Αρχηγός ΓΕΑ για τουρκικές παραβιάσεις: Η τελευταία προσγείωση θα είναι πάντα δικιά μας«Η αποστολή της πολεμικής Αεροπορίας είναι να πετάει και όποτε και όταν χρειασθεί να νικάει», δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, μιλώντας στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων "Με αρετή και τόλμη", προσθέτοντας ότι σε καιρό ειρήνης η αποστολή της είναι να εξασφαλίζει την αποτροπή από οποιαδήποτε επιβουλή.

Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, ο αρχηγός ΓΕΑ παρατήρησε ότι «η πολεμική Αεροπορία αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Η αντίδραση της, όμως, γίνεται πιο ουσιαστική και δυναμική όταν πρόκειται για διείσδυση σε εθνικό χώρο, ώστε να καταστεί σαφές ότι δεν δεχόμαστε καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Ο σύμμαχος έχει το δικαίωμα της πρώτης απογείωσης. Η τελευταία, όμως, προσγείωση θα είναι πάντα δικιά μας».

Ο αρχηγός ΓΕΑ αναφέρθηκε παράλληλα στις απώλειες του Όπλου σε ανθρώπινο δυναμικό. Όπως είπε «στο διάβα της ιστορίας η πολεμική Αεροπορία έχει πολύ μεγάλες απώλειες. Η απώλεια στο βωμό της υπηρεσίας είναι απώλεια ενός δικού μας ανθρώπου. Στον πόλεμο χάνονται ζωές. Αποτελεί ηρωική πράξη που αναγνωρίζεται πάντα από την πολιτεία. Όμως η προσφορά ζωής σε περίοδο ειρήνης είναι ακόμη πιο σημαντικό».

Επικαλούμενος, δε, την αναφορά του στην πρόσφατη τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου πεσόντων αεροπόρων στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, ο αρχηγός ΓΕΑ είπε: «Αν μπορούσαμε να τους ρωτήσουμε για την πράξη τους θα μάς απαντούσαν ότι θα έκαναν το ίδιο πράγμα».

Ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε, επίσης, στο όραμα του για την Πολεμική Αεροπορία που είναι η ποιοτική αναδιοργάνωση του Όπλου με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση πόρων, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί και στο κοινωνικό της έργο. 

Και ειδικότερα, στην αεροπυρόσβεση, στην έρευνα και τη διάσωση και τις αερομεταφορές ασθενών, έργο που επιτελείται 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το 2016 μεταφέρθηκαν 1.300 πολίτες, κυρίως, από ακριτικά νησιά σε νοσοκομεία, με τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας να συμπληρώνουν 2.500 ώρες πτήσεως.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
real

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά