Δεν τολμά πόλεμο η Τουρκία – Δεν έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις


 
Για τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ, Κοσμάς Χρηστίδης.

«Η επιθετικότητα της Τουρκίας, ήταν
δεδομένη. 
Την είχαμε και παλιά, την έχουμε και τώρα, απλώς τώρα έχει εντείνει τις προσπάθειες.
Όσον αφορά στο δάκτυλο που σηκώνει στους Ευρωπαίους και στις ΗΠΑ, δεν νομίζω ότι θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Ο Ερντογάν έχει ένα όραμα το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό.
Το όραμα αυτό για να γίνει υλοποιήσιμο θα πρέπει να έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις», πρόσθεσε.
Ο κ. Χρηστίδης δεν θεωρεί ότι οι ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας στο Αιγαίο, με τους αποκλεισμούς ελληνικών νησιών είναι πρόβα πολέμου, αλλά απλά θεωρεί ότι έχουμε τη συνήθη τουρκική προκλητικότητα, για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους.
«Θεωρώ ότι περισσότερο για τους εσωτερικούς λόγους, είναι πιο επιθετικός. Βέβαια ο «Σουλτάνος» είναι λίγο απρόβλεπτος, αλλά αυτά τα σενάρια, τα οποία παίζονται τελευταία, όσο κι αν φαίνονται ότι είναι έντονα, είναι γνωστά στο ναυτικό και στις Ένοπλες Δυνάμεις. 
Δεν είναι κάτι το εξαιρετικό», δήλωσε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι κάνει σήμερα για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις, ο κ. Χρηστίδης απάντησε:

«Νομίζω ότι πράττουμε πάρα πολύ καλά.
 Έχουμε συμμαχίες, ΝΑΤΟ και ΕΕ. 
Έχουμε ένα ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι πάρα πολύ υψηλό».

http://blablaworldnews.blogspot.gr/2017/05/e_53.htmlShare on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά