Παλικάρια της Κρήτης οδήγησαν τον Γιάννη Τζανιδάκη στην τελευταία του κατοικία


Συντριβή ελικοπτέρου: Παλικάρια της Κρήτης οδήγησαν τον Γιάννη Τζανιδάκη στην τελευταία του κατοικία [pics, vid]
ΦΩΤΟ από το CretaPostΑνείπωτος πόνος στην κηδεία του υποστράτηγου που σκοτώθηκε στη συντριβή του ελικοπτέρου
- Τραγικά πρόσωπα η σύζυγος, τα παιδιά αλλά και μητέρα του
- Πλήθος κόσμου έχει πάει για το τελευταίο "αντίο" στον Γιάννη Τζανιδάκη
- Η σορός του έφτασε το πρωί στην Κρήτη για να ταφεί εκεί, όπως ο ίδιος επιθυμούσε
- Για την κηδεία πήγε στην Κρήτη και ο Πάνος Καμμένος
Σπαρακτικές σκηνές εκτυλίσσονται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ελεύθερνα όπου συγγενείς, φίλοι αλλά και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας αποχαιρετούν τον υποστράτηγο Γιάννη Τζανιδάκη που έχασε τη ζωή του στη μοιραία πτήση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο.
Το φέρετρο με τη σορό του εκλιπόντα, σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, έφεραν στους ώμους Κρήτες με την παραδοσιακό φορεσιά, ενώ της νεκρικής πομπής προς την εκκλησία για την εξόδιο ακολουθία προηγούνταν ανώτατοι αξιωματικοί με τα διακριτικά του βαθμού και το σπαθί του υποστράτηγου.



Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί για το "ύστατο χαίρε" ενώ σπαρακτικές φιγούρες η μητέρα, η σύζυγος και τα παιδιά του Γιάννη Τζανιδάκη, τον οποίο σε λίγη ώρα θα σκεπάσει για πάντα η πατρώα γη της Ελεύθερνας.

Η νεκρώσιμη ακολουθία ψάλεται παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ενώ αγήματα της Αεροπορίας Στρατού αποδίδουν τιμές στον υποστράτηγο που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.



Λίγο πριν από τις 18:00 έφθασε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ενώ νωρίτερα στον χώρο είχε φθάσει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Παρών στην τελετή και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης τον οποίο συνέδεε φιλία με τον εκλιπόντα καθώς στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί.

Η σορός του 55χρονου Κρητικού αξιωματικού έφτασε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί στην 126 Σμηναρχία Μάχης στο Ηράκλειο με στρατιωτικό αεροσκάφος και κατόπιν το φέρετρο μεταφέρθηκε αρχικά στο ΠΑΓΝΗ και εν συνεχεία γύρω στις 14:00 αναχώρησε για την Ελεύθερνα Μυλοποτάμου, τον τόπο της ιδιαίτερης πατρίδας του.
Ο Γιάννης Τζανιδάκης, που μετά τις τελευταίες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις τον περασμένο Μάρτιο είχε προαχθεί στο βαθμό του υποστράτηγου και είχε τοποθετηθεί ως υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, κατά την παραμονή του στην Κρήτη είχε εκφράσει σε συγγενικό του πρόσωπο την επιθυμία ότι όταν έφευγε από τη ζωή, θα ήθελε να ταφεί στον τόπο καταγωγής του.
Πηγή: CretaPost, neakriti
newsit
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά