Γυναίκες βάζει η ΕΛ.ΑΣ. στην πρώτη γραμμή στις light πορείες

Η αρχή έγινε στην χθεσινή πορεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Όταν στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλάμβανε την «πολιτική ευθύνη» για τον ψεκασμό  με χημικά ηλικιωμένων συνταξιούχων στην Ηρώδου Αττικού και υπό την πίεση του Μαξίμου έδωσε εντολή να απαγορευτεί η χρήση χημικών και δακρυγόνων σε τέτοιου είδους διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, το αρχηγείο έψαχνε τρόπο να βρει λύση.

Όπως είχε γράψει το ΘΕΜΑ στο φύλλο της 9ης Οκτωβρίου μία από τις λύσεις ήταν να επιστρατευτεί και να περάσει στην πρώτη γραμμή η γυναικεία δύναμη. Έτσι, προτάθηκε, γυναίκες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ), μια light εκδοχή των ΜΑΤ να τοποθετούνται μπροστά από τους άνδρες αστυνομικούς σαν ανθρώπινες ασπίδες έτσι ώστε οι διαδηλωτές να σέβονται το γυναικείο φύλο και να μην προχωρούν σε βίαιες ενέργειες. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως εμπνευστής της συγκεκριμένης ιδέας ήταν ο μέχρι πρότινος υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Ιωάννης Διαμαντόπουλος ο οποίος αποστρατεύτηκε στις φετινές κρίσεις.

Χθες, στην πορεία του Μαξίμου που έκαναν  οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία στον αστυνομικό φραγμό που στήθηκε προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην πλησιάσουν το μέγαρο και συγκεκριμένα στην οδό Λυκείου και Στησιχώρου, οι διαδηλωτές βρέθηκαν μπροστά στον πρώτο φραγμό που είχε “άρωμα γυναίκας”.  Αστυνομικίνες που υπηρετούν στα γραφεία της ΥΜΕΤ κατέβηκαν στους δρόμους και πέρασαν στην πρώτη γραμμή ενώ από πίσω υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έτοιμες να επέμβουν.

Η ιδέα για την «επιστράτευση» της γυναίκας σε τέτοιου είδους διαδηλώσεις «χαμηλής επικινδυνότητας» είχε θετικό αντίκρισμα και σύμφωνα με πληροφορίες γυναίκες αστυνομικοί θα χρησιμοποιούνται στο μέλλον και σε άλλες light διαδηλώσεις.

Το δημοσίευμα της 9ης Οκτωβρίου του «Πρώτου Θέματος»
Φωτογραφίες από την χθεσινή πορεία των νοσοκομειακών στο Μέγαρο Μαξίμου 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά