Τι συμβαίνει με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη

“Επιχείρηση καύσωνας” από την Πολεμική Αεροπορία - Τι συμβαίνει με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη
Οι υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στη χώρα, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού την Πολεμική Αεροπορία.


Σύμφωνα με το militaire.gr, το πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιτελείς του ΓΕΑ, έχει να κάνει με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Είναι γνωστό ότι τα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία έχουν θέμα απογείωσης με τις υψηλές θερμοκρασίες. Ανάλογα με την έκδοσή τους, έχουν όριο τους από τους 38 μέχρι το πολύ τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Το επόμενο 48ωρο στις περισσότερες περιοχές της χώρας αυτά τα όρια αναμένεται να ξεκουραστούν.
Από χθες στο ΓΕΑ βρίσκεται σε εξέλιξη σχεδιασμός και επανασχεδιασμός για το που θα πρέπει να σταθμεύσουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, ώστε να μπορούν να είναι επιχειρησιακά διαθέσιμα ανά πάσα ώρα. Ο καύσωνας μπορεί να συνδυαστεί δυστυχώς και με πυρκαγιές.
Για αυτόν το λόγο, χθες, έγιναν μετασταθμεύσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών, ώστε τα αεροσκάφη να βρίσκονται σε αεροδρόμια που η θερμοκρασία δεν θα αποτελεί εμπόδιο για την απογείωσή τους.
Δύσκολη η επιχείρηση, γιατί ο "εχθρός" είναι η -πάντα- απρόβλεπτη φύση. Ωστόσο, είναι θετικό ότι στο ΓΕΑ σχεδιάζουν πριν προκύψει το πρόβλημα.
Πηγή: militaire.gr
enikos
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά