Χιλιάδες κόσμου προσκύνησε τη θαυματουργή εικόνα της Αγίας Μαρκέλλας



Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Χίου Μάρκου, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονος και του Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίου, κορυφώθηκε το πρωί του Σαββάτου ο εορτασμός της μνήμης της πολιούχου της Χίου Αγίας Μαρκέλλας.
Από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι το πρωί του Σαββάτου εκατοντάδες προσκυνητές κάθε ηλικίας από όλη τη Χίο, έφθαναν στο Προσκύνημα της Αγίας διανύοντας μία συνολική απόσταση άνω των 40 χλμ. με τα πόδια προκειμένου να λάβουν την ευλογία από τη θαυματουργή εικόνα της Αγίας που έζησε και μαρτύρησε στη βορειοδυτική Χίο.
Ενθουσιασμένος από το θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων της Χίου δήλωσε από μικροφώνου ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος λέγοντας ότι είχε ακούσει για την ευλάβεια των Χιωτών μέχρι που τελικά το είδε με τα μάτια του.
«Αυτός ο τόπος με ευσέβεια αντιμετώπισε και θα αντιμετωπίσει όλες τις μεγάλες προκλήσεις. Η Αγία Μαρκέλλας θα βοηθήσει τη Χίο και τους κατοίκους της. Η ίδια Αγίας θα φροντίσει και για τους κατοίκους της Λέσβου και της Κω που επλήγησαν από τον σεισμό», ανέφερε ο Μητροπολίτης Σμύρνης.
Της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η περιφορά της θαυματουργής εικόνας στον προαύλιο του ναού παρουσία χιλιάδων πιστών και των αρχών του τόπου και ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Και φέτος ο Μητροπολίτης Μάρκος διέθεσε μέρος των εσόδων του προσκυνήματος στους μαθητές της απομακρυσμένης Βολισσού ανεξαρτήτου θρησκείας κι εθνικότητας.
Μία ημέρα νωρίτερα κατά τον πανηγυρικό προεόρτιο Εσπερινό ο Μητροπολίτης Μάρκος τίμησε τους Μητροπολίτες Σμύρνης και Βέροιας με την ανώτατη διάκριση της Χιακής Εκκλησίας, τον Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου.

https://www.romfea.gr/diafora/16001-xiliades-kosmou-proskunise-ti-thaumatourgi-eikona-tis-agias-markellas-foto

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά