Κοινή Αεροναυτική Άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ 1/17»

Κοινή Αεροναυτική Άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ 1/17»

Από 30 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου 2017, θα πραγματοποιηθεί η κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου, με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 1/2017», στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Η άσκηση, η οποία διακρίνεται σε φάσεις δραστηριοτήτων εν όρμω και εν πλω, θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Αιγύπτου εντός του FIR Καϊρου, στη Ναυτική Βάση Αλεξάνδρειας και στην Αεροπορική Βάση Jinklees.
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 2 Φρεγάτες, 1 Υποβρύχιο, 4 Αεροσκάφη F-16, 1 Αεροσκάφος C-130, 1 Αεροσκάφος AWACS, 1 Ελικόπτερο CHINOOK και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, ενώ οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις με 1 Ελικοπτεροφόρο, 1 Φρεγάτα, 1 Υποβρύχιο, 1 Πυραυλάκατο, 6 Αεροσκάφη F-16, 1 Αεροσκάφος C-130, 1 Αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων .
Σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω προαγωγή της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών με την βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαίδευσης των συμμετεχόντων, στην αντιμετώπιση κρίσεων που άπτονται της θαλάσσιας ασφαλείας και στις επιχειρήσεις δυνάμεων σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών.
Τα βασικά αντικείμενα συνεργασίας/συνεκπαίδευσης περιλαμβάνουν:
  • Την βελτίωση της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων στο τακτικό επίπεδο.
  • Την εξάσκηση ναυτικών δυνάμεων σε διαδικασίες ανθυποβρυχιακού και αντιαεροπορικού πολέμου, καθώς και πολέμου επιφανείας.
  • Την εξάσκηση αεροπορικών δυνάμεων σε διαδικασίες προστασίας και προσβολής στόχων επιφανείας. 
  • Την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.
  • Την εξάσκηση  σε διαδικασίες έρευνας-διάσωσης (SAR), νηοψίας και ΜΙΟ (Maritime Interdiction Operations).
  • Την εκτέλεση ασκήσεως πυρών.
Την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017, θα πραγματοποιηθεί η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών (DV Day), εν πλω, επί της Φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ και του Ελικοπτεροφόρου ENS ANWAR EL SADAT, με την παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, Lieutenant General Mahmoud Hegazy, του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ και του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου, Vice Admiral Ahmed Khaled Hassan Saeed.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά