Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Α΄Σ.Σ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΖΙΜΑΝΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ
Μεγαλεπήβολο είναι το σχέδιο αξιοποίησης του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων, από τον Δήμο Κοζάνης. Μετά τη θετική εξέλιξη πως δόθηκε το πράσινο φως» για την παραχώρησή του από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ικανοποιείται επιτέλους, ένα μακροχρόνιο αίτημα των δημοτών και των Δημοτικών Αρχών.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Κοζάνης και τέως διοικητής του Α΄ Σώματος Στρατού Γιώργος Ντζιμάνης: «Μετά από πολύμηνη συνεργασία  των αρμόδιων αρχών του Δήμου και του ΤΕΘΑ, σε τεχνικό επίπεδο και μετά από συνεννόηση του Δήμου με το βουλευτή Ντζιμάνη Γεώργιο για εκδήλωση ενεργειών, κατέστη δυνατή η παραχώρηση του στρατοπέδου ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΆΧΩΝ στο Δήμο Κοζάνης. Συγκεκριμένα  την 15 Φεβρουαρίου ο βουλευτής συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ όπου επεσήμανε την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης της συμφωνίας για την παραχώρηση του Στρατοπέδου. Η πολιτική ηγεσία συμφώνησε και έδωσε το πράσινο φώς για την άμεση ολοκλήρωση της συμφωνίας  εξουσιοδοτώντας τον αρχηγό του ΓΕΣ για τις περαιτέρω ενέργειες. Στις 16 Φεβρουαρίου ο Βουλευτής συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κοζάνης κ. Δεσποτίδη Κωνσταντίνο, επισκέφθηκαν τον Αρχηγό του ΓΕΣ, Ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι εξέδωσε διαταγή προς την 9η Ταξιαρχία για να συγκροτήσει επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με τεχνικά κλιμάκια του Δήμου, να αρχίσουν άμεσα εργασίες πεδίου και να ρυθμίσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες».
Με τη συμφωνία αυτή: Ο Δήμος θα συμπεριλάβει στον πολεοδομικό του σχεδιασμό το στρατόπεδο και θα κάνει μουσείο το ιστορικό διοικητήριο του Α΄Σώματος στρατού και ότι άλλο έχει σχεδιάσει. Ο Στρατός θα διατηρήσει την απόλυτα αναγκαία έκταση και υποδομές για τη Διοίκηση και το Επιτελείο της Ταξιαρχίας καθώς και για τα στοιχεία υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας.Η παραχώρηση του Στρατοπέδου γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4407/2016, στον οποίο ο βουλευτής ήταν ο εισηγητής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο κ. Ντζιμάνης: » Μετά το καλοκαίρι του 2016 το υπουργείο Άμυνας έκανε ρύθμιση και μπορούσε ο δήμος, όπως και κάθε δήμος να υποβάλλει ένα βιώσιμο master plan ώστε να αξιοποιηθεί η έκταση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αυτό έκανε ο δήμος και μετά από πολύμηνες διεργασίες από τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προχθές πάρθηκε η πολιτική απόφαση για να αρχίσει ο δήμος εργασίες πεδίου στο στρατόπεδο Μακεδονομάχων».
Οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα είναι, αρχικά να καθορίσει η επιτροπή της 9ης Ταξιαρχίας το χώρο που θα κρατήσει για να λειτουργεί σαν στρατόπεδο,  ο οποίος θα είναι απαραίτητος για τη λειτουργία της διοίκησης , του επιτελείου και κάποιων στοιχείων υποστήριξης διοικητικής μέριμνας της Ταξιαρχίας και το υπόλοιπο θα διατεθεί στο δήμο, ο οποίος θα το αξιοποιήσει σύμφωνα με το Master plan.
Είναι μια ανάσα για την πόλη, αφού προβλέπεται να ενοποιηθούν οι υπηρεσίες αθλητισμού, ανάπλασης , υπηρεσίες, πράσινο και η πόλη θα είναι σε ένα καλύτερο επίπεδο από ό,τι είναι σήμερα, σημείωσε ο κ. Ντζιμάνης.
Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονήσει ο Δήμος Κοζάνης , όπως ανέφερε ο κ. Ντζιμάνης, προβλέπεται στον εν λόγω χώρο να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου , το αμαξοστάσιο του Δήμου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία , βρεφονηπιακός σταθμός, Στρατιωτικό Μουσείο, χώρος πράσινου, χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων σε συνέχεια του υπάρχοντος κέντρου , χώροι στάθμευσης για την αστυνομική διεύθυνση και τη βιβλιοθήκη που βρίσκονται πολύ κοντά .
«Εγώ δεν έκαναν τίποτα σημαντικό, αλλά ήμουν επιταχυντής των διαδικασιών στο εγχείρημα του Δήμου, σημείωσε με νόημα ο κ. Ντζιμάνης, σημειώνοντας πως θα πρέπει να ονομαστεί ένας δρόμος για το Α΄ Σώμα Στρατού, ως ένδειξη τιμής.
Χρονικά, υπάρχει εντολή του αρχηγού ΓΕΣ να συνταχθεί άμεσα επιτροπή με τοπικούς αξιωματικούς και αρμόδιους από τεχνικά κλιμάκια του δήμου.

http://www.prlogos.gr