Κοντά στο Ελληνικό ναυτικό οχυρό στην βόρεια Αίγινα, κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής κατασκευάστηκαν 3 επάκτια πυλυβολεία


Κοντά στο Ελληνικό ναυτικό οχυρό στην βόρεια Αίγινα, κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής κατασκευάστηκαν 3 επάκτια πυλυβολεία όπου έλεγχαν τον θαλάσσιο χώρο μπροστά στο λιμάνι του Πειραιά.
Τρεις φίλοι και συνεργάτες, ανέβηκαν στα υψώματα της βόρεια Αίγινας και εξερεύνησαν τις οχυρώσεις αυτής της μοναδικής πυροβολαρχίας. Είναι μοναδική η οχύρωση αυτή γιατί ο τύπος της κατασκευής αυτής, υπάρχει ΜΟΝΟ σε αυτό το σημείο της Ελλάδας. Τον τύπο αυτόν τον συναντάμε κυρίως  στις οχυρώσεις του «τείχους του Ατλαντικού» στην βόρεια Γαλλία.

Σε αυτό το σημείο κατασκευάστηκαν 3 θέσεις επάκτιων πυροβόλων των 150mm, οι 2 θέσεις ολοκληρώθηκαν ενώ η τρίτη δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!
Οι αυλακώσεις στα πλαινά τοιχία είναι χαρακτηριστικά στον τύπο αυτόν.

Οι βάσεις των πυροβόλων

Το εσωτερικό τους

Στο πίσω μέρος των πυροβολείων υπάρχει μια στοά που οδηγεί σε υπόγειες εγκαταστάσεις καταλυμάτων και αποθηκών.

Το 3ο πυροβολείο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Φωτογραφίες Κυρίμης Κωνσταντίνος, Αρσενιάδης Γιάννης, Ζερβούδης Τέλης

https://fortifications.gr/2017/07/29/germaniki-purobolarxia-ton-150mm/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά