ΠΟΜΕΝΣ: Να λαμβάνουν φοιτητική άδεια οι σπουδαστές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

ΠΟΜΕΝΣ βιβλία

 


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) ζητά με επιστολή της  να τροποποιηθεί η διαταγή του ΓΕΕΘΑ που αφορά στις σπουδαστικές άδειες των στελεχών και να περιλάβει στους δικαιούχους και τους σπουδαστές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο 


ΘΕΜΑ: Άδειες Στρατιωτικού προσωπικού

ΣΧΕΤ : α. Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Φ.400/34/292616/Σ4753/31-8-16/

 ΦΕΚ 2808/Β/6-9-2016

           β. Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Φ. 400/4/491450/Σ.371/31-1-17/

           ΦΕΚ 219/Β/31-1-2017

           Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.)  ως ο νόμιμος και θεσμικός εκπρόσωπος των εν ενεργεία Στρατιωτικών, έγινε αποδέκτης και σας γνωστοποιεί το θέμα που αφορά στην χορήγηση φοιτητικής άδειας στους εν ενεργεία στρατιωτικούς που φοιτούν στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.      
        
  1.  Σύμφωνα με το άρθρο 12 της (α) σχετικής Υπουργικής Απόφασης όπως αυτή τροποποιήθηκε με την (β) σχετική, καθορίζεται ότι:
      «1. Στα στελέχη των ΕΔ χορηγείται φοιτητική άδεια διάρκειας έως δέκα (10) ημερών, ανά ημερολογιακό έτος, με αποδοχές, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
                       α. Φοιτούν σε Ανώτερα ή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εσωτερικού ή του εξωτερικού για απόκτηση πρώτου πτυχίου, πλέον των Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων ή για απόκτηση πτυχίου ανώτερης βαθμίδας, από την εκπαιδευτική βαθμίδα, τις σπουδές της οποίας έχουν ήδη περατώσει.
                       β. Φοιτούν σε Ανώτερα ή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εσωτερικού ή του εξωτερικού, στα οποία η παρακολούθηση των μαθημάτων δεν είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας ή η φοίτηση πραγματοποιείται εξ αποστάσεως.»

  1. Από τα ως άνω αναφερόμενα στις παραγράφους 1α και 1β του άρθρου 12 καθοριζόμενα κριτήρια χορήγησης της φοιτητικής άδειας, παρόλο που καλύπτουν και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, τουναντίον έχει εκδοθεί από το ΓΕΕΘΑ η ερμηνευτική διαταγή Φ.446/1/491458/Σ.375/12-1-17/ΓΕΕΘΑ/Β1 όπου στο Παράρτημα Β ΣΤ περίπτωση παράγραφος 13, εξαιρεί την χορήγηση της φοιτητικής άδειας σε όσους φοιτούν στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
           
  1.  Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,
      Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. κατόπιν τούτου προτείνει, για την διόρθωση αυτής της δυσλειτουργίας και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των στελεχών των Ε.Δ., την τροποποίηση της σχετικής διαταγής  του ΓΕΕΘΑ,  με την απαλοιφή της εξαίρεσης του Ανοιχτού Πανεπιστημίου από την χορήγηση της φοιτητικής άδειας.  
                                                                     Μετά τιμής
Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
             Ο                                                                                                 Ο
     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ                                                                    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
     Επγός (ΥΔΚ)                                                                                      Λγος (ΠΖ)
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά