδα, τις οποίες τώρα ο Καμμένος έρχεται να αναγνωρίσει και να τις χρίσει ως οι μοναδικές που πρέπει να λειτουργούν!

Επιπλέον με την παράγραφο 9, ορίζει ότι η μόνη ομοσπονδία που μπορεί να λειτουργεί είναι η ΠΟΕΣ του Τσουκαράκη!

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΔΩ (άρθρο 27)


Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αιτιολογήσει την φωτογραφική ρύθμιση για τον σύμβουλό του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, όταν θα την παρουσιάσει στην Επιτροπή της Βουλής.

Ενδιαφέρουσα σίγουρα θα είναι και η άποψη του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Βίτσα, για να φανεί εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλει τον κρατικό συνδικαλισμό με φωτογραφικές διατάξεις.
armyvoice
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά