Διαγωνισμοί θα φέρουν 13.556.148 στις ΕΔ; Και που θα πάνε;


Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων  διαγωνισμοί που διενεργήθηκαν έχουν σκοπό την επίτευξη 13.556.148 στις ΕΔ..

Με αυτό γεμίζουν τα ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια του ΥΠΕθΑ;
Σίγουρα όχι αλλά αν η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας γίνεται με τρόπο σωστό και συνετό σίγουρα και αυτά θα είναι προς όφελος των ΕΔ.
Το θέμα είναι τα κέρδη πως ακριβώς αξιοποιούνται. Σε νέους εξοπλισμούς; Σε αυτά που χρωστάνε στο προσωπικό των ΕΔ; Που;

------                           
     Από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων ανακοινώνονται τα κάτωθι:

            Α. Κατά το πρώτο πακέτο διαγωνισμών, το οποίο διενεργήθηκε τον Απρίλιο 2017, αναδείχθηκε πλειοδότης για το ακίνητο του πρώην Στρατοπέδου «Λιόση», ιδιοκτησίας Τ.ΕΘ.Α., με μηνιαίο μίσθωμα (3.400,00€) για εικοσιπέντε (25) έτη με δυνατότητα παράτασης για άλλα εικοσιπέντε (25) έτη, με ελάχιστη αναπροσαρμογή 1% το χρόνο. Το συνολικό οικονομικό όφελος για την Υπηρεσία από τη συγκεκριμένη σύμβαση μισθώσεως (για εικοσιπέντε (25) έτη) θα είναι κατ΄ ελάχιστον 1.152.322,54 €. Επιπρόσθετα, για το ακίνητο του ισόγειου καταστήματος επί της οδού Σούτσου 40, αναδείχτηκε πλειοδότης μισθωτής με μηνιαίο μίσθωμα 6.700€ για δώδεκα (12) έτη, με δυνατότητα παράτασης για δώδεκα έτη, με ελάχιστη αναπροσαρμογή 1% το χρόνο. Το συνολικό οικονομικό όφελος για την Υπηρεσία από τη συγκεκριμένη σύμβαση μισθώσεως (για δώδεκα (12) έτη) θα είναι κατ΄ ελάχιστον 1.019.673,24 €.

            Β. Στη συνέχεια, κατά το δεύτερο πακέτο διαγωνισμών, το οποίο διενεργήθηκε τον Αύγουστο 2017, αναδείχθηκε πλειοδότης για το ακίνητο επί της Οδού Θ. Πουλίδου 62, Καβάλα,  ιδιοκτησίας Τ.ΕΘ.Α., με μηνιαίο μίσθωμα (4.000,00€) για είκοσι (20) έτη, με δυνατότητα παράτασης για άλλα είκοσι (20) έτη, με ελάχιστη αναπροσαρμογή 1% το χρόνο. Για τους πρώτους έξι (6) μήνες της μισθώσεως προβλέπεται η καταβολή του 50% του μισθώματος. Το συνολικό οικονομικό όφελος για την Υπηρεσία από τη συγκεκριμένη σύμβαση μισθώσεως (για είκοσι (20) έτη) θα είναι κατ΄ ελάχιστον 1.034.922,962€.Επιπλέον, για το ακίνητο επί της Οδού Κολοκοτρώνη 3-5, Αθήνα,  ιδιοκτησίας Μ.Τ.Σ., αναδείχθηκε πλειοδότης με μηνιαίο μίσθωμα (40.000,00€) για είκοσι (20) έτη, με δυνατότητα παράτασης για άλλα είκοσι (20) έτη, με ελάχιστη αναπροσαρμογή 1% το χρόνο. Για τους πρώτους έξι (6) μήνες της μισθώσεως προβλέπεται η καταβολή του 50% του μισθώματος. Το συνολικό οικονομικό όφελος για την Υπηρεσία από τη συγκεκριμένη σύμβαση μισθώσεως (για είκοσι (20) έτη) θα είναι κατ΄ ελάχιστον 10.349.229,62€.

    Για τις 6 Σεπ 17 έχει ήδη προκηρυχθεί και θα διενεργηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΥΠΕΘΑ/ΥΠΑΑΠΕΔ, ο ηλεκτρονικός πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του ισόγειου καταστήματος που ευρίσκεται στην Οδό Κοτοπούλη 3, Αθήνα (ΜΤΑ).

    Κατόπιν των ανωτέρω, προκύπτει ότι απόρροια των γόνιμων διενεργηθέντων διαγωνισμών είναι η επίτευξη ελάχιστου οικονομικού οφέλους  για τις Ε.Δ. ύψους 13.556.148,362 €.
    Share on Google Plus

    About Newsroom

    Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
    Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
    Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά