Ξεφυτρώνουν Ενώσεις και στην Μακεδονία. Πόσο νόμιμο είναι;

Αρ.Πρωτ.   11/2017
                                                                                                        Θεσσαλονίκη, 28/02/2017
 
ΠΡΟΣ: ΥΠ.ΕΘ.Α.
ΚΟΙΝ:   Βουλευτές  Ε.Κ.
             Μ.Μ.Ε.
    
 
   Σας αναφέρουμε ότι η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας είναι ένα Νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με την υπ.αριθμ  731/2013 απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, καταχωρημένο στα μητρώα αυτού Α.Μ 9383 από το 2013. Επίσης σας αναφέρουμε πως η Ένωση μας εναρμόνισε το καταστατικό της σύμφωνα με τον Νόμο 4407/2016 με την υπ’αριθμ. 7Σ/2017 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης.
 
   Εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ιδρύθηκαν πρόσφατα νέα σωματεία-Ενώσεις, ως «Περιφερειακές Ενότητες». Παρόλο όμως που υπάρχει η απόφαση 794/2017 του Πρωτοδικείου Αθηνών που σε ανάλογη περίπτωση αποφάσισε πως ο Νόμος επιβάλλει “ …τη σύσταση μιας μόνο Περιφερειακής Ένωσης σε κάθε Περιφέρεια”, οι παραπάνω «Ενώσεις» προχώρησαν σε αρχιαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και εκπροσώπων τους στην Π.Ο.Ε.Σ. , δευτεροβάθμιο σωματείο στο οποίο δεν ανήκουν. Μάλιστα οι Γενικές Συνελεύσεις τους πραγματοποιήθηκαν στις κατά τόπου Λ.Α.Φ. και πιθανόν έχουν ζητήσει από τους Σχηματισμούς που βρίσκονται στα γεωγραφικά τους όρια, συναντήσεις με τους Διοικητές τους αλλά και παραχώρηση χώρων για να στεγάσουν τα γραφεία τους, κάτι που πιθανόν δεν δικαιούνται.
 
   Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί αφενός μεν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Ενώσεων και αφετέρου δε ένα κλίμα στρέβλωσης της εικόνας της συλλογικής έκφρασης των Στρατιωτικών.
 
   Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας προσπαθεί να μην κάνει χρήση ακόμα κάθε Νόμιμου δικαιώματος της προκειμένου να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των Ενώσεων και την προστασία των Στρατιωτικών μελών της, αλλά και από την άλλη αυτή η κατάσταση και αυτό το θολό τοπίο δεν μπορεί να συνεχιστεί.
 
   Με την παρούσα επιστολή παρακαλούμε για την εξέταση του σοβαρού αυτού ζητήματος που έχει ανακύψει.
 

               Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
          Αθανάσιος Σαρρής                                            Δημήτριος Καμπουρίδης
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά