Έτος Εθνοφυλάκων το 2017 με απαγόρευση των Ταγμάτων Εθνοφυλακής να παρελάσουν την 28η Οκτωβρίου


Έτος Εθνοφυλάκων το 2017 με απαγόρευση των Ταγμάτων Εθνοφυλακής να παρελάσουν την 28η Οκτωβρίου

Μεγάλο ντόρο έχει προκαλέσει το γεγονός πως η κυβέρνηση, με σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και του κ. Πάνου Σκουρλέτη απαγορεύει τους Εθνοφύλακες να παρελάσουν την 28η Οκτωβρίου.
Να υπενθυμίσουμε πως το 2017 έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως "Έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων".
Πιο συγκεκριμένα η απόφαση με θέμα "Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940" απαγορεύει στα Τάγματα εθνοφυλακής να παρελάσουν την 28η Οκτωβρίου.
Για "ανυπόστατα δημοσιεύματα και περισπούδαστους υπερπατριωτικούς σχολιασμούς", κάνουν λόγο κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, με αφορμή κείμενα που εμφανίζουν τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, στο πλαίσιο της απόφασης για τον φετινό εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, να μην επιτρέπει – για πρώτη φορά – την παρέλαση Ταγμάτων Εθνοφυλακής.
Οι συγκεκριμένοι κύκλοι απαντώντας επισήμαναν:
"Η απόφαση που ορίζει ότι τα Τάγματα Εθνοφυλακής δεν λαμβάνουν μέρος στην παρέλαση κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου ελήφθη για πρώτη φορά το 1986 και από τότε επαναλαμβάνεται στις σχετικές αποφάσεις χωρίς εξαίρεση και ανεξάρτητα από τα κυβερνητικά σχήματα.
Επομένως, όλες οι απορίες, τα σενάρια και η κριτική που εκφράζεται για τα κίνητρα που ώθησαν τον Υπουργό Εσωτερικών να λάβει τη σχετική απόφαση, βασίζονται σε ελλιπή πληροφόρηση, παραπληροφόρηση, αλλά και σε πολιτικές σκοπιμότητες".
e-evros
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά