Η Ελλάδα που ανασαίνει με καλάμι

dianartyria03
Εν έτει 2017 η Ελλάδα εξακολουθεί να πορεύεται με πυξίδα τις μνημονιακές εντολές των δανειστών της. Ο φόβος, οι εκβιασμοί, οι απειλές και μια καταστροφική οικονομική πολιτική για τη χώρα και την λαϊκή πλειοψηφία, συνθέτουν το προφίλ των σύγχρονων ελίτ εξουσίας, τύπου Καλιγούλα.
Το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, όπως και ο υπόλοιπος πληθυσμός, προσπαθεί να βρει πατριωτικό προσανατολισμό και να επιβιώσει οικονομικά μέσα σε αυτή την άγρια λαίλαπα.
Τα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα -σαν λαϊκοί εκπρόσωποι- επειδή είναι υποταγμένα στα μνημονιακά κελεύσματα, είναι πλήρως ανυπόληπτα στη συνείδηση του μέσου Έλληνα. Από την άλλη μεριά, δεν υπάρχει ακόμα οργανωμένη και δυναμική αντίσταση σ’ αυτό το μακελειό. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο και πειστικό σχέδιο απελευθέρωσης από τον μνημονιακό ζυγό και οι δυνάμεις που μπορούν να το αντιπαλέψουν είναι διαλυμένες και χωρίς αυτοπεποίθηση.
Το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής νεολαίας είναι στην ανεργία ή έχει μεταναστεύσει σε άλλες χώρες για να εργασθεί. Τα εργασιακά δικαιώματα έχουν μπει στην κλίνη του Προκρούστη. Οι συνταξιούχοι δε αγωνίζονται για να μην χάσουν και τα τελευταία ίχνη αξιοπρέπειάς τους από τη σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, που τα εποφθαλμιούν τα τρωκτικά των τροϊκανών.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε κομβική γεωστρατηγική θέση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση την χρειάζεται ως αξιόπιστο εταίρο για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και για την υπέρβαση της προσφυγικής κρίσης, όπως έγραφε σε άρθρο της η Sueddeutsche Zeitung την 26 Ιανουαρίου 2017.
Το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων είναι αυτό που ανέλαβε, κυρίως, τη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού από τη στιγμή της εισόδου τους στη χώρα, μέχρι την εγκατάστασή τους σε καταυλισμούς και υφίσταται φυσικά τη μεγαλύτερη εργασιακή πίεση.
Παρ’ όλα αυτά οι δανειστές ζητούν κι άλλη οικονομική περικοπή των μισθών και των συντάξεών τους. Δεν λαμβάνουν υπόψη ότι εκκρεμούν, με δημοσιευμένες τελεσίδικες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων της Ελλάδας, οικονομικές επιστροφές από την Κυβέρνηση προς τα ειδικά μισθολόγια και τις συντάξεις. Δεν υπολογίζουν ότι οι μέχρι τώρα περικοπές των μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών, ξεπερνούν το 55% σε μέσο όρο. Θέλουν να μας κάνουν ακόμα πιο φτωχούς και ανασφαλείς μετά από επτά χρόνια καταστροφικής διαχείρισης της κρίσης.
Ο ελληνικός λαός χρειάζεται την πραγματική αλληλεγγύη των εργαζομένων της Ευρώπης και όλου του ελεύθερου κόσμου. Δεν μπορεί ένας λαός να γίνεται υποχείριο των ελίτ της διεθνούς εξουσίας και του χρήματος, των πολιτικών σκοπιμοτήτων και των εκβιαστικών διλημμάτων με όπλο το δημοσιονομικό χρέος. Πρέπει να τους σταματήσουμε!   Αθήνα 20 Φεβ. 17
                                                                 Γκιτέρσος Ευθ. – ΑΝΕΑΕΔ     

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά