Το θεάρεστο έργο ενός Υποσμηναγού!



Μια αξιέπαινη εθελοντική προσπάθεια συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της προσφέροντας βοήθεια και στήριξη σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τόσο σε υλικά αγαθά όσο και σε ψυχολογική στήριξη. Πρόκειται για μια εθελοντική ομάδα από τη Ναύπακτο και την Πάτρα που βρίσκεται κοντά σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, κυρίως καρκινοπαθείς ή οικογένειες που έχουν ζητήματα επιβίωσης. Είναι η ομάδα "ΣΥΝάνθρωποι" που δρα σε πολλούς τομείς, με πρωτεργάτη την Βιβή Παξινού, η οποία, αφού κατάφερε να νικήσει μια σπάνια μορφή καρκίνου, αφιέρωσε το χρόνο της στο συνάνθρωπο.

Έχει αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και την κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου του Ρίου, με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκεί καθημερινά και να βοηθάει τους ασθενείς σε ότι χρειαστούν. Στηρίζει κυρίως μοναχικούς ανθρώπους που δεν έχουν κανέναν κοντά τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους και βρίσκεται στο πλευρό τους στις δύσκολές στιγμές τους. Επειδή η δράση της μετράει 15 περίπου χρόνια, κατάφερε πλέον να έχει μαζί της και άλλους ανθρώπους. 

Το τελευταίο διάστημα, τη στήριξή του σε αυτό το έργο προσφέρει και ο πολιτιστικός σύλλογος της Μακύνειας Ναυπακτίας. Από το Δεκέμβριο του 2016 μέχρι και τον Μάρτιο του 2017, το μέλος του συλλόγου, Γεράσιμος Χαλαντζούκας*, Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο, αλλά και ζωγράφος, προσέφερε εθελοντικά την τέχνη του στην παιδιατρική μονάδα του Ρίου, ζωγραφίζοντας όμορφες και ευχάριστες παραστάσεις στους τοίχους για να δώσει λίγη χαρά στα παιδάκια που νοσηλεύονται. Έτσι έχει μετατρέψει τους λευκούς, ψυχρούς τοίχους της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παιδιών, της ΜΕΘ Νεογνών, της Παιδιατρικής, αλλά και της Ψυχιατρικής κλινικής, σε πραγματικά έργα τέχνης

Ο κ. Χαλατζούκας, τα τελευταία έξι χρόνια, παραδίδει δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής στο σύλλογο και έτσι μαζί με τους μαθητές του ζωγραφίζουν τους τοίχους του νοσοκομείου. Οι γιατροί, το προσωπικό, αλλά και οι γονείς και τα παιδάκια που νοσηλεύονται, δέχθηκαν με πολλή χαρά αυτές τις παρεμβάσεις και χωρίς γραφειοκρατική διαδικασία.


* ο Γεράσιμος Χαλαντζούκας, είναι Υπσγός (ΥΑΔ) της 31ης σειράς ΣΥΔ.

sasyda

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά