Τι ενώνει το Κατάρ και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις;

Τι δεσμεύσεις έχει η χώρα μας έναντι του Κατάρ; Ποιος υπουργός έχει υπογράψει την πρώτη στρατιωτική συμφωνία και τι λέει; Τι έκανε ο Πάνος Καμμένος τον Ιανουάριο στην Ντόχα;

Το Κατάρ ήταν ανέκαθεν χώρα ενδιαφέροντος – κυρίως εμπορικού- για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Από την εποχή της υπουργίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος υπέγραψε και την στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας – Κατάρ, το 2013, μέχρι και σήμερα, η Ντόχα ήταν προορισμός όλων των υπουργών άμυνας της Ελλάδας, αλλά και των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ.
Η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Κατάρ κυρώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 και φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Ευάγγελου Βενιζέλου ως υπουργού Εξωτερικών.

Η συμφωνία έχει υπογραφεί στις 30 Ιουνίου 2011, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως η υπογραφή που φαίνεται στο κάτω μέρος του κειμένου, αν και δεν αναφέρει ολογράφως το όνομα πρέπει να είναι του Πάνου Μπεγλίτη, τις πρώτες μάλιστα ημέρες που είχε αναλάβει ως υπουργός στο ΥΠΕΘΑ.
Η επίσκεψη του Πάνου Παναγιωτόπουλου
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος δεν έχασε ούτε αυτός την ευκαιρία να επισκεφθεί την Ντόχα τον Δεκέμβριο του 2012 και μάλιστα να κάνει δηλώσεις ότι επί υπουργίας του εγκαινιάζεται μια νέα περίοδος σχέσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με αυτές του Κατάρ.
Στη συνομιλία του κ. Παναγιωτόπουλου με τον Σεΐχη Tamim bin Hamad al-Thani ετέθησαν θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, αλλά και ευρύτερα θέματα των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ.
«Αυτό που προκύπτει, είναι ότι οι δύο πλευρές είμαστε αποφασισμένες να προχωρήσουμε ταχύτερα στην αμυντική και στρατιωτική συνεργασία, τόσο στο επίπεδο του Ναυτικού και της Αεροπορίας όσο και στο επίπεδο της συνεργασίας και των κοινών ασκήσεων των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αποκάλυψε:
«Επίσης, προκύπτει ενδιαφέρον του Κατάρ για μια σειρά από ιδιωτικοποιήσεις που ετοιμάζει η Ελληνική Κυβέρνηση και αφορούν στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, το Κατάρ είναι ανοιχτό να πραγματοποιήσει άμεσα επενδύσεις στην Ελλάδα».
Η επίσκεψη του Πάνου Καμμένου
Ο σημερινός υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Κατάρ στις αρχές του 2017. Αν και λίγα έχουν γίνει γνωστά γι αυτή την επίσκεψη, έχει ακουστεί κατά κόρον ότι μια από τις βασικές επιδιώξεις του ήταν η πώληση στο Κατάρ των ελικοπτέρων NH-90 τα οποία ποτέ δεν θέλησε να κρατήσει ο Πάνος Καμμένος.
Μάλιστα μαθαίνουμε ότι τελευταία είχε αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον των Καταριανών για αυτά τα ελικόπτερα.
άντως σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών του Κατάρ Σεϊχη Αμπντάλα μπιν Νασέρ αλ Χαλίφα Αλ Θανί και τον υπουργό ‘Αμυνας Χαμίντ μπιν Άλι αλ Ατίγια.
Συζήτησαν θέματα στρατιωτικής συνεργασίας και ενδυνάμωσης της συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις για αμοιβαία επωφελείς δράσεις στον τομέα της εκπαίδευσης, της ιατρικής αλλά και της νοσηλευτικής.
Η επένδυση του Εμίρη και η μήνυση του Μητροπολίτη Ζακύνθου
Η φερόμενη πρόθεση για επένδυση από τον Εμίρη του Κατάρ στην Ζάκυνθο, έγινε αφορμή για προστριβές του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, αλλά και με τον Μητροπολίτη Ζακύνθου, ο οποίος του έκανε και μήνυση.
Στη μηνυτήρια αναφορά του ο μητροπολίτης Ζακύνθου αναφέρει:
Στις 02/03/2017, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Π. Καμμένος, ανέφερε από το βήμα της Βουλής μεταξύ άλλων (σχετ. Α), τα ακόλουθα:
“Ήρθε ο εμίρης του Κατάρ εδώ, έκανε 16 δισεκατομμύρια επένδυση και κάποιοι έκαναν βόλτες. Μου είπαν, όταν πήγα προς τα κάτω, ότι στέλεχος, ιερέας τέλος πάντων, ζήτησε μετρητά και μια βίλα δώρο για να μην απαγορεύσει την επένδυση’’.
Επειδή, ούτε προσωπικό ενδιαφέρον του ανωτέρω Εμίρη έχει υπάρξει μέχρι στιγμής, αλλ’ ουδεμία μελέτη ή απλή προμελέτη και μάλιστα για έργο τεραστίων διαστάσεων (16 δισεκατομμυρίων), προφανώς υπονοείτο η φερόμενη ως ΄΄αγορά΄΄ δασικής εκτάσεως, που ανήκε αρχαιόθεν σε ιδιώτες- κατοίκους της περιοχής, στο Δήμο Ζακυνθίων και στην Εκκλησία της Ζακύνθου, από εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων (ΠΙΜΑΝΑ Α.Ε), στη περιοχή της βορειοδυτικής Ζακύνθου που περιλαμβάνει και τον περίφημο κόλπο του ΄΄Ναυαγίου΄΄, την οποία ευθείς εξ αρχής η Εκκλησία κατήγγειλε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, ως προϊόν απάτης και μέχρι σήμερα υποστηρίζει μέσω των νομίμων ποινικών και αστικών διαδικασιών, τη νομιμότητα και αλήθεια των θέσεών της, παρά τις πιέσεις που αντιμετωπίζει και τις ύποπτες μεθοδεύσεις, όπως κατωτέρω αναφέρονται.
Είναι φανερό ότι η παραπάνω αποστροφή του Π. Καμμένου βασίζεται σε ακραία παραπλανητική του πληροφόρηση, γιατί ούτε υπάρχει αλλά ούτε θα μπορούσε να υπάρξει διάλογος όπου ιερωμένος της Μητροπόλεως Ζακύνθου, να έχει ζητήσει ΄΄δώρα΄΄ παράνομα για να μην απαγορεύσει τάχα την ΄΄επένδυση΄΄, πλήν όμως με αυτήν την διατύπωση, θίγει βαρύτατα και καίρια την Εκκλησία της Ζακύνθου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, που με βεβαιότητα πιστεύουμε ότι είναι ουσιωδώς διαφορετική και για να μην παραμείνει η παραμικρή σκιά σε βάρος της, θα πρέπει το ανωτέρω αναφερθέν περιστατικό να ερευνηθεί πλήρως.

https://rpntv.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά