Το αεροπλάνο “προσθαλασσώθηκε” χωρίς πιλότο και άρχισε να επιπλέει!

Mirage 2000: Έπεσε στη θάλασσα αλλά δεν βυθίστηκε! Το απίστευτο περιστατικό ανοιχτά της Εύβοιας

- Μόλις 500 πόδια από την επιφάνεια της θάλασσας εγκατέλειψε το Mirage 2000 ο πιλότος
- Το αεροπλάνο “προσθαλασσώθηκε” χωρίς πιλότο και άρχισε να επιπλέει!
- Τα κύματα παρέσυραν το Mirage μέχρι τις ακτές της Εύβοιας!
- Τεράστια επιχείρηση για να διαπιστωθούν τα αίτια της πτώσης

Ήταν μερικά λεπτά μετά τις 12:00 το μεσημέρι όταν το νούμερο δύο του σχηματισμού που έπαιρνε μέρος στην άσκηση που προέβλεπε εμπλοκή τεσσάρων αεροσκαφών ανέφερε βλάβη στη μηχανή. Ο 28χρονος πιλότος του Mirage 2000 επιχείρησε επανεκκίνηση, το αεροσκάφος δεν υπάκουσε το μηχανικό πρόβλημα ήταν σοβαρό.
Τότε (12:18) έλαβε εντολή από τον αρχηγό του σχηματισμού να εγκαταλείψει το αεροσκάφος. Ο υποσμηναγός πετούσε εκείνη την ώρα στα 500 πόδια μεταξύ Σκύρου και Σύμης. Τράβηξε τους μοχλούς του εκτινασσόμενου καθίσματος και εγκατέλειψε το σκάφος.
Ο αρχηγός του σχηματισμού ανέφερε το συμβάν, ανέφερε το στίγμα και ταυτόχρονα πως είδε τον θόλο του αλεξιπτώτου να ανοίγει κανονικά. Αμέσως δυο ελικόπτερα από Χίο και Λήμνο “σηκώνονται” για έρευνα. Τα κύματα παρέσυραν τη μικρή σωστική λέμβο με τον πιλότο περίπου δέκα μίλια από το σημείο της πτώσης του αεροσκάφους. Χρειάστηκε μιάμιση ώρα μέχρι την ασφαλή περισυλλογή του.

Απώλεια μαχητικού Mirage 2000 στις Σποράδες - Τί συνέβη

Στο κέντρο επιχειρήσεων ωστόσο είχε ήδη σημάνει δεύτερος συναγερμός. Τα πτητικά μέσα που παίρνουν μέρος στην επιχείρηση εντοπισμού του πιλότου έχουν αναφέρει κάτι απίστευτο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το “Έθνος” το αεροσκάφος λόγω της πορείας του και της μικρής απόστασης από την επιφάνεια της θάλασσας μετά την εκτίναξη του πιλότου δεν “καρφώθηκε” στη θάλασσα. Προσθαλασσώθηκε και άρχισε να επιπλέει λόγω της μεγάλης επιφάνειας των φτερών του.

Το απίστευτο περιστατικό αμέσως μεταφέρθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων και έτσι ξεκίνησε δεύτερη επιχείριση για την ανάκτηση του αεροσκάφους.
Σε πείσμα όλων των πιθανοτήτων το αεροσκάφος με πτερύγια τύπου “Δ” έμενε στην επιφάνεια. Αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές, αν και η θάλασσα είχε έντονο κυματισμό το σκάφος έμενε στην επιφάνεια και είχε μάλιστα πάρει... κατεύθυνση για την Εύβοια!
Πτώση μαχητικού Mirage 2000: Μπορούσε να αποφευχθεί;
Φωτογραφία από την επιχείρηση ανάσυρσης Mirage2000 από τη θάλασσα μεταξύ Σάμου - Φούρνων
Φωτογραφία από την επιχείρηση ανάσυρσης Mirage2000 από τη θάλασσα μεταξύ Σάμου - Φούρνων
Τα κύματα πήγαν το αεροσκάφος (τουλάχιστον τον βασικό του κορμό) μεταξύ Αγίας Άννας και Κύμης, ανοιχτά από το Σαρακήνικο.

Φωτογραφία από την επιχείρηση ανάσυρσης Mirage2000 από τη θάλασσα μεταξύ Σάμου - Φούρνων
Φωτογραφία από την επιχείρηση ανάσυρσης Mirage2000 από τη θάλασσα μεταξύ Σάμου - Φούρνων
Αμέσως πλωτά του Λιμενικού και του Ναυτικού προσπάθησαν να το προσεγγίσουν για να μπορέσουν να το “δέσουν” ώστε να μην παρασυρθεί στον βυθό και σε βάθη που στην περιοχή ξεπερνούν ακόμη και τα 500 μέτρα. Ήταν μια προσπάθεια που κράτησε μέχρι τη Δύση του Ήλιου...

newsit
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά