Το ¨ρουσφέτι¨ καλά κρατεί στον Κυπριακό Στρατό!


της Θάλειας Χούντα
Μετά την απομάκρυνση του συνταγματάρχη Παύλου Αδακτυλίδη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξ’ αιτίας των μεγάλων αποκαλύψεων που έγιναν γι’ αυτόν, ξεκινάω, τη νέα μετά το καλοκαίρι περίοδο, με συνέχεια των αποκαλύψεων αυτών. Και το κάνω αυτό, γιατί ναι μεν εγώ μπορεί να δικαιώθηκα απολύτως αλλά υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση με το πρόσωπό του στις τάξεις των αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού και δεν μπορώ, να είμαι αμέτοχη σ’ αυτό το γεγονός.
Αποκαλύψεις, που είναι εύκολες στα ερωτήματα αλλά πολύ δύσκολες στις απαντήσεις από τους αρμόδιους. Και αυτό γιατί, το μεγάλο ποσοστό των έντιμων Ελλήνων Αξιωματικών την σιωπηλή διαμαρτυρία του θα την μετατρέψει σε βροντερή οργή, με όσα αποκαλυφθούν. Κοινώς, πρέπει κάποιοι, να πουν επισήμως στους Αξιωματικούς μας, ότι τηρείται αυστηρά ο κανόνας των ¨δύο ταχυτήτων¨ και υπάρχουν ¨οι δικοί μας και οι υπόλοιποι¨.
Ο συγκεκριμένος συνταγματάρχης είχε υπηρετήσει στη Λάρισα – τον βολεύει απολύτως ο συγκεκριμένος τόπος, για χρονικό διάστημα πέντε ετών και αφού προηγουμένως ήταν σε υπηρεσία στην … συνοριακή Αθήνα.
Ημερομηνία μεταβάσεως στη Λάρισα; Όταν άλλαξε η Κυβέρνηση το έτος 2004. Ημερομηνία μεταβάσεως πάλι στην Αθήνα; Όταν άλλαξε η Κυβέρνηση το έτος 2009!
Και αν ως εδώ, όλα μπορεί, να θεωρηθούν ορθά ή τυχαία, αληθεύει, ότι, για να πετύχει την μετάθεση αυτή,  είχε προσκομίσει ιατρικά έγγραφα περί παθήσεως σκλήρυνσης κατά πλάκας;
Αυτό το ¨ιατρικό θαύμα¨, διότι ο άνθρωπος αυτός χαίρει άκρας υγείας και δεν πάσχει από την συγκεκριμένη νόσο, το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι. Επίσης, τα σχετικά ιατρικά έγγραφα υπάρχουν στον υπηρεσιακό φάκελο του και το εύλογο ερώτημα είναι:
Ποιος τα έλεγξε αυτά; Και τι έκανε, αφού τα έλεγξε;
Μια άλλη πάγια τακτική των αξιωματικών είναι η μετάθεσή τους σε μονάδες εκστρατείας για χρονικό διάστημα, τουλάχιστον, οκτώ ετών και κατόπιν, η μετάθεσή τους σε άλλες μονάδες στην ενδοχώρα.
Ο συγκεκριμένος συνταγματάρχης είχε πραγματική υπηρεσία τρεις (3) μήνες σε μονάδα του Έβρου και άλλους τρεις (3) μήνες σε μονάδα στη Ρόδο!
Ποιος τα έλεγξε αυτά; Και τι έκανε, αφού τα έλεγξε;
Και επειδή δεν παίζουμε κάποιο Quiz, θα σας δώσω και τις απαντήσεις.
Δεν τα έλεγξε κανένας τόσα χρόνια! Και εσκεμμένα δεν τα έλεγξε κανένας, αφού ο ίσκιος των υπουργικών γραφείων ήταν πολύ βαρύς για κάποιους. Μάλλον όμως, η στολή που φορούσαν ήταν πολύ βαριά για τους ώμους και το ηθικό τους ανάστημα.
Σε όλα αυτά, βεβαίως, πρέπει, να προσθέσουμε και τις νομικές εκκρεμότητες στην Αθήνα για τον συγκεκριμένο συνταγματάρχη.
Το αποτέλεσμα; Προς επιβράβευση, ο συγκεκριμένος συνταγματάρχης υπηρετεί τώρα στην Κύπρο. Και δεν τέθηκε θέμα ¨μορίων¨ του για την μετάθεση αυτή, με εφαρμογή άλλης υπηρεσιακής οδού, αφού ούτε λόγος να γίνεται για μόρια. Και μάλιστα, ετοιμάζεται, να καταλάβει και μία πολύ κομβική θέση σε επιτελικό γραφείο στην Εθνική Φρουρά!
Είναι φανερό, ότι οι μάχιμες μονάδες ποτέ δεν ήταν το ¨φόρτε¨ του συγκεκριμένου αξιωματικού!
Όσοι αξιωματικοί είχατε τα νόμιμα προσόντα, υποβάλλατε αίτηση και δεν μετατεθήκατε στην Κύπρο, τώρα γνωρίζετε ποιος σας κατέλαβε την θέση.
Οφείλω όμως να ξεκαθαρίσω, ότι η σημερινή φυσική Ηγεσία του Ελληνικού Στρατού δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη σε όλα αυτά.
Γι’ αυτό και χρησιμοποιήθηκε η ¨άλλη οδός¨.
Ποιος απομένει λοιπόν, που έχει ανάμειξη και επιβραβεύει;
Και γιατί δεν έλεγξε προηγουμένως αυτός ο κάποιος, όλα αυτά τα γνωστά και σ’ αυτόν ερωτήματά μου; Και, αν τα έλεγξε, Ηθικά, τουλάχιστον, πως τα προσπέρασε;
Η Κύπρος ¨δεν κείται μακράν¨ πλέον!
Η δε οργή των αξιωματικών μας, για τέτοιες συμπεριφορές, ¨κείται εγγύτερα¨ απ’ όσο κάποιοι νομίζουν …
Ο Κυπριακός Στρατός καλό θα είναι, να ξανακοιτάξει τα του οίκου του …
gorganews
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά