Το αμερικανικό Πεντάγωνο, το αρχηγείο του πάλαι ποτέ ένδοξου και ανδρείου αμερικανικού στρατού, των αδάμαστων ιππέων που υπέταξαν την Άγρια Δύση, των πεζοναυτών που άλλοτε ξεκαθάριζαν όποια ακτή “έβαζαν στο μάτι τους”, βρίσκεται πλέον επιβεβαιωμένα σε εποχή βαθειάς παρακμής.
Έτσι αν κάποιο μέλος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων αντιμετωπίζει προβλήματα με την σεξουαλική του ταυτότητα, το Πεντάγωνο δεν θα τους παρέχει ψυχολογική υποστήριξη. Αλλά: “πονάει χέρι; κόβει χέρι”! Έτσι θα πληρώνει εφεξής (φυσικά πάντα με το αζημίωτο από την τσέπη των Αμερικανών φορολογούμενων) τις επεμβάσεις αλλαγής φύλου σε όσους στρατιώτες αποφασίσουν να αλλάξουν ταυτότητα και βεβαίως έχουν την έγκριση των γιατρών.
Έτσι, ο ισχυρότερος τεχνολογικά και υλικά στρατός του πλανήτη, το σιδηρούν χέρι της μίας από τις δύο παγκόσμιες υπερδυνάμεις εκφυλίζεται, πλέον και επισήμως.
Στο τέλος Ιουνίου, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έλαβε την ιστορική απόφαση ότι, πλέον θα μπορούν να καταταγούν και να υπηρετήσουν στον αμερικανικό στρατό χωρίς περιορισμούς και τα τρανσέξουαλ άτομα. Τώρα, όμως, ανακοίνωσε ότι θα πληρώνει και τις χειρουργικές επεμβάσεις των στρατιωτών που επιθυμούν να αλλάξουν φύλο και οι γιατροί κρίνουν απαραίτητο.
«Κάθε στρατιώτης του οποίου η ικανότητά του να υπηρετεί στο στρατό «επηρεάζεται αρνητικά από μία πάθηση που σχετίζεται με την ταυτότητα του φύλου του θα μπορεί να επιλέξει αλλαγή φύλου με χειρουργική επέμβαση ή ορμονοθεραπεία», σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.
Τα παιδιά των στρατιωτικών όπως και οι στρατιωτικοί εν αποστρατεία μπορούν να επωφεληθούν της ορμονοθεραπείας όχι όμως και της χειρουργικής επέμβασης αλλαγής φύλου, όπως διευκρινίζει η σχετική απόφαση.
Ετησίως, ο αριθμός των στρατιωτών που αναμένεται να υποβληθούν σε εγχείρηση αλλαγής φύλου κυμαίνεται από 25 έως 130, ενώ 30 με 140 στρατιώτες υπολογίζεται ότι θα επιλέξουν ορμονοθεραπεία.
Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, το πρόγραμμα αυτό θα κοστίσει στο αμερικανικό Πεντάγωνο το ποσό των 9,4 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο με τους συντηρητικούς στρατιωτικούς να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία σπατάλη των στρατιωτικών κονδυλίων.
pronews.gr
espekm