Όχι στο δεύτερο αίτημα για έκδοση των Τούρκων αξιωματικώνΑπορρίφθηκε και το δεύτερο αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση των τριών εκ των οκτώ αξιωματικών. Είχε προηγηθεί η εισαγγελική πρόταση να μην εκδοθούν οι Τούρκοι αξιωματικοί.
Οι υποθέσεις των υπολοίπων πέντε αξιωματικών θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, την απόρριψη του δεύτερου αιτήματος των Τουρκικών αρχών πρότεινε η εισαγγελέας, Ράνια Σταθέα, με μια εμπεριστατωμένη πρόταση στο Συμβούλιο Εφετών.

Η εισαγγελική λειτουργός χαρακτήρισε "προσχηματικό" το νέο αίτημα των δικαστικών αρχών της Κωνσταντινούπολης, επισημαίνοντας πως "υπάρχει μια επανάληψη των πραγματικών περιστατικών που αφορούσαν προηγούμενες πράξεις που έχουν κριθεί και ταυτόχρονα οι Τουρκικές αρχές έχουν αποστείλει ένα έγγραφο που παρέχουν εγγυήσεις σχετικά με τις συνθήκες κράτησης των εκζητουμένων και τονίζουν πως η Τουρκία συμμορφώνεται με τα ανθρώπινα δικαίωμα κλπ, προσθέτοντας ότι θα τους επιτρέψουν να επικοινωνήσουν με διεθνείς οργανισμούς". Η κυρία Σταθέα επισήμανε στην αγόρευση της ότι προκύπτει "πασιφανές και αβίαστα ότι πρόκειται περί στοιχείων που είχαν τεθεί υπόψη συμβουλίων που έκριναν το πρώτο αίτημα έκδοσης".

Επιπλέον, η εισαγγελέας τόνισε "τα στοιχεία είχαν εξαρχής τεθεί υπόψη" και χαρακτήρισε προσχηματική την ενέργεια των τουρκικών αρχών, επισημαίνοντας ότι απαξιώνουν και περιφρονούν οι τουρκικές αρχές το γεγονός ότι η αυτή η διαδικασία έχει κριθεί αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο.

Επιπλέον τόνισε πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται και προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι μια ευνοούμενη πολιτεία και διέπεται από όλες τις αξίες που αφορούν σεβασμό της ζωής, δεν μπορεί να συνενώσει στον κίνδυνο να υποβληθούν σε βασανιστήρια και θανατική ποινή οι Τούρκοι εκζητούμενοι. Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί χαίρουν προσωπικής ανεξαρτησίας και υπακούουν στο Σύνταγμα και στο νόμο και δεν ακούν σε κελεύσματα και ανέφερε παραδείγματα μεγάλων δικαστικών λειτουργών του παρελθόντος.
newsit.gr
http://www.xanthinea.gr/2017/04/oxi-stous-tourkous-axiomatikous.html
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά