Βιογραφικά Υποψήφιων μελών της ΕΑΑΣ

• 
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α. ΔΑΝΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
Ο Υπτγος (ΠΒ) Ευάγγελος Ν. Δανιάς, γεννήθηκε το έτος 1949 στην Καμαρούλα του Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Αποφοίτησε από το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου, το έτος 1967. Εισήλθε στην Σ.Σ.Ε το 1969 από την οποία εξήλθε την 26 Ιουλ. 1973 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.
Αποφοίτησε από όλα τα σχολεία του όπλου του και την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου (Α.Σ.Π) με επίδοση λίαν καλώς.
Αποφοίτησε από το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου το έτος 1988, ομιλεί την Βουλγάρικη γλώσσα.
Υπηρέτησε σε μονάδες και επιτελεία ανάλογα του εκάστοτε βαθμού του. Ως επιτελής υπηρέτησε στην ΧΙΙ Μεραρχία, στον Α.Ο.Ο.Α, στο Γ.Ε.Σ και στο Γ.Ε.ΕΘ.Α. Διοίκησε ως ταγματάρχης την 197 Α/Κ Μ.Β.Π.
Αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Υποστρατήγου το 2004, πλήν όμως από την επομένη της αποστρατείας του ανακλήθηκε στην ενεργό υπηρεσία και τοποθετήθηκε ως Δντής της κοινής γραμματείας του Κ.Υ.Σ.Ε.Α, Σ.Α.Μ, Σ.Α.Γ.Ε, Σ.Π.Α.Κ.Σ, Θέση, στην οποία υπηρετούσε από το 2001.
Είναι έγγαμος και έχει δύο τέκνα, Αξκούς του Στρατού Ξηράς.
 
Αγαπητοί Φίλοι και συνάδελφοι και Αξιότιμα Μέλη της Ένωσης των εκλιπόντων συναδέλφων,στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της Ε.Α.Α.Σ .θα είμαι εκ νέου  υποψήφιος  για την θέση του Πρόεδρου.
 
Η απόφασή μου αυτή εδράζεται, στην αγάπη σας, αλλά και στην ηθική υποχρέωσή μου έναντι όλων υμών, οι οποίοι στις εκλογές του 2011 & 2014 με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας. 
Εφόσον εκλεγώ θα συνεχίσω να εργάζομαι με το ίδιο πάθος και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, προς όλες(ους) σας (εν ενεργεία, εν. αποστρατεία αξκούς  του Σ.Ξ. και Σ.Α-καθώς και για τις Οικογένειες Εκλιπόντων συναδέλφων), όπως έκανα και κατά την διάρκεια της ενεργού υπηρεσίας μου, αλλά και κατά το διάστημα της επί καθημερινής βάσεως 6ετούς θητείας μου στην ΕΑΑΣ. 
Ο ι υποχρεώσεις μου ως Προέδρου δεν μου επιτρέπουν να περιέλθω όλα τα παραρτήματα της ενώσεως αν και το επιθυμώ πολύ. Δεν υπόσχομαι γιατί δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα μου. Την μόνη υπόσχεση που δίνω στο εαυτό μου και κατ’ επέκταση σε όλους σας είναι, ότι θα προσπαθώ πάντοτε για το καλύτερο.
Στην εκλογική διαδικασία κατέρχομαι μόνος, χωρίς ομάδα, γιατί αυτό αποκλείεται από την νομοθεσία που διέπει την Ε.Α.Α.Σ. Ελπίζω να επιλέξετε  τους καλύτερους και τους ικανότερους. 
Στις προσεχείς εκλογές πρέπει η συμμετοχή, ασχέτως των πολιτικών πεποιθήσεων ενός εκάστου να είναι εντυπωσιακή, γιατί απ’ αυτήν καθορίζεται και η στάση των αρμοδίων άλλωστε «ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ» είναι το σύνθημά μας, άλλο να ψηφίζουν 6.000 και άλλο 30.000.Αν στις εκλογές συμμετέχουμε πολύ μαζικά, να είστε βέβαιοι ότι θα τύχουμε άλλης συμπεριφοράς από τους καθ’ ύλη αρμοδίους. Ευελπιστώ ότι σ’ αυτές τις εκλογές η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη αυτής του 2014, πράγμα που θα καταστήσει την Ε.Α.Α.Σ , ποιο  ΔΥΝΑΜΙΚΗ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ, αλλά και ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ των πάσης φύσεως θεμάτων που μας απασχολούν.                                  
                                    
ΟΧΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Η Δύναμη της Ε.Α.Α.Σ. είναι το κοινό ψηφοδέλτιο, βάσει του οποίου αποκλείονται ομαδοποιήσεις και ο κομματισμός. 
Αγαπητοί συνάδελφοι, το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να είναι εντυπωσιακό από πλευράς συμμετοχής και προϊόν ελεύθερης βούλησης, καθόσον η ένωση είναι πέρα και πάνω από τα κόμματα και όχι προϊόν συμφωνίας ή συναλλαγής κάτι που δεν ταιριάζει στα στελέχη των ΕΔ & των ΣΑ.
Τέλος στην διαδικασία των εκλογών, κατέρχομαι ανεξάρτητος και ζητώ την ψήφο σας, δεν τολμώ να σας υποδείξω ποιούς να ψηφίσετε, ψηφίστε τους κατά την κρίση σας καλύτερους, που με την καθημερινή τους παρουσία θα δώσουν την ώθηση που όλοι μας επιζητούμε και εφόσον εκλεγώ Πρόεδρος θα έχω αγαστή συνεργασία με όλα τα μέλη του Δ.Σ.
 Με βάσει όσα προανέφερα εφόσον εκλεγώ  βάσει της 6ετούς προσφοράς μου, των γνώσεών μου και των εμπειριών μου θα εργάζομαι χωρίς καμία ιδιοτέλεια  για το κοινό καλό.
Ξέρετε ποιος είμαι ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΜΕ προκειμένου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να προσδώσουμε στην ΕΝΩΣΗ το ΚΥΡΟΣ και την ΑΙΓΛΗ που της αναλογεί, αλλά και  για να αντλήσω νέες δυνάμεις για να σας υπηρετώ.
Τέλος στη σύντομη επιστολή δεν θα ήθελα να απαριθμήσω  προεκλογικές υποσχέσεις. 
Η θέση του  Προέδρου είναι θέση ανιδιοτελούς προσφοράς προς τα μέλη της ΕΑΑΣ και σταθερή και αμετακίνητη θέση μου είναι η ΕΑΑΣ υπεράνω και έξω από τα πολιτικά κόμματα.
Φιλοδοξώ να καταστήσω την Ένωση, ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ των συμφερόντων ΟΛΩΝ μας (ε.ε-ε.α –οικογένειες εκλιπόντων) αλλά και ΙΣΧΥΡΗ - ΔΥΝΑΜΙΚΗ - ΔΙΕΚΔΕΙΚΗΤΙΚΗ. 
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ 
και ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Α.Α.Σ.
“Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ”
Με τα δέοντα προς όλους σας.
Ειλικρινά υμέτερος. 
Υποστράτηγος Ευάγγελος Ν. Δανιάς
Πρόεδρος & Υποψήφιος Πρόεδρος 
της ΕΑΑΣ
 
 
• ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α. ΚΑΣΤΡΑΝΤΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
Ο Στέλιος Καστραντάς  γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1950.Εισήλε στη Σχολή Ευελπίδων το 1969 και εξήλθε το 1973 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός  Πεζικού. Υπηρέτησε  σε Μονάδες εκστρατείας του όπλου του καθώς και Σχηματισμούς και Επιτελεία και θέσεις εξωτερικού. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολέμου , της Σχολής Εθνικής Αμύνης και πτυχιούχος της Παντείου. Από το 2010,περίοδος κρίσης, δραστηριοποιείται ενεργά σε πολλά επίπεδα προς την κατεύθυνση υποστήριξης των συμφερόντων των αποστράτων. Φέρει τον αποστρατευτικό βαθμό του Αντιστρατήγου και μιλάει Αγγλικά, Βουλγάρικα και Ρώσικα. Είναι παντρεμένος με τη Θεανώ Γιανναρά  και έχει δύο παιδιά και έναν εγγονό.
 
ΓΕΝΙΚΑ
Αγαπητά μέλη της ΕΑΑΣ, ,
Τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες Στρατιωτικοί και Αστυνομικοί, βάλαμε γερή πλάτη και εξουθενωθήκαμε υπέρμετρα έναντι των λοιπών Ελλήνων για το ξεπέρασμα της κρίσης.
Η πολιτεία αντί να αναγνωρίσει το έργο και την προσφορά μας, σε πολλές περιπτώσεις μας εξέθεσε, σε άλλες μας αμφισβήτησε και μας απαξίωσε, και τέλος μας εξαθλίωσε οικονομικά με τα εις βάρος μας δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα που πήρε.
Στα Εθνικά μας θέματα φαίνεται να δεχόμαστε πιέσεις για αποδοχή ανεπίτρεπτων συμβιβασμών. 
Το έργο της ΕΑΑΣ, είναι δυσανάλογα μικρό τόσο της δύναμής της όσο και των 
δυνατοτήτων της. 
Στην επόμενη τριετία ,λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων και δεσμεύσεων, θα χρειασθεί να δοθούν σκληροί αγώνες για την διεκδίκηση και εξασφάλιση των συμφερόντων μας.
Στις 19 Φεβ πρέπει να εκλέξουμε Πρόεδρο της ΕΑΑΣ εκείνον που γνωρίζει τα προβλήματα του κλάδου, έχει ισχυρή θέληση και δύναμη να τα διεκδικήσει και λόγο, προφορικό και γραπτό, να τα προβάλλει. .  
Τομές και δράσεις για τις οποίες ως πρόεδρος της ΕΑΑΣ δεσμεύομαι είναι: 
 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
-Άμεση τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου (ΝΔ1171/72) καθώς και κανονισμού λειτουργίας με κύριες προβλέψεις:
-Εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου ΕΑΑΣ από τον βαθμό του ανωτάτου. 
-Ανάδειξη ΔΣ τοπικών παραρτημάτων με εκλογές. 
-Καθιέρωση επιστολικής και ηλεκτρονικής ψήφου.
-Σύγκλιση ετήσιας αντιπροσωπευτικής Γενικής Συνέλευσης για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων 
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
-Σύνταξη νέου Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας όπου να προβλέπονται:
-Ίδρυση και οργάνωση σύγχρονου Γραφείου τύπου. 
-Οργάνωση επί μονίμου βάσεως Γραφείου Νομικών Θεμάτων.
-Δημιουργία Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης για θέματα υγείας, θανάτου, σύνταξης, κλπ, καθώς και Τράπεζας Αίματος
-Συνεργασία με στρατιωτικούς οργανισμούς και ενώσεις εξωτερικού
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
-Άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ .
-Διατήρηση του δικαιώματος προς εργασία όλων των αποστρατευθέντων χωρίς την περικοπή του 60%  της σύνταξης (Ν4387/2016)
- Αποκατάσταση όλων των αδικιών εις βάρος των μελών της ΕΑΑΣ.
-Κατάργηση των ρυθμίσεων περί Χηρείας (Ν 4387/2016).
-Μελέτη σκοπιμότητας και δυνατότητας ίδρυσης οικονομικού συνεταιρισμού, κατά τα πρότυπα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Στρατού-Αστυνομίας της Κύπρου.
-Εξασφάλιση έκπτωσης υπηρεσιών και προϊόντων προς τα μέλη της ΕΑΑΣ από ιδιώτες και επιχειρήσεις, καθώς και παροχή προτεραιότητας πρόσληψης προς εργασία μελών ή τέκνων.
ΜΤΣ
-Εξυγίανση και επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων και στοχευμένες εισηγήσεις για αύξηση των πόρων και εσόδων του ταμείου.
-Τροποποίηση προβλέψεων Ν 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) που αφορά στην κατάργηση πόρων καθώς και στην επιβολή κρατήσεων στα έσοδα από τα ακίνητα του ταμείου (άρθρα 47,49). 
-Ανακεφαλαιοποίηση των παρανόμως «κουρευθέντων», λόγω PSI, αποθεματικών.
ΕΚΟΕΜΣ
-Εξεύρεση περισσοτέρων πόρων.
-Ο ΕΚΟΕΜΣ να ΜΗΝ υπολογίζεται στην σύνταξη
-Διαχωρισμός  ΕΚΟΕΜΣ από το ΜΤΣ 
 ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
417 ΝΙΜΤΣ, 401ΓΣΝΑ
-Προτεραιότητα εξέτασης και περίθαλψης των δικαιούχων. Ανώτατο όριο αναμονής 10 ημέρες.
-Βελτίωση και επέκταση των παρεχομένων ιατρικών, υγειονομικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών.
-Δημιουργία γραφείου αποστράτων εντός ΝΙΜΤΣ για θέματα υγείας δικαιούχων.
ΑΟΟΑ-ΟΣΜΑΕΣ
-Συμμετοχή της ΕΑΑΣ τόσο στο ΔΣ του ΑΟΟΑ όσο και του ΟΣΜΑΕΣ.
-Εξυπηρέτηση Μελών με νέα χαμηλότοκα δάνεια.
-Επίλυση του ζητήματος του Πικερμίου.
-Ρύθμιση μηνιαίων δόσεων δανείων ώστε να μην ξεπερνάνε το 1/10 του πραγματικού εισοδήματος του δανειολήπτη
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
-Στενότερη συνεργασία  τόσο με δευτεροβάθμιους διεκδικητικούς φορείς  (ΠΟΣ, ΠΟΑΣΑ κ.α.) όσο και με πρωτοβάθμιους (ΠΣΑΕΔ-ΣΑ,ΠΣΑΕΜΘ, κ.α) καθώς και με όλους τους παρεμφερείς (Σύνδεσμοι Όπλων/Σωμάτων, Τάξεων, Λέσχες κ.α)
Η ΕΑΑΣ πρέπει να ενώνει, να προσθέτει και να πολλαπλασιάζει δυνάμεις και όχι να αφαιρεί να διαιρεί και να διχάζει
 ΚΥΡΟΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΕΑΑΣ
-Εξωστρέφεια της ΕΑΑΣ και συνεργασία  με πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΕΔ (Κιβωτός Ολιστικής Παιδείας ΕΔ, Ακαδημία Στρατιωτικών Αναλύσεων,  κ.α.) καθώς και με ανώτατα πνευματικά ιδρύματα της Χώρας, και την Ακαδημία Αθηνών
-Ανάδειξη έργου φορέων και προσώπων με οργάνωση διαλέξεων, εκθέσεων καθώς και ημερίδων για πολιτιστικά και επιστημονικά θέματα.
Οι δεσμοί Λαού-Στρατού είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίοι παρά ποτέ
ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ
-Μοριοδότηση τέκνων για όλες τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Παραγωγικές Σχολές.
-Δημιουργία οίκου/ων ευγηρίας.
Εφημερίδα  «Εθνική Ηχώ»
-Η Εθνική Ηχώ πρέπει να καταστεί μαχητικό όργανο χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Πιστεύοντας ακράδαντα στην ανάγκη ύπαρξης 
μιας ισχυρής Ένωσης απαλλαγμένης από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, με σύγχρονη νομοθεσία ,δομή και οργάνωση που να μάχεται για τα συμφέροντα των μελών της,
Ζητώ από εσάς
Στις 19 Φεβ να με εμπιστευθείτε με την ψήφο σας ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να καταφέρουμε να βγάλουμε επί τέλους την ΕΑΑΣ στο ξέφωτο
 
Με Εκτίμηση
Αντγος (ε.α) Καστραντάς Στυλιανός
(Τηλ:6973809121.e-mail: stilkas@yahoo.gr)
 
 
• ANTΓΟΣ ε.α. ΡΟΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ   
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
Αγαπητοί συνάδελφοι του Στρατού Ξηράς, των Σωμάτων Ασφαλείας και ορφανικές οικογένειες των εκλιπόντων συναδέλφων, μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.).
Στις επερχόμενες  αρχαιρεσίες της 19ης ΦΕΒ. 2017 για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ένωσης είμαι υποψήφιος διεκδικώντας την προεδρία της. 
Η  υποψηφιότητα μου βασίζεται στην αγάπη,  στην ηθική υποχρέωση, και στο αίσθημα καθήκοντος  και προσφοράς προς όλους τους συναδέλφους, αλλά και στη πείρα που απέκτησα ως Αντιπρόεδρος στο απερχόμενο Δ.Σ. της. 
Πεποίθηση μου είναι πως ο Πρόεδρος είναι αυτός που δίνει το βηματισμό στο Δ.Σ.. αλλά και το στίγμα της Ένωσης προς πάσα κατεύθυνση, χαράσσοντας πορεία και προοπτικές για το τι Ένωση θέλουμε και μπορούμε να έχουμε.
Γνωρίζω πλέον καλά και από μέσα τι φταίει και η Ένωση παραμένει καθηλωμένη και άβουλη παρακολουθώντας τις εξελίξεις ανήμπορη να αντιδράσει. Γνωρίζω επίσης τι πρέπει να αλλάξει  για να γίνει μια Ένωση  που θα δρομολογεί τις εξελίξεις και δεν θα σέρνεται πίσω από αυτές
Πρέπει εμείς επιτέλους να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και παρακάμπτοντας κάθε εμπόδιο και σκοπιμότητα, να χαράξουμε μαζί σταθερή και αταλάντευτη πορεία προς τα εμπρός.
Θέλω, γνωρίζω και μπορώ να δώσω το έναυσμα αυτό για μια νέα αρχή.  Για μια Ε.Α.Α.Σ.  Δυνατή και Αξιοσέβαστη, Αποτελεσματική και Ανταποδοτική προς τα μέλη της, που τόσο έχουν πληγεί βάναυσα από τις  άδικες και δυσβάστακτες εις βάρος μας πολιτικές. Η Ε.Α.Α.Σ. διαθέτει αστείρευτες δυνατότητες όταν αυτές χρησιμοποιηθούν σωστά και αποτελεσματικά.
Η Ελλάδα, η Πατρίδα μας διέρχεται μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο τόσο στα Εθνικά θέματα, όσο και στην κοινωνική και την οικονομική της κατάσταση. Όλοι μας πικραθήκαμε και πληγήκαμε οικονομικά και από όλους όσους μας υποσχέθηκαν , μας χτύπησαν φιλικά στην πλάτη και τελικά αδιαφόρησαν. 
Πιστεύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της ΕΑΑΣ αλλά και με τη συνεργασία όλων των άλλων ομοσπονδιών, συλλόγων και σωματείων Ν.Π.Ι.Δ. που δραστηριοποιούνται στο χώρο μας, την οποία διακαώς θα επιδιώξω, είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε ΜΑΖΙ να πετύχουμε και να αλλάξουμε πολλά.
Η δύναμη της Ε.Α.Α.Σ. είναι τα μέλη της. Είμαστε περίπου 70.000 μερισματούχοι του Μ.Τ.Σ. Από αυτούς περί τους 23.500 διαθέτουν ταυτότητα μέλους της Ένωσης και στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία οι συμμετέχοντες δεν άγγιξαν τις 7000. Αυτό πρέπει πάση θυσία να αλλάξει και θα το αλλάξουμε. Στόχος και επιθυμία είναι μια Ένωση συμμετοχική, δυνατή χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς.
Μόνο έτσι μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και ελπίδα. Βαθιά πεποίθηση και πιστεύω μου είναι πως, χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν δόθηκαν. Στους αγώνες που έρχονται κανείς μας δεν περισσεύει.
Με τη δύναμη της ψήφου σας , υπόσχομαι μεταξύ των άλλων ένα  σκληρό αγώνα σε συνεργασία και με τις άλλες   ενώσεις των Αποστράτων για: 
α.Την πλήρη μισθολογική αποκατάσταση μας  όπως ορίζει η σχετική απόφαση του  ΣΤΕ.
β.Την κατάργηση των διατάξεων νόμου που αποσυνδέουν τις συντάξεις μας με τις αποδοχές των εν ενεργεία συναδέλφων.
γ.Κατάργηση των ρατσιστικών ηλικιακών κριτηρίων για την συνταξιοδότηση μας.
δ.Αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και ειδικότερα από το ΝΙΜΤΣ και τα λοιπά στρατιωτικά Νοσοκομεία.
Σκοπός και στόχος μου είναι στις 19 Φεβ.2017 να αλλάξουμε σελίδα, χωρίς τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, προσβλέποντας και προσδοκώντας σε ένα καλύτερο αύριο, να αγωνισθούμε όλοι ΜΑΖΙ, για το κοινό μας καλό. 
Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με ένα Πρόεδρο χωρίς δεσμεύσεις που δεν θα χειραγωγείται, με δυναμισμό και όχι άβουλο, τολμηρό και αποφασισμένο και όχι συμβιβασμένο και υπηρέτη σκοπιμοτήτων, υπερασπιστή των συμφερόντων της Ένωσης και των μελών της και όχι υπάκουο  όργανο στα κελεύσματα  και τις επιθυμίες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας για μια   Ε.Α.Α.Σ., Τολμηρή και Σύγχρονη, Δυνατή και Πρωτοπόρα, Αδέσμευτη και Ανεξάρτητη, Σεβαστή και Αξιόπιστη, Μαχητική και Διεκδικητική ,με Όραμα και Προοπτική, με Σύγχρονο κανονισμό λειτουργίας και Νομοθετικό πλαίσιο, ανοικτή στα μέλη της και κυρίως αποτελεσματική . Την Ε.Α.Α.Σ. που αγαπάμε και επιθυμούμε όλοι μας, την Ε.Α.Α.Σ. της καρδιάς μας. Αυτό είναι το όραμά μου και γι’ αυτό θα αγωνισθώ με όλες τις δυνάμεις μου. Τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά και ή αλλάζουμε ή βουλιάζομαι στο τέλμα και στην ανυποληψία.
Αγαπητοί Συνάδελφοι στο δύσκολο και επίπονο αγώνα που έχουμε μπροστά μας, σας καλώ να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου στις επερχόμενες εκλογές της 19ης ΦΕΒ. 2017 για τη θέση του Προέδρου, ώστε να μου δώσετε τη δύναμη και τη δυνατότητα να αγωνισθώ και να προσπαθήσω για μια Ε.Α.Α.Σ. καλύτερη για το κοινό μας καλό, για να αλλάξουμε ότι μπορούμε από όσα μας πίκραναν και μας ταλαιπώρησαν ή ακόμα και να αποτρέψουμε καινούργια.
Σας καλώ και σας παρακαλώ για τη καθολική συμμετοχή σας στην προσεχή εκλογική διαδικασία. Μόνο έτσι, με μια Ε.Α.Α.Σ. δυνατή και μεγάλη, θα στείλουμε ηχηρότατο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι αλλάζουμε, ότι έχουμε άποψη και προτάσεις για  την Άμυνα , τα Εθνικά, κοινωνικά και οικονομικά θέματα, ότι είμαστε εδώ παρόντες ενεργοί απόστρατοι και όχι απόμαχοι και παροπλισμένοι πολίτες , ότι αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τα πάγια και διαχρονικά αιτήματα μας. Δεν ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ επίλυση αυτών και αντιμετώπιση που να αρμόζει στο Κύρος στην Αξιοπρέπεια και στη Προσφορά μας.
 
Αντιστράτηγος ε.α. Βασίλειος Ροζής 
 
 
• ΥΠΤΓΟΣ ε.α. ΧΟΥΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Πεζικού ε.α. Κωνσταντίνος Χούσος τάξεως ΣΣΕ 1985. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1963. Έχω αποφοιτήσει από όλα τα σχολεία του όπλου μου καθώς και της Διακλαδικής Σχολής Πολέμου και της ΣΕΘΑ. 
Διετέλεσα διοικητής όλων των κλιμακίων της Ιεραρχίας μέχρι της αποστρατίας μου. (Διμοιρίας-Λόχου-Τάγματος-Συντάγματος). Επίσης υπήρξα καθηγητής στη Σχολή Πεζικού στο Προκεχωρημένο Τμημα Λοχαγών-Ταγματαρχών. Υπηρέτησα σε επιτελικές θέσεις ως Επιτελής στο Γραφείο Επιχειρήσεων σε Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, Διευθυντής σε Ε.Γ. σε Ταξιαρχία Πεζικού, Διευθυντής Διευθύνσεως Πληροφοριών ασφαλείας μείζονος σχηματισμού, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού.Τιμήθηκα με όλες τις προβλεπόμενες διακρίσεις λόγου θέσεως και βαθμού. Γνωρίζω πολύ καλά την Αγγλική γλώσσα.
 
Προς : Μέλη της Ενώσεως Αποστράτων 
Αξιωματικών Στρατού 
 
Αγαπήτοι Συνάδελφοι,
Η συνεχής υποβάθμιση των αναγκών και των απαιτήσεων της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) έχουν δημιουργήσει έντονα προβλήματα στα Mέλη της.
Η αδράνεια της Ένωσης τα τελευταία χρόνια σε συνάρτηση με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας, μας οδήγησαν σε δύσκολες καταστάσεις με δυσοίωνες προοπτικές.
Με γνώμονα το σεβασμό στους Συναδέλφους και τη δυναμική που πρέπει να αποκτήσει η Ένωσή μας, καθώς και η ανάγκη για την αλλαγή της νοοτροπίας της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας στην επίλυση των δικαίων αιτημάτων της Ένωσης, με οδήγησαν να υποβάλλω την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. 
Υπόσχομαι ότι θα αγωνιστώ για την αναβάθμιση, αξιοποίηση και ανασυγκρότηση της Ένωσης με τόλμη, θάρρος και αγωνιστικότητα, ώστε να αποκτήσουμε εκ νέου αναγνώριση και φερεγγυότητα στην επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας. Είναι κοινή πεποίθηση ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ένωσή μας μεταξύ άλλων είναι και τα εξής:
α. Οι περικοπές των συντάξεων είναι υπερβολικές και πρέπει να αντιμετωπιστούν σε διαφορετική βάση, ώστε να προλάβουμε τυχόν καινούργιες που θα δρομολογηθούν,  καθώς και αναδρομική επιστροφή του υπολοίπου 50 % των χρημάτων που ήδη ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας από το 2013.
β. Η παρεχόμενη υγειονομική περίθαλψη σε Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. – Στρατιωτικά Νοσοκομεία / Πτέρυγες Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.,  είναι υποβαθμισμένη ή σε ακατάλληλους χώρους (υπόγεια) και απαιτείται άμεσα η αξιοποίηση των πτερύγων στις εγκαταστάσεις παλαιών στρατιωτικών νοσοκομείων ( π.χ. Θεσσαλονίκης, Πατρών κτλ.) και η δημιουργία ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ και βοήθεια με κάθε τρόπο των αναξιοπαθούντων συναδέλφων και των ορφανικών οικογενειών.
γ.Βασικά δικαιώματά μας δεν διεκδικούνται όπως δρομολόγηση δικαίων λύσεων για άμεση διανομή των οικοπέδων ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ - Στήριξη Συλλόγου Οικοπεδούχων Ο.Σ.Μ.Α.Ε.Σ.  Καρύστου κτλ.
δ. H επικοινωνία με τα Θεσμικά Όργανα δεν υφίσταται στη βάση που απαιτείται για την αναβάθμισή της.
ε. Συνεδριάσεις ανά περιφέρεια δεν πραγματοποιούνται σε εύλογα χρονικά διαστήματα (με την δικαιολογία του κόστους), ώστε να υπάρχει συντονισμός της Ε.Α.Α.Σ. με τα Παραρτήματα και να επιλύονται δυναμικά όλα τα προβλήματα σε ενιαία κατά το δυνατόν βάση. 
Σύμφωνα με όλα αυτά, στόχος μου θα είναι η μεγιστοποίηση του ΚΥΡΟΥΣ της ΕΝΩΣΕΩΣ. Η ενημέρωση των Πολιτικών Φορέων και η επικοινωνία με τα Μ.Μ.Ε. για την επίλυση των αιτημάτων.
Το αδιάλειπτο και ηχηρό στίγμα μας με κατάλληλες παρεμβάσεις σε ΕΘΝΙΚΑ και Κοινωνικά θέματα (εκεί που η φυσική Ηγεσία του Γ.Ε.Σ., αδυνατεί να ενεργεί ένεκα του Σ.Π.Κ.).
Η ενότητα όλων των Μελών και ουδεμία διάκριση μεταξύ τους ανεξαρτήτως προελεύσεως, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της Ισχύος της Ε.Α.Α.Σ.
Η λύση είναι στα χέρια όλων μας, ελάτε να την υλοποιήσουμε μαζί με υπευθυνότητα και ανιδιοτέλεια.
Με ειλικρίνεια, σεβασμό και εκτίμιση.
Τηλ  : 6946479391
 
 
• ΥΠΤΓΟΣ ε.α. ΒΗΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
Ο Υπτγος (ΠΒ) Νικόλαος Χ. Βήτος, γεννήθηκε το έτος 1951 στην Καβάλα. Εισήλθε στη ΣΣΕ το 1971 και εξήλθε το 1975 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού. Αποφοίτησε από όλα τα σχολεία του όπλου του και την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου (Α.Σ.Π.) και Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) με επίδοση λίαν καλώς. Υπηρέτησε σε Μονάδες και Επιτελεία, ανάλογα του εκάστοτε Βαθμού του. Διετέλεσε Διοικητής της Ζώνης Συγκοινωνιών Νότου (COMMZS) της KFOR με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως Ακόλουθος Άμυνας στην Ελληνική Πρεσβεία στην Αλβανία. Διετέλεσε επίσης Διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), και Διοικητής Πυροβολικού και Συντονιστής Πυρών Υποστηρίξεως στο Γ'ΣΣ/NDC-GR.
Αποστρατεύθηκε το 2006 με το βαθμό του Υποστρατήγου. Το 2010 ανακλήθηκε στην ενεργό υπηρεσία και τοποθετήθηκε ως Διευθυντής στο Άλσος Στρατού, θέση στην οποία υπηρέτησε έως το 2011.
Γνωρίζει άριστα την αγγλική γλώσσα. Είναι έγγαμος και έχει ένα γιο.
Αγαπητοί εν Αποστρατεία Συνάδελφοι. Σας ανακοινώνω ότι από 15 Δεκεμβρίου 2016 υπέβαλα υποψηφιότητα για τις προσεχείς εκλογές της ΕΑΑΣ για τη θέση του ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι γνωστά και ποικίλα, ενώ η μέχρι τώρα συμμετοχή της ΕΑΑΣ για την επίλυσή τους είναι από διστακτική έως αρνητική. Υπάρχουν προβλήματα, όπως η υποβάθμιση της Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης και η ισοπεδωτική αντιμετώπισή μας από το ΝΙΜΤΣ (πλέον των 2 μηνών αναμονή για ραντεβού με ιατρό), τα οποία μπορούν να επιλυθούν χωρίς [ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ]. Πιστεύω λοιπόν, ότι είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη ανανέωσης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΣ, με νέα πρόσωπα, που θα αφιερώσουν τις δυνάμεις τους για την ποιοτική και αποτελεσματική αναβάθμιση της Ενώσεως και θα διεκδικήσουν μαχητικά τα δίκαια - νόμιμα αιτήματα όλων των συναδέλφων.
Προσβλέπω στην στήριξή σας στις προσεχείς εκλογές για τη θέση του Αντιπροέδρου.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Νικόλαος Βήτος
Υποστράτηγος ε.α.
 
 
• ΥΠΤΓΟΣ ε.α. ΔΕΒΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
Σύντομο Βιογραφικό 
Γεννήθηκα το έτος 1959 στον Πειραιά. Το 1977 εισήλθα στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) από την οποία αποφοίτησα το 1981 ως Ανθλγος (ΕΜ). Αποφοίτησα από 'όλα τα σχολεία του Σώματος μου καθώς και την Σχολή Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτου Ανάγκης (ΠΣΕΑ) και Πολιτικής Προστασίας (Π.Π) της ΕΛ.ΑΣ (Χαϊδάρι Αττικής).
Διετέλεσα διοικητής όλων κλιμακίων της ιεραρχίας, ανεξαρτήτων υπομονάδων και μονάδων του Σώματος μου.
Υπηρέτησα σε επιτελικές θέσεις ως επιτελής (4η ΤΑΞΥΠ/4 ΕΓ,ΓΕΣ/ΔΕΜ-ΔΥΠΟΣΤΗ και ΑΣΔΥΣ).Τιμήθηκα με όλες τις προβλεπόμενες δια μνημονεύσεις και διακρίσεις λόγω θέσεων- βαθμού και χρόνου διοικήσεως μονάδος.
Γνωρίζω σε καλό βαθμό την Αγγλική γλώσσα. Αποστρατεύτηκα με τον βαθμό του υποστρατήγου.
Είμαι παντρεμένος και έχω τρία (3) παιδιά. Ο Νικόλαος σπουδάζει ναυτιλιακά. Ο Ιωάννης υπηρέτησε την πατρίδα ως ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων (Αλεξιπτωτιστής) και απολύθηκε πρόσφατα.
Η θυγατέρα μου προετοιμάζεται για την συμμετοχή της στις πανελλήνιες εξετάσεις
 
Σκέψεις και προοπτική 
Αγαπητοί συνάδελφοι του Στρατού Ξηράς, των Σωμάτων ασφαλείας και ορφανικές οικογένειες των εκλιπόντων συναδέλφων μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).Στις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου 2017 για την ανάδειξη νέου ΔΣ, είμαι υποψήφιος για πρώτη φορά, για τις θέσεις του Αντιπροέδρου και απλού μέλους του ΔΣ/ΕΑΑΣ.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βιώνουμε την εποχή της απαξίωσης των αξιών, της σήψης και της διαφθοράς. Την εποχή του ψεύδους, των αθετημένων υποσχέσεων των πολιτικών και της παγερής αδιαφορίας των αρμοδίων, για την επίλυση των προβλημάτων τα οποία οι ίδιοι δημιούργησαν.
Το 2016 έφυγε αφήνοντας πίσω του ένα αίσθημα απογοήτευσης, εθνικής και προσωπικής κατάθλιψης. Η απάντηση μας σε όλα τα παραπάνω δεν είναι σε καμία περίπτωση η παραίτηση.
Η νέα χρονιά 2017 ας γίνει αφετηρία αναγέννησης για την πατρίδα τον λαό και τον κλάδο μας. Πρέπει να πιστεύουμε στις δικές μας δυνάμεις και να αντικρούσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και ελπίδα.
Να ενισχύσουμε με την ψήφο μας την Ένωση, να την κάνουμε διεκδικητική με αγωνιστικό φρόνημα και κοινωνική ευαισθησία, αλληλέγγυα και ανταποδοτική στα μέλη της, μια ένωση αντάξια του κύρους και της προσφοράς μας προς την πατρίδα.
Αγαπητοί μου συνάδελφοι είναι ώρα πράξεων και σκληρής προσπάθειας και όχι εγωκεντρικής κριτικής από τον καναπέ του σπιτιού μας.
Η δύναμη της ΕΑΑΣ είναι τα μέλη της, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Μπορούμε να κοιτάξουμε μπροστά με αισιοδοξία, προοπτική και ελπίδα, για εμάς, τα παιδιά μας και την πατρίδα.
Δεν είμαι εδώ για τα μεγάλα λόγια . Είμαι εδώ για να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για τις καλύτερες ημέρες που μαζί θα δημιουργήσουμε.
Στους συναδέλφους τις ΕΛ.ΑΣ, μέλη της ΕΑΑΣ θέλω να δηλώσω ότι τους σέβομαι και τους τιμώ ιδιαίτερα καθόσον ο πατέρας μου Νικόλαος Δεβούρος υπηρέτησε επι 37 χρόνια την πατρίδα ως αστυφύλακας και στην συνέχεια ως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή Α’.
Σας καλώ και σας παρακαλώ για την συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία.
Ζητώ την ψήφο σας και σας δηλώνω ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις μου να φανώ αντάξιος της τιμής και της ευθύνης που θα αναλάβω.
Να είστε βέβαιοί ότι και μετά τις εκλογές θα είμαι παρών και θα σας κοιτώ στα μάτια.
Με εκτίμηση, σεβασμό και αγάπη.
Δεβούρος Ιωάννης
Υπτγος ε.α
 
 
• ΥΠΤΓΟΣ ε.α. ΚΡΑΓΚΑΡΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ του  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Κατάγομαι από την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου και γεννήθηκα το 1961 στην Αθήνα.
Αποφοίτησα το 1983 από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και ορκίστηκα Ανθυπολοχαγός Πεζικού.
Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησα στις Δυνάμεις Καταδρομών και ολοκλήρωσα την εκπαίδευση μου σε Σχολές του Εσωτερικού και του Εξωτερικού.
Ως Λοχαγός φοίτησα στην Α.Σ.Π. και ως ανώτερος Αξιωματικός υπηρέτησα σε αντίστοιχες Επιτελικές και Διοικητικές Θέσεις του εκάστοτε βαθμού του.
Υπηρέτησα στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Ιταλία, Διοικητής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ και Ακόλουθος Άμυνας στα 7 κράτη του Αραβικού Κόλπου.
Είμαι απόφοιτος του Διακλαδικού Κολεγίου Πολέμου της  Βασιλικής Ακαδημίας Άμυνας του Ηνωμένου Βασίλειου.
Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Τεχνών του Τμήματος Πολεμικών - Αμυντικών Σπουδών, της Σχολής του Βασιλικού Κολλεγίου του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και  Διπλώματος Στρατηγικής Διοίκησης και Ηγεσίας του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Διοίκησης και Ηγεσίας του Λονδίνου.
Ομιλώ άπταιστα την Αγγλική γλώσσα και σε πολύ καλό επίπεδο εργασίας την Ιταλική και την Σερβοκροατική γλώσσα.
Κατά τη διάρκεια των 35 χρόνων της σταδιοδρομίας μου, έχω τιμηθεί με τα προβλεπόμενα Παράσημα, Μετάλλια και Διαμνημονεύσεις.
Στις 21 Ιουλίου 2014 ετέθην σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία με τον βαθμό του Υποστρατήγου ως “ευδοκίμως τερματίσας την σταδιοδρομία μου”.
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο: 6945861861
 
ΜΗΝΥΜΑ - ΘΕΣΕΙΣ
Αγαπητές Οικογένειες των εκλιπόντων συναδέλφων & Αγαπητοί συνάδελφοι του Σ.Ξ. – ΕΛ.ΑΣ (τ. Χωροφυλακής), μέλη της Ε.Α.Α.Σ.
Οι απρόβλεπτες και ταχέως εναλλασσόμενες εξελίξεις στα πολιτικοοικονομικά  δρώμενα της Πατρίδας μας, η ανεπάρκεια, οι φρούδες δεσμεύσεις και οι αθετημένες υποσχέσεις των πολιτικών ηγεσιών εις βάρος όλων εμάς (ε.ε. και ε.α Στρατιωτικούς), μας καλούν να δημιουργήσουμε μια Ε.Α.Α.Σ. αγωνιστική με αξιοπρέπεια  και όχι ένα απλό παρατηρητή των εις βάρος μας εξελίξεων
Ήρθε λοιπόν η ώρα, στις επερχόμενες αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. της 19ης Φεβ 2017, να ξεφύγουμε από τον κατεστημένο τρόπο διεκδίκησης των δικαίων αιτημάτων μας, να ορθώσουμε όλοι μαζί το ανάστημά μας για να δώσουμε ένα πολύ συγκεκριμένο και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλα τα κόμματα και στους κομματικούς τους μηχανισμούς,  να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ποτέ δεδομένοι, κανείς και για κανένα κόμμα, από όποια ιδεολογική αφετηρία και αν προέρχεται.
Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται η κατάλληλη εκπροσώπηση από συναδέλφους που πραγματικά θα δεχθούν την ΠΡΟΚΛΗΣΗ, από συναδέλφους που έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι είναι αγωνιστές, δεν συμβιβάζονται, έχουν τη διάθεση, το δυναμισμό και τη μαχητικότητα να προσφέρουν με ανοιχτά μυαλά και νοοτροπία για την επίτευξη των σκοπών της Ένωσης και της υπεράσπισης των καλώς εννοουμένων συμφερόντων των Μελών της Ε.Α.Α.Σ.
Υπάρχουν τέτοιοι συνάδελφοι, τους γνωρίζετε, στηρίξτε τους για να αποκαταστήσουν πρώτα από όλα το ΚΥΡΟΣ της Ε.Α.Α.Σ. και να παλέψουν για τα δίκαια αιτήματα μας.
Δηλώνω ΠΑΡΩΝ και έτοιμος να συμμετέχω σε αυτό τον αγώνα.
Θέτω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. έχοντας πυξίδα το «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ», τη θέληση και τη δυναμική να προσφέρω μαχητικά στον ανωτέρω σκοπό.
Ευελπιστώ στη δική σας ηθική και ουσιαστική συμπαράσταση. 
Με Σεβασμό και Συναδελφική Αγάπη,
Αριστομένης Αθ.  Κράγκαρης
Υπτγος ε.α.
Υποψήφιος Αντιπρόεδρος Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.
 
 
• ΑΝΤΓΟΣ ε.α. ΜΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
Ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Μανίκας γεννήθηκε στο Λαγοβούνι Καλαβρύτων Αχαΐας το 1962. 
Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και αποφοίτησε το 1983 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. 
Παρακολούθησε και αποφοίτησε από όλα τα σχολεία του Όπλου του καθώς και από άλλα σχολεία εξειδίκευσης – επιμόρ-φωσης (Σχολείο Αλεξιπτωτιστών, Σχολείο Αξιωματικού Ελεγκτή Αέρος κλπ).
Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ), της Διακλαδικής Σχολής Επιτελών Άμυνας (ΔΣΕΑ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). 
Ως κατώτερος Αξκός, υπηρέτησε ως Διμοιρίτης στη ΣΕΑΠ, Διοικητής Λόχου επί 9 συνεχή χρόνια σε Μ/Κ και απλά Τάγματα Πεζικού και Εθνοφυλακής (Γιαννιτσά, Νεοχώρι Ορεστιάδος, ΕΛΔΥΚ/1ο ΤΠ, Καρλόβασι Σάμου) και Επιτελής στο 4ο ΕΓ της ΑΣΔΕΝ.
Ως ανώτερος Αξκός, υπηρέτησε ως Επιτελής στο 4ο ΕΓ και Τμηματάρχης στη Διεύθυνση Σχεδίων της ΑΣΔΕΝ, Διευθυντής 3ου και 4ου Επιτελικού Γραφείου  σε Σύνταγμα και Ταξιαρχία αντίστοιχα (Βυρώνεια Σερρών και Λήμνο), Διοικητής σε Τμήμα Επιστρατεύσεως (Βυρώνεια Σερρών), Υποδιοικητής και Διοικητής σε Μ/Κ Τάγματα Πεζικού (Σιδηρόκαστρο και Λήμνο αντίστοιχα),  Τμηματάρχης στο ΓΕΣ/ ΔΠΖ, Διοικητής Τακτικού Συγκροτήματος Συντάγματος Πεζικού στην Κύπρο και Υποδιοικητής Ταξιαρχίας (Σάμο).
Ως ανώτατος Αξκός, υπηρέτησε ως Διευθυντής Α’ Κλάδου στην ΑΣΔΥΣ, Δντής της Διεύθυνσης Εκπαιδεύσεως στο ΓΕΣ και Δκτής της ΔΙΚΕ (IV ΜΠ/ ΠΕΛΟΠΟΝ-ΝΗΣΟΣ), απ’ όπου και αποστρατεύθηκε «ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρο-μία του» με το βαθμό του Αντγου ε.α.
Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του, παράσημα,  μετάλλια και διαμνημονεύσεις.
Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο και μια κόρη.     
Συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές της ΕΑΑΣ, ως υποψήφιος Αντιπρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, πεπεισμένος ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Μελών της ΕΑΑΣ, καθώς και στις ευθύνες και υποχρεώσεις που απορρέουν από την συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ. 
Από βάθους ψυχής, εύχεται σε όλους τους υποψηφίους για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. 
 
 
• ΥΠΤΓΟΣ ε.α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
Γεννήθηκε στην Πρέβεζα, το 1962. Εισήλθε στη ΣΣΕ το 1980 και απεφοίτησε το 1984 ονομασθείς Ανθλγός (ΠΒ). 
Απεφοίτησε επιτυχώς από όλα τα προβλεπόμενα Σχολεία, καθώς και το βασικό Σχολείο Πληροφοριών των ΗΠΑ, την ΑΣΠ και την ΣΕΘΑ. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου του Πανεπιστημίου Kingston (Αγγλία).
Ομιλεί την Αγγλική και την Ιταλική γλώσσα. 
Υπηρέτησε σε 3 νήσους του ανατολικού Αιγαίου, στον βόρειο και τον κεντρικό Έβρο, σε ΔΠΒ και Μοίρες ΠΒΜ και Α/Α ΠΒ, στο ΠΒΚ, στη ΣΠΒ, στο Διακλαδικό Νατοϊκό Στρατηγείο Νεαπόλεως Ιταλίας, στο ΓΕΣ, στη ΣΕΘΑ και τέλος, ως Διευθυντής Οργανώσεως  (ΔΟΡ) στο ΓΕΕΘΑ. 
Αποστρατεύτηκε τον Μάρτιο του 2015.
*****
Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη, αποφάσισα να συμμετάσχω στις αρχαιρεσίες της 19ης Φεβ 2017 διότι θεωρώ την ΕΑΑΣ συνέχεια του Στρατιωτικού βίου, σε διαφορετικό πλέον επίπεδο. Οφείλουμε να την ενισχύσουμε ηθικά και έμπρακτα, με  δυναμική, βάσει των γνώσεων και της εμπειρίας του παρελθόντος. 
Πρέπει να συμπαραστεκόμαστε ο ένας στον άλλον, με ουσιαστική αλληλεγγύη, σαν μέλη μίας μεγάλης παραδοσιακής  οικογενείας. Οι ε.ε. στρατιωτικοί και αστυνομικοί αποτελούν τα νεώτερα αδέλφια μας ή ακόμη και τα παιδιά μας, ως εκ τούτου απαιτείται τουλάχιστον να τους συμβουλεύουμε στις δύσκολες αποφάσεις των. Οι νεότεροι και οι μελλοντικοί συνάδελφοι πρόκειται να αποτελέσουν την συνέχειά μας και ως εγγονοί χρειάζονται την στήριξή μας.
Είναι επιτακτική ανάγκη να καταστήσουμε την ΕΑΑΣ διεκδικητική και ισχυρή, διότι αποτελεί τον μοναδικό ενεργό οργανισμό, με αποστολή την προάσπιση των πάσης φύσεως συμφερόντων του Κλάδου μας, αλλά και την στενή παρακολούθηση των εθνικών θεμάτων, τα οποία ορκιστήκαμε να υπερασπίζουμε.
 
 
• ΑΝΤΓΟΣ ε.α. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Μαθηματικός)
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
Ο Αντγος ε.α. Σταθόπουλος Βασίλειος, του Γεωργίου, γεννήθηκε το 1953, στο Μοσχάτο Καρδίτσας.
Φοίτησε στο 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Λαρίσης, και το 1971 εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1975, ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.
Αποφοίτησε, εκτός από τα καθιερωμένα Σχολεία του Όπλου, και στα παρακάτω:
Σχολή Αεράμυνας των ΗΠΑ (Τμήματα Βασικό και Προχωρημένο)
Ανωτάτη Σχολή Πολέμου
Σχολή Εθνικής Άμυνας
Στρ. Σχολή Ξένων Γλωσσών, Τμήμα Γαλλικής.
Υπηρέτησε στις Μονάδες:
133 ΜΠΠ, στην Καβύλη Ορεστιάδος,
180 ΜΚ/Β «ΧΩΚ», Δ/Π, Γ/Π, Δκτής Α/Π και ΑΞΕΠ Μοίρας.
129 ΜΠΠ, στο Βάλτο Ορεστιάδος.
Διοίκησε την 140 Α/Κ ΜΜΠ.
Ως Επιτελής, υπηρέτησε στη ΔΠΒ/ΓΕΣ, 95 ΑΔΤΕ και στο Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες).
Διετέλεσε Διοικητής του Συγκροτήματος Υποστηρίξεως του ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείου Τυρνάβου, Υποδιευθυντής της ΔΠΒ/ΓΕΣ και τέλος
Το 2004 διοίκησε το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο Τιράνων, γενόμενος έτσι ο πρώτος Έλληνας Αξιωματικός, Διοικητής ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείου εκτός Ελλάδος.
Αποστρατεύθηκε το 2005.
Μετά την αποστρατεία του, φοίτησε στο Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του το 2010, με κατεύθυνση στα εφαρμοσμένα Μαθηματικά και εξειδίκευση στα Υπολογιστικά Μαθηματικά. 
Μιλάει σε πολύ καλό βαθμό τα Αγγλικά και σε επίπεδο εργασίας τα Γαλλικά.
Εξελέγη και στις δύο προηγούμενες εκλογές ως Μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΣ (2011 και 2014).
Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Αποφοίτων ΣΣΕ Τάξεως 1975 από ιδρύσεώς του (2007), μέχρι σήμερα, πλην του διαστήματος 2012 - 2015.
 
Σεβαστοί Αρχηγοί, Στρατηγοί, αγαπητοί Συμμαθηταί και Συνάδελφοι, 
μετά πολλές αμφιταλαντεύσεις και πολλή σκέψη, αποφάσισα σήμερα και κατέθεσα στην ΕΑΑΣ αίτηση υποψηφιότητας για ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ και για ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ του ΔΣ της Ενώσεως.
Έχοντας μεγάλη πείρα από την έστω και τμηματική συμμετοχή μου στα προηγούμενα δύο Διοικητικά Συμβούλια, γνωρίζω καλά όλα τα προβλήματα της Ενώσεως και των Συναδέλφων.
Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανένα, η Ένωση θέλει νέα πνοή και αποφασιστικότητα για να βγη από το τέλμα που έχει περιέλθει. Το καθεστώς της είναι τελείως αναχρονιστικό και στηρίζεται σε νόμους που την καθιστούν υποχείριο του εκάστοτε ΥΕΘΑ. Ενώ η Ένωση ζει και κινείται αποκλειστικά με χρήματα των Μελών της (κρατήσεις από το μέρισμά τους) εν τούτοις υφίσταται έλεγχο των οικονομικών της από τον Υπουργό. Ακόμη και ανάληψη από τις καταθέσεις της δεν είναι δυνατή, χωρίς την έγκριση του ΥΕΘΑ.
Η τροποποίηση αυτών των νόμων είναι επιτακτική. 
Απαιτείται η λήψη μέτρων για προσέλκυση του ενδιαφέροντος των Μελών μας, τα οποία απογοητευμένα από την αδράνεια της Ενώσεως έχουν αποστασιοποιηθή.
Η ΕΑΑΣ, το κυριώτερο όργανο εκπροσωπήσεως των συναδέλφων έχει καταντήσει ουραγός στην παρακολούθηση και επίλυση των προβλημάτων των μελών της, μη μπορώντας ακόμη και να παρακολουθήση τις ενέργειες άλλων φορέων, Συνδέσμων, Ομοσπονδιών κ.λ.π.
Τα παραρτήματα δεν έχουν κανένα λόγο στη λήψη αποφάσεων και, όταν τους ζητείται η γνώμη, αυτή εν πολλοίς αγνοείται. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα στα οικονομικά της Ενώσεως και για κάθε μικρή ανάγκη τους, επαιτούν κυριολεκτικά, ακόμη και ασήμαντα ποσά από την κεντρική Ένωση, ενώ θα μπορούσαν να λαμβάνουν απ’ ευθείας από το ΜΤΣ ποσόν ανάλογο της δυνάμεώς τους και να το διαχειρίζονται κατά το δοκούν.
Το ΔΣ υποφέρει από αντεγκλήσεις που επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες, μη έχοντας καμία διάθεση συμβιβασμού και ευρέσεως όσο το δυνατόν συναινετικών λύσεων. 
Για τους λόγους αυτούς, αποφάσισα τη διεκδίκηση της ψήφου σας, για συμμετοχή μου στο επόμενο Δ.Σ. υποσχόμενος να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων της Ενώσεως και κυρίως των Μελών της.
Σύνθημά μου θα είναι η ενότητα, το κοινό συμφέρον, η αλλαγή του νομικού καθεστώτος της Ενώσεως, η προσήλωση στους Σκοπούς της και κυρίως η δημοκρατικότητα σ’ όλη την έκταση της Ενώσεως.
Πάνω από προτιμήσεις που θα έχετε, όταν προσέλθετε για την ψήφο σας, μεγαλύτερη σημασία έχει η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στη διαδικασία, για επίδειξη της δυνάμεώς μας και της κοινής μας βουλήσεως.
 
Εύχομαι να εκλεγούν οι καλύτεροι.
Βασίλειος Σταθόπουλος
Αντγος ε.α. – Μαθηματικός
 
 
• ΑΝΤΓΟΣ (Δ) ε.α. ΚΑΡΑΝΙΣΑΣ ΘΩΜΑΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
Ευχαριστώ τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους στα δύο προηγούμενα Δ.Σ. της Ένωσης, όπου κατείχα και την θέση του Δικαστικού μέλους.
Θέλω να πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό δικαίωσα την εμπιστoσύνη σας. Εκπροσώπησα ως πληρεξούσιος δικηγόρος της Ένωσης και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων σε αντίστοιχες προσφυγές στο ΣΤΕ και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τις παράνομες κρατήσεις που έγιναν στις συντάξεις μας.
Ευτύχησα να συμβάλω με τις ταπεινές μου νομικές γνώσεις ώστε να κερδηθούν όλες οι προσφυγές στις ολομέλειες των παραπάνω Ανωτάτων Δικαστηρίων και έτσι οι Συνάδελφοι αναμένουν και διεκδικούν την επιστροφή των κρατήσεών τους που αχρεωστήτως και αντισυνταγματικά παρακράτησε το Δημόσιο από τον Αύγουστο του 2012. Ζητώ και πάλι την ψήφο σας με τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι το ίδιο αθόρυβα και αποτελεσματικά.
 
Ευχαριστώ 
εκ των προτέρων
 
 
• ΣΧΗΣ (Ο) ε.α. ΜΑΚΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
Γεννήθηκα το 1963 στην Θεσσαλονίκη. Είμαι έγγαμος με την Ιωάννα Βάκουλη από τις Σέρρες και έχoυμε δύο κόρες 23 και 19 χρονών.  Είχα εισαχθεί στη ΣΣΑΣ το 1981 και αποφοίτησα το 1986 ως Ανθυπολοχαγός Οικονομικού. Είμαι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της ΝΟΕ του ΑΠΘ και έχω φοιτήσει  σε όλες τις σχολές του Σώματος μου καθώς και στην Σχολή Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΣΠΗΥ).
Υπηρέτησα σε όλες τις θέσεις και υπηρεσίες του Οικονομικού Σώματος που προβλεπόταν για τον εκάστοτε βαθμό που έφερα, και ιδίως στις  Μηχανογραφικές Μονάδες του Σώματος καθώς και σε θέση του ΝΑΤΟ και τιμήθηκα ομοίως με όλα τα Μετάλλια Παράσημα και Διαμνημονεύσεις.
Ομιλώ άριστα την αγγλική γλώσσα. Αποστρατεύτηκα, με αίτησή μου, το 2010 με το βαθμό του Συνταγματάρχη. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι ενεργά για την προάσπιση των συμφερόντων των αποστράτων συναδέλφων και ορφανικών οικογενειών τους και συμμετέχω στα διοικητικά συμβούλια της ΕΑΑΣ και του Σύνδ. Αποφ. ΣΣΑΣ, ΕΚΟΕΜΣ κ.α.
Μακριά από πολιτικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες πιστεύω ότι το νέο ΔΣ της ΕΑΑΣ που θα αποτελείται από παλιούς και ιδίως νέους έντιμους, άφοβους και ειλικρινείς ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, είναι η καλύτερη λύση.
Πιστεύω να ανταποκριθώ των καθηκόντων μου στις υποχρεώσεις μου ως μέλος του ΔΣ όπως έκανα σε όλη μου
την ζωή και στην θητεία μου ως Έλληνας Αξιωματικός.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους.
 
Διαμένω μόνιμα στην Αθήνα.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944854035 και *790935
Μακρής Γεώργιος
ΣΧΗΣ ε.α. (Ο)
 
 
• ΑΝΧΗΣ (ΠΒ) ε.α. ΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΣΣΕ ‘85
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
Αξιότιμοι  και αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη της ιστορικής ΕΑΑΣ καλημέρα.
Δια της παρούσης θα ήθελα να απευθύνω έναν συναδελφικό και αγωνιστικό χαιρετισμό και τις ευχές μου για προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία σε όλους μας.
Δύναμη και κουράγιο να αγωνισθούμε και να ανταπεξέλθουμε στις νέες, πρωτόγνωρες και τραγικές, κοινωνικές και εθνικές καταστάσεις που επέβαλαν αλλότριοι σ΄εμάς, τις οικογένειές μας, αλλά και την πατρίδα μας ολόκληρη.
Νιώθοντας νέος στην ψυχή, στο σώμα και κυρίως στο νού και την διάθεση, αποφάσισα να συμμετάσχω ως απλό μέλος του ΔΣ, στις αρχαιρεσίες της ΕΑΑΣ της 19ης Φεβ. 2017. Αρχαιρεσίες που αφορούν όλους μας αφού η Ένωσή είναι το μόνο θεσμοθετημένο όργανο το οποίο μας δίδει την δυνατότητα φωνής, την δυνατότητα διεκδικήσεων και απαιτήσεων όλων των έννομων συμφερόντων μας τα οποία με ιδρώτα και πολλάκις με αίμα και στερήσεις θεμελιώσαμε εμείς και οι οικογένειές μας υπηρετώντας τις ένοπλές δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας απ΄ άκρη εις άκρον της πατρίδος μας.
Ταυτόχρονα δε η ΕΑΑΣ ως ενεργό κύτταρο της κοινωνίας και του Έθνους να σταθεί αρωγός 
σε κάθε θετική Εθνική προσπάθεια αλλά και αδέκαστος κριτής και ισχυρό ανάχωμα σε κάθε σκέψη ή επιβουλή κατά των εθνικών μας συμφερόντων, ή της τυχόν αποσάθρωσης της Ελληνικής κοινωνίας και οικογένειας.
Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μου καριέρας υπηρέτησα σε παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου στον Έβρο, στην Κεντρική Μακεδονία και την Κύπρο, όπου είχα την τύχει και την τιμή να μου ανατεθεί η ίδρυση της δεύτερης τότε, αντιαεροπορικής μονάδος της νήσου αλλά και η διοίκηση της. 
Μετά την αποστρατεία μου και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2009 ολοκλήρωσα  σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο που αφορούν την διοίκηση επιχειρήσεων  (MBA) και τη διαχείριση Ανθρωπίνου Δυναμικού, με άριστες επιδόσεις και βαθμό 95 %.
Στον ιδιωτικό τομέα έχω συμμετάσχει  με επιτυχία στην αναδιοργάνωση  εταιρειών και έχω διατελέσει σε μεγάλες επιχειρήσεις, επί σειρά ετών Διευθυντής Προσωπικού και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής.
Θα ήμουν ευτυχής αν με την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας μου δίνατε την ευκαιρία να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από αυτό το νέο για μένα μετερίζι που ταυτόχρονα αποτελεί και μια νέα πρόκληση αγώνων προσπαθειών και διεκδικήσεων.
Το μόνο που μπορώ να σας υποσχεθώ εν τιμή, εκ της θέσεως αυτής, είναι σκληρή και διαρκής δουλειά, σκληρή και διαρκής πίεση μέχρι εξουθενώσεως της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, ώστε να παύσει να μας αντιμετωπίζει ως τον φτωχό συγγενή και περι άλλων διαρκώς να τυρβάζει. 
Θα σας παρακαλούσα με την παρουσία σας, να τιμήσετε τις αρχαιρεσίες και με την αθρόα και μαζική συμμετοχή όλων μας να δώσουμε μια νέα ώθηση και δυναμική διεκδικήσεων και ζωντάνιας στην Ένωσή μας.
Ασχέτως επιλογής προσώπων και συμπαθειών, όλοι οι συνάδελφοι που διεκδικούν την ψήφο σας είναι εξαιρετικοί σε ήθος, προσωπικότητα και δυνατότητες.
Ο αγώνας μας είναι κοινός οι στόχοι και η προσπάθεια ενιαία.
ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ. 
 
Με εκτίμηση και σεβασμό 
σε όλους τους συναδέλφους
Χαράλαμπος Γιώτης.
 
 
• ΑΝΤΓΟΣ ε.α. ΓΟΥΜΑΛΑΤΣΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Πράγματι ζούμε μια  πρωτοφανή  οικονομική  και δημοσιονομική κρίση η οποία δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της  χώρας μας ,με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα σε όλες τις πτυχές της ζωής των εν αποστρατεία συναδέλφων και όχι μόνον.
Τα προβλήματα  αυτά   χρειάζονται, άμεση, δυναμική, δραστήρια και αποτελεσματική αντιμετώπιση και πιστεύω ότι η ΕΑΑΣ αποτελεί το θεσμοθετημένο εκείνο φορέα , που με κατάλληλη στελέχωση ,θα κάνει αυτό που πρέπει να γίνει, όταν χρειάζεται να γίνει, με γνώμονα  την προάσπιση των συμφερόντων  των μελών της. Θα ήταν τραγωδία ,εάν τις ελπίδες και τα όνειρα τόσων χιλιάδων συναδέλφων ,ένα  ασυγχρόνιστο ΔΣ τα έκανε εξωπραγματικά.
 Επειδή όλους μας στη κοινή  πορεία , μας συνδέουν στιγμές που πάντα θα περιπλανώνται στις αναμνήσεις μας ,όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν έχουμε τώρα τη πολυτέλεια και το χρόνο ,όσο θυμωμένοι κιαν είμαστε, να αφήσουμε στη τύχη τις τύχες μας , για  να δείξουμε ότι είμαστε σκληροί με  όλους. 
Κατέρχομαι , ως υποψήφιος για τη θέση του Μέλους του ΔΣ ,στις εκλογές της 19ης Φεβρουάριου 2017, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΣ, ανεξάρτητος, χωρίς να ταυτίζομαι με κανένα χώρο και εφόσον τιμηθώ με την ψήφο σας και εκλεγώ, θα είμαι αρωγός και συμπαραστάτης του προέδρου. 
Η διαδρομή μου είναι γνωστή και δεν αναφέρομαι σε αυτή.
Εφόσον εκλεγώ, σε αγαστή συνεργασία με όλα τα μέλη του ΔΣ, θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για την ποιοτική και αποτελεσματική αναβάθμιση της Ενώσεως, μιας Ενώσεως που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα όλων ανεξαρτήτως των μελών της, αλλά και που μαχητικά θα διεκδικεί τα νόμιμα αιτήματα όλων των στελεχών. 
 
Με τιμή
Μιχαήλ Γουμαλάτσος
Αντγος ε.α
 
 
• ΑΝΧΗΣ (ΦΜΧ) ε.α. ΖΕΒΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Ο Συνταγματάρχης (ΦΜΧ) ε.α. Ζέβλας Νικόλαος γεννήθηκε το 1936 στην Αμαλιάδα του Νομού Ηλείας. Είναι απόφοιτος της ΣΜΥ. Αρχικά στο σώμα Υλικού Πολέμου και στη συνέχεια κατόπιν εξετάσεων σαν ΦΜΧ. Αποφοίτησε από όλα τα σχολεία του όπλου του με επίδοση Λίαν Καλώς. Θεωρεί ύψιστον αγαθό την αγάπη στην πατρίδα και την τιμή στους ήρεως γι’ αυτό και το 1982 κατέθεσε στεφάνι στο ΒΙΤΣΙ υπέρ των πεσόντων με όλες τις τότε συνέπειες. Υπηρέτησε σε όλα τα μέρη της Ελλάδας από τον Έβρο και τα νησιά σε μονάδες του Μηχανικού σαν φροντιστής αλλά και σε διοικητικά καθήκοντα με επιτυχια. Τιμήθηκε με όλα τα μετάλλια και παράσημα λόγω θέσεως και βαθμού. Είναι  έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων ενός Ταξχου της Π.Α. και ενός Γιατρού Χειρουργού. Παραθέτω παρακάτω τις σκέψεις μου για τις εκλογές.
 
Προς: Μέλη ΕΑΑΣ
Αγαπητέ Συνάδελφε, ψηφοφόρε της ΕΑΑΣ
Στις 19 Φεβρουαρίου 2017, καλείσαι να αποφασίσεις με την ψήφο σου για το μέλλον της ΕΑΑΣ. 
Για να αποφασίσεις όμως χωρίς προσωπικές συμπάθειες και συναισθηματισμό, πρέπει να περάσεις από τα γραφεία της ΕΑΑΣ (Χαριλάου Τρικούπη 18 Α) να δεις με τα δικά σου μάτια σε ποιο στάδιο έχει φτάσει η ΕΑΑΣ σήμερα και τότε θα αποφασίσεις αν θα διατηρήσεις το παρελθόν ή θα ψηφίσεις το μέλλον.
Εκτιμώ και σέβομαι όλους όσους διοίκησαν την ΕΑΑΣ. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι αποτελούμε κομμάτι του ελληνικού λαού, που με τους φόρους του θέλει να διατηρεί την ένωσή μας και να την καμαρώνει με υψηλό φρόνιμα.
Σήμερα έχουν φθάσει την ΕΑΑΣ να δείχνει σαν βομβαρδισμένο τοπίο και έτσι να χάνονται τα δικαιώματά μας, το κύρος μας, η ενότητά μας καθώς επίσης να μην επιλύετε κάποιο θέμα είτε μικρό είτε μεγάλο. 
Αυτοί που υπηρέτησαν μέχρι σήμερα στην ΕΑΑΣ έδωσαν ότι δυνάμεις διέθεταν, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι είχαν μεγαλύτερες δυνατότητες και τις περιόριζαν κάτω από τις πιέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και ΥΠΕΘΑ.
Στις εκλογές αυτές πρέπει να απορρίψουμε το κατεστημένο και να ακολουθήσουμε το δρόμο της αναβάθμισης, αξιοποίησης και ανασυγκρότησης της ΕΑΑΣ με θάρρος και αγωνιστικότητα ενάντια στις ορέξεις της εκάστοτε  κυβέρνησης.
Είμαστε μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού και η δύναμή μας, εάν την αξιοποιήσουμε με δημοκρατικούς τρόπους σωστά θα κερδίσουμε αυτό που μας χρωστάει η ελληνική κοινωνία.
Μελετώντας το πρόγραμμα του Υποψήφιου για την Προεδρία του Δ.Σ. της ΕΑΑΣ Υποστρατήγου ε.α. Χούσου Κωνσταντίνου αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για μέλος στο Δ.Σ. της ΕΑΑΣ, για να βοηθήσω την υλοποίηση του προγράμματός του με τους παρακάτω κύριους στόχους:
α.   Αντιμετώπιση από διαφορετική βάση των περικοπών των συντάξεων, ώστε να προλάβουμε τυχόν καινούργιες που θα δρομολογηθούν.
β. Αναδρομική επιστροφή του υπολοίπου 50 % των χρημάτων που ήδη ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας από το 2013.
γ.Άμεση αξιοποίηση των πτερύγων Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., στις εγκαταστάσεις παλαιών στρατιωτικών νοσοκομείων ( π.χ. Θεσσαλονίκης, Πατρών κτλ.). 
δ.Δημιουργία τράπεζας ΑΙΜΑΤΟΣ και βοήθεια με κάθε τρόπο των αναξιοπαθούντων στελεχών και των ορφανικών οικογενειών.
ε. Διεκδίκηση βασικών δικαιωμάτων όπως δρομολόγηση δικαίων λύσεων για άμεση διανομή των οικοπέδων ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ - Στήριξη Συλλόγου Οικοπεδούχων Ο.Σ.Μ.Α.Ε.Σ.  Καρύστου κτλ.
στ. Αναβάθμιση της επικοινωνίας με τα Θεσμικά Όργανα  στη βάση που απαιτείται.
ζ.Συνεδριάσεις ανά περιφέρεια ώστε να υπάρχει συντονισμός της Ε.Α.Α.Σ. με τα Παραρτήματα και να επιλύονται δυναμικά όλα τα προβλήματα σε ενιαία κατά το δυνατόν βάση. 
η.Η μεγιστοποίηση του ΚΥΡΟΥΣ της ΕΝΩΣΕΩΣ. 
θ.  Η ενημέρωση των Πολιτικών Φορέων και η επικοινωνία με τα Μ.Μ.Ε..
Ζητώ την ψήφο σας για την οποία δεν θα μετανιώσετε στο μελλον.
Τηλ: 2107777146
Κιν: 6974476214
 
 
• ΑΝΧΗΣ (ΔΒ) ε.α. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΥΒΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1969. Εισήλθε στη ΣΜΥ το 1988 και αποφοίτησε το 1990 ονομασθείς Λχίας (ΤΘ). Αποφοίτησε από τα βασικά σχολεία του όπλου των ΤΘ. 
Μετά από ένα έτος εισήλθε στη ΣΣΕ και αποφοίτησε το 1995 ονομασθείς Ανλγός (ΔΒ). Αποφοίτησε από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του όπλου του και το 1998 εντάχθηκε στις Ειδικές Δυνάμεις. Αποφοίτησε από τα βασικά σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων καθώς από τα σχολεία αρχηγών ρίψεων, τεχνικής αναρηχήσεων, αυτοδυτών και σχολείο προκεχωρημένης εκπαίδευσης Αξιωματικών Ειδικών Δυνάμεων. Επίσης, από το βασικό σχολείο διακλαδικής επικοινωνίας, κρυτπογράφησης,  ομάδων επαφών των ΗΠΑ. 
Ομιλεί την Αγγλική. 
Υπηρέτησε σε Χίο, Μυτηλήνη, Αττική, Κύπρο και Βόρειο Έβρο (Λαγό), σε Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων και των Διαβιβάσεων. 
 
Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη, αποφάσισα να συμμετάσχω στις αρχαιρεσίες της 19ης Φεβ 2017 διότι θεωρώ την ΕΑΑΣ συνέχεια του Στρατιωτικού βίου, σε διαφορετικό πλέον επίπεδο.Οφείλουμε να κατανοήσουμε όλοι μας ότι ως απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυμάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είμαστε μέλη μιας μεγάλης παραδοσιακής υγειούς οικογένειας. 
Οι νεώτεροι ε.ε. συναδελφοί μας χρειάζονται τις καλοπροέραιτες συμβουλές μας και στήριξη μας στις δύσκολες επαγγελματικές τους αποφάσεις. Οι απόστρατοι και οι ε.ε. συνδέονται με δεσμούς κάματου, ιδρώτα και πολλές φορές αίματος. Πρέπει να προστατεύσουμε τους δεσμούς αυτούς, με κάθε θυσία, απέναντι σε όλους αυτούς που τους επιβουλεύονται και επιθυμούν διακαώς την καταργησή τους. 
 Μια ΕΑΑΣ ισχυρή αποτελεί θεματοφύλακα των εθνικών μας θεμάτων τα οποία ορκιστήκαμε να υπερασπιζόμαστε. Όπως επίσης, αποτελεί έναν οργανισμό δραστήριο για την προάσπιση του κλάδου μας, τόσο σε οικονομικό όσο και σε ηθικό επίπεδο. Για την πραγματοποίηση όλων των παραπάνω χρειαζόμαστε μια ΕΑΑΣ πολυδύναμη και ισχυρή. 
 
 
• ΑΝΧΗΣ (ΠΖ) ε.α. ΚΑΠΕΛΟΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Γεννηθείς την 1-1-1958 
 Κάτοικος Αθηνών, Κυδαντιδών 5, 118 51Αθήνα
Τηλ.: Γραφείου 210 3216 550 Κινητό 6948367114
ΕΜΠΕΙΡΙΑ 2010 – 2016 Εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική  Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων ΝΠΙΔ Φιλανθρωπικό Σωματείο επιχορηγούμενο, επιδοτούμενο και εποπτευόμενο από το ΥΥΚΑ
1998 – 2009  Στέλεχος του Ομίλου Επιχειρήσεων ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Ground Operational Manager of AEROLAND Co
Εξωτερικός Συνεργάτης του Κέντρου Προωθήσεων Πωλήσεων
Σύνεδρος Flight Safety Foundation
Μέλος Ομάδας Διερεύνησης της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων & Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ)
Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε Αεροπορικά Θέματα
Εκπαιδευόμενος στις ΗΠΑ ως χειριστής Ε/Π στις εγκαταστάσεις της BELL HELICOPTER TEXTRON Inc.
1996 – 1998   Ανώτερος Αξιωματικός
Υποδιοικητής Μονάδας Αεροπορίας Στρατού
Αξιωματικός Επιχειρήσεων σε Μονάδα της Αεροπορίας Στρατού
Τμηματάρχης Γραφείου Ασφαλείας Πτήσεων και Εδάφους στη Διεύθυνση Αεροπορίας Στρατού στο ΓΕΣ
Σύμβουλος Εταιρείας Μελετών, σύνταξη μελέτης Επανασύστασης της Αποξηραμένης λίμνης ΚΑΡΛΑΣ επ’ ωφελεία του ΥΠΕΧΩΔΕ.
1993 – 1996  Ανώτερος Αξιωματικός
Εκπαιδευόμενος σε χρήση ελικοπτέρων αναγνωρίσεως-παρατηρήσεως σε Αμερικανική Βάση της Γερμανίας.
Εθνικός Αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ σε θέματα Αεροπορίας Στρατού.
Συμμετοχή στο 17ο Helicopter Interservice Working Party στις Βρυξέλλες.
Τμηματάρχης Γραφείου Ασφαλείας Πτήσεων και Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Αεροπορίας Στρατού στο ΓΕΣ.
Τμηματάρχης Γραφείου Ασφαλείας Πληροφοριών-Υλικών 
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων στη Διεύθυνση Αεροπορίας Στρατού στο ΓΕΣ
1986 – 1993  Κατώτερος Αξιωματικός
Χειριστής Ελικοπτέρου σε διαφόρους τύπους ελικοπτέρων (1.300 ώρες πτήσης)
1981 – 1986  Κατώτερος Αξιωματικός
Αξιωματικός Πληρωμών-Επικεφαλής Διαχείρισης Χρηματικού (Δημόσιο Στρατιωτικό Λογιστικό, Εκκαθάριση Δαπανών, Χρηματικά Εντάλματα Προπληρωμών, Μισθοδοσία, Οδοιπορικά) για δύο (2) χρόνια
Διευθυντής Προσωπικού
Διοικητής όλων των αντιστοίχων στο βαθμό κλιμακίων.
1976 – 1977 Υπάλληλος στον  Εκδοτικό Οίκο και Βιβλιοπωλείο GUTENBERG
ΛΟΙΠΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
2002 -2017 Σύνεδρος της ΕΣΑμεΑ
Μέλος στην Εξελεγκτική Επιτροπή τη; ΠΟΣΓΑμεΑ
Υπεύθυνος για την εκτέλεση Κατασκηνωτικού Προγράμματος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ.
ΣΠΟΥΔΕΣ
1999 Πτυχίο Επαγγελματία Χειριστή Στροφειοπτέρων (ΑΜ 308)
1998 Πτυχίο Ραδιοτηλεφωνητή (ΑΜ 2938)
1982 Στρατιωτική Σχολή Σωματικής Αγωγής
1977 – 1981  Ανώτατο Εκπαιδευτικό  Ίδρυμα  (ΑΕΙ)
Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
 
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ 1994 First Certificate in English
EΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Μέλος Φιλοσοφικού Συλλόγου ο ‘ΚΛΕΙΔΟΛΙΘΟΣ’
Αθλητισμός, θέατρο, μουσική, ζωγραφική, μαγειρική, ταξίδια
 
 
• ΑΝΧΗΣ (ΠΖ) ε.α. ΛΑΓΟΠΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
Γεννήθηκα στην Άρτα την 11-04-1953. Αρχικά φοιτούσα στη Σχολή Ηλεκτρονικών «ΠΑΛΜΕΡ» στην Αθήνα, εν συνεχεία όμως διέκοψα τη φοίτησή μου καθόσον την 01-04-1972 κατατάχθηκα στη ΣΜΥ, που είχε ως έδρα τη Σάμο, από όπου αποφοίτησα το έτος 1973.
Έκτοτε υπηρετούσα στο Πεζικό, ώσπου παραιτήθηκα από την Υπηρεσία κατόπιν αιτήσεώς μου το έτος 2003, καθόσον είχα υποστεί σοβαρό τραυματισμό σε τροχαίο δυστύχημα.
Είμαι νυμφευμένος εδώ και 39 χρόνια με την Ευαγγελία, με την οποία απέκτησα τέσσερα παιδιά για τα οποία αισθάνομαι υπερήφανος, καθώς όλα σπούδασαν σε Ανώτατες Σχολές.
Πλέον, ως συνταξιούχος, ασχολούμαι ερασιτεχνικώς με την αλιεία, η οποία αποτελεί για μένα ένα δημιουργικό και συνάμα αναζωογονητικό τρόπο αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου μου.
Επιπροσθέτως, αξίζει να σημειωθεί ότι θήτευσα ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Σ.Α.Α.Υ.Σ. Αθηνών επί τρία συναπτά έτη.
Έπειτα από πέντε έτη, αποφάσισα να θέσω για δεύτερη φορά υποψηφιότητα στην Ε.Α.Α.Σ. διεκδικώντας μια θέση ως ενεργό μέλος της, με την ισχυρή βούληση να συμβάλω αποφασιστικά και δραστικά στην οργάνωση, διαχείριση και διευθέτηση των υποθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Α.Σ. Κυρίως δε, επιθυμώ να συμμετάσχω με σύνεση και υπευθυνότητα στην επίλυση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν όλα τα στρατιωτικά κλιμάκια, ιδιαίτερα μάλιστα εκείνων που άπτονται του ιερού Τριπτύχου -πατρίς, θρησκεία, οικογένεια-, το οποίο διδάχθηκα τόσο στη Σχολή της Σάμου όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου στο Στρατό.
Εν κατακλείδι, εκτιμώ ότι ο δημόσιος και ιδιωτικός βίος που μέχρι στιγμής διήγαγα, καθώς και το ήθος που επέδειξα μέσω της προσφοράς μου στον Ελληνικό Στρατό ενόσω υπηρετούσα, μου επιτρέπουν, κύριοι συνάδελφοι, να διεκδικήσω την ψήφο σας προκειμένου για την εκλογή μου ως μέλους του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. στις επικείμενες εκλογές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν την 19-02-2017.
 
 
• ΣΧΗΣ (ΤΘ) ε.α. ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΩΚΡΑΤΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
Γεννηθείς το 1965 εις την ΑΘΗΝΑ καταγόμενος εκ Δωρίου Μεσσηνίας, αποφοιτήσας το 1983 του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών εισήχθη εις την ΣΣΕ, και το 1987 ονομάσθηκε Ανθυπίλαρχος της τάξεως 1987.  Αποφοίτησε επιτυχώς όλων των προβλεπομένων του βαθμού του Σχολείων καθώς και των Σχολείων, Αεραμύνης της Σχολής ΠΒ και Πληροφοριών & Ασφαλείας του ΓΕΕΘΑ .Είναι κάτοχος Πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ομιλεί την Αγγλικήν και Γαλλικήν. Υπηρέτησε σε μονάδες των Τεθωρακισμένων σε όλους τους βαθμούς από του Ανθλχου ως Ουλαμαγός έως του Ανχη(ΤΘ) ως Δκτης Επιλαρχίας, καθώς και ως επιτελής του ΓΕΕΘΑ. Αποστρατεύτηκε το 2008 με αίτησή του.
Αγαπητοί συνάδελφοι, η απόφασή μου όπως συμμετάσχω στις αρχαιρεσίες της 19ης Φεβ 2017 ελήφθη λόγω  της διαπιστώσεως ότι η ενεργή συμμετοχή στην Ε.Α.Α.Σ. αποτελεί συνέχεια του στρατιωτικού βίου με διαφορετική Αποστολή και Αντικειμενικό Σκοπό.
 Λαμβανομένου υπόψη ότι η στρατιωτική ιδιώτης ουδέποτε απόλλυται είμεθα υποχρεωμένοι εμείς οι ε.α. συνάδελφοι να στηρίζουμε τους ε.ε. στο δύσκολο έργο τους με καλοπροαίρετες συμβουλές και με την αμέριστη συμπαράστασή μας ‘καθώς αυτήν τη στιγμή οι δεσμοί μεταξύ ε.ε. & ε.α., δεσμοί κάματου και πολλές φορές αίματος , βρίσκονται υπό την επιβουλή κάποιων, γνωστών σε όλους μας, ώστε να μας διαχωρίσουν και να μας κάμψουν τον καθένα ξεχωριστά. Μία ισχυρή και διεκδικητική Ε.Α.Α.Σ. πρέπει να αποτελεί αφενός τον θεματοφύλακα του ΕΘΝΟΥΣ αφετέρου πρέπει να απαιτεί “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι“ για όσους αόκνως μοχθούν εδώ και χρόνια για αυτό τον τόπο.
 
 
• ΥΠΛΓΟΣ (Γ) ε.α. ΜΟΣΧΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΠΑΡΑΣΧΟΥ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα στην Αθήνα. 
Είμαι Απόστρατος Αξ/κος της Γ.Υ.Σ.
 
Τ. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μεγάρων Αττικής
Πρόεδρος Συνδέσμου Βετεράνων Αξ/κων Ενόπλων Δυνάμεων Μ.Α.
Τ. Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής
Επιλαχόν Μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΑΣ και εθελοντής για 6 χρόνια
Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ομίλου Unesco Πειραιά και Νήσων
 
ΣΠΟΥΔΕΣ
Έχω πτυχία τεχνικών σπουδών (Μηχανολογίας, Γραφικών Τεχνών και Τοπογραφίας).
Ομιλώ άριστα την Αγγλική.
 
ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ
Διετέλεσα Δ/τής Τυπογραφείου Σ.Σ. Ευελπίδων και Λοιπών Υπηρεσιών Στρατού
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ από την Ομοσπονδία Συλλόγων Κινέττας και το Πολιτιστικό Κέντρο Κινέττας
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ, ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ, ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ, ΠΑΡΑΣΗΜΩΝ, ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ από Αρχιεπίσκοπον κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΝ κ.λπ.
Στο ενεργητικό μου έχω Συγγραφικό Έργο Σχετικά ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΛΟΧΟ κ.λπ.
Ασχολούμαι με την ζωγραφική και γλυπτική και έχω βραβευθεί με Επαίνους, Διπλώματα και Βραβεία.
 
Ζητώ την στήριξή σας και την ψήφο σας για το Νέο Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. προκειμένου να εργασθώ με τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου που αποκτήθηκε στην απασχόλησή μου με την ΕΑΑΣ, υπέρ των συνδέλφων.
 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Μόσχου Βασίλειος

• ΑΝΘΛΓΟΣ (ΑΣ) ε.α. ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΦΑΙΔΩΝΑ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
Α. Προσωπικά Στοιχεία
Επώνυμο Παπαευαγγέλου
‘Ονομα Κωνσταντίνος
Τόπος γεν. Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία 13 Μαι.1968
Επαγγελ.κατάσταση Ανθυπολοχαγός (ΑΣ) ε.α
(Χειριστής  Αεροσκαφών)
Τηλεφωνα 6937 442669
210 8618471
Οικογενειακή καταστασηΈγγαμος με δύο τέκνα
 
Β. Αντικείμενα σπουδών
1986-1988 Σπουδαστής στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών(Στρατού Ξηράς)
1988 Αποφοίτηση από την Σχολή με τον βαθμό του Μονιμου Λοχία (ΤΘ), Τεχνικός(ηλεκτρολόγος ερπυστριοφόρων οχημάτων)
1990 Επιλογή για φοίτηση στην Σχολή Αεροπορίας Στρατού
1991 Αποφοίτηση από την σχολη( 4ος/20),ως χειριστής ελικοπτέρων
2001 Αποφοίτηση από το τμήμα χειριστών αεροσκαφών σταθ.πτερύγων
2004 Αποφοίτηση από το σχολείο Δοκιμαστών U-17
Γ. Eπαγγελματική Κατάρτιση-Εμπειρια
1991-1995 2ο Ταγμα Ελικοπτέρων (Μέγαρα)
1995-2000 Διεύθυνση  Αεροπορίας  Στρατού/ΓΕΣ
2000-2002 3ο Ταγμα Ελικοπτέρων (Αλεξάνδρεια)
2002-2005 2ο Ταγμα Ελικοπτέρων
2005 Αποστρατεία μετά από αίτησή μου
Κατά την διάρκεια της υπηρεσίας μου συμμετέιχα στο σύνολο των πτητικών δραστηριοτήτων των Μονάδων μου(νυκτερινές πτήσεις,μεταφορά εξωτερικών φορτίων,πυρόσβεση,πτήσεις  VIP,αεροδιακομιδές κ.α)
Επιπρόσθετά κατά την υπηρεσία μου στο ΓΕΣ εκτελούσα τα καθήκοντα του Συνδέσμου στο Κέντρο Επιχειρήσεων, με αποστολή την παρακολούθηση των καθημερινών πτητικων δραστηριοτήτων των Μοναδων της ΑΣ και τον σχεδιασμό και υποβολή προς την ιεραρχία πρότασης για υλοποίηση εκτάκτων πτήσεων(Αεροδιακομιδές κ.α)
2007-2009 εργάστηκα στην Erickson Air Crane ως ιπτάμενος σύνδεσμος στις πτήσεις αεροπυρόσβεσης
2013-2016 εργάστηκα στην Skylink-Skyforce ως ιπτάμενος σύνδεσμος στις πτήσεις αεροπυρόσβεσης.
Δ.Ξένες γλώσσες-Λοιπά
Καλη γνώση της αγγλικής γλώσσας
Πολύ καλη γνωση χειρισμού Η/Υ
Σεμιναριο Αir Accident Investigation and Aviation Safety Board.”Developing a safety Culture”
Διετέλεσα επι 5ετια μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου, ως Μεσίτης
 
 
• ΣΧΗΣ (ΕΜ) ε.α. ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ: 16-12-1959
ΤΟΠΟΣ: ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΑΙΤΩΛΝΙΑΣ
ΕΙΣΑΧΘΕΙΣ ΣΣΕ,ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΣ,1981!
ΕΠΙΛΟΓΗ: ΣΕΜ
ΩΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΞΚΟΣ, ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΥΔΝΤΗΣ ΥΣΑ/ΓΕΣ, ΔΝΤΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΣΣΞΓ, ΥΔΚΤΗΣ ΣΔΛΠ, ΥΔΚΤΗΣ ΣΑ/ΚΕΕΜ, ΕΦΟΡΟΣ 1 ΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΠΜ, ΔΝΤΗΣ ΔΕΜ ΑΣΔΥΣ/ΔΠΜ Κ ΠΡΟΣΩΠΑΡΧΗΣ ΑΣΔΥΣ/ΔΠΜ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: ΑΓΓΛΙΚΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ!
ΣΠOΥΔΕΣ: CEDS/1997, MASTE SCIENCE
ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΣ, 2006, 13-11-2006!
ΔΙΑΜΟΝΗ:ΑΘΗΝΑ,
ΤΗΛ 6970712337
 
 
• ΣΧΗΣ ε.α. ΤΣΕΡΠΕΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
1962: Εισήχθη στη ΣΜΥ
1963: Κατετάγη στο ΙΠΠΙΚΟ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ. 
Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό (ιππασία)
1969-70:Πανελληνιονίκης Ιππασίας με την ομάδα του Στρατού.
1971: Επιτυχών σχετικού διαγωνισμού, κατετάγη στο Υγειονομικό ως Διαχειριστής.
Υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Όπλου και του Σώματος. Μεταξύ αυτών και στη ΔΥΓ/ΓΕΣ ως διευθυντής του 4ου γραφείου επί επταετία (1990 – 97), οπότε και αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Συνταγματάρχου λόγω 35ετίας.
Μετά την αποστρατεία του εξελέγη αιρετός στην τοπική αυτοδιοίκηση επί 8ετία ως κοινοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος Κοινότητας Τρικόρφου Μεσσηνίας.
Παρενέβη στα ΜΜΕ με άρθρα και επιστολές για διάφορα κοινωνικά θέματα τα οποία έγιναν ευρέως αποδεκτά και έτυχαν ευμενών σχολίων όπως ΑΟΟΑ, Ολυμπιακό Ιδεώδες, Περιβαλλοντολογικά, κλπ.
 
ΣΤΟΧΟΙ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
α. Αναβάθμιση της ΕΑΑΣ και ανάδειξη αυτής σε αξιόπιστο συνομιλητή και εταίρο μετά των αρμοδίων φορέων της πολιτείας για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους αξιωματικούς.
β. Προάσπιση των συμφερόντων και περιουσιακών στοιχείων των στρατιωτικών (συνταξιοδοτικά, ΜΤΣ, ΑΟΟΑ, ΟΣΜΑΕΣ, ΝΙΜΤΣ, κλπ).
γ. Ιδιαίτερα και όσον αφορά στο ΝΙΜΤΣ η προσπάθεια θα είναι διαρκής ούτως ώστε αυτό να μείνει και να γίνει νοσοκομείο των αποστράτων αξιωματικών και μελών της οικογένειάς τους, όπως άλλωστε ο ιδρυτικός νόμος ορίζει (697/41 και 1137/46).
δ. Συνεργασία μετά των Συνδέσμων για ενιαία εκπροσώπηση των Αποστράτων  Αξιωματικών.
Γενικά, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η ΕΑΑΣ είναι δύναμη και οδηγός ανθρώπων με στόχους και υψηλά ιδανικά οι οποίοι έδωσαν και έχουν πολλά ακόμη να δώσουν στην κοινωνία.
 
Με την ευκαιρία των εορτών εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους υγεία και οικογενειακή ευτυχία.
 
Με συναδελφικούς Χαιρετισμούς
Θεόδωρος Κ. Τσερπές
Συνταγματάρχης ε.α. 
 
 
• ΥΠΤΓΟΣ (ΠΖ) ε.α.  ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
Ο Πολυχρόνης Ν. Χαραλαμπίδης το γένος Βλάχου Α. γεννήθηκε στον ΕΛΑΙΩΝΑ ΣΕΡΡΩΝ, στις 18-04-1938.
Τα πρώτα γράμματα τα έμαθε στο χωριό. Αποφοίτησε το Γυμνάσιο Σερρών.
Σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων απ’ όπου αποφοίτησε το 1961, ως Μόνιμος Ανθυπολοχαγός Πεζικού. 
Υπηρέτησε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Ιωάννινα, Κύπρο, Βέροια, Πολύκαστρο, Ροδόπολη, Θράκη, Ρόδο, Μυτιλήνη κ.α.)
Η τελευταία Υπηρεσία ήταν στο Αιγαίο, ως Υποστράτηγος όπου υπηρέτησε 6 χρόνια ως υπεύθυνος Παλλαϊκής Άμυνας του Αιγαίου απ’ όπου και αποστρατεύτηκε το 2001.
Πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε μάχιμες Μονάδες και Επιτελεία.
Ομιλεί ξένες γλώσσες.
Ετιμήθη με διάφορα παράσημα.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Σερρών.
Είναι έγγαμος με την Χρυσούλα Κυνηγού και έχει μια κόρη Αντισυνταγματάρχη (Ν), την Αθανασία και έναν γιο, τον Νικόλα, Αντισυνταγματάρχη του Μηχανικού.
Είναι συγγραφέας βιβλίων και αρθρογράφος στο “Σερραϊκόν Θάρρος”, (Ημερήσια Τοπική Εφημερίδα του Νομού Σερρών).Ο Πολυχρόνης Ν. Χαραλαμπίδης το γένος Βλάχου Α. γεννήθηκε στον ΕΛΑΙΩΝΑ ΣΕΡΡΩΝ, στις 18-04-1938.
Τα πρώτα γράμματα τα έμαθε στο χωριό. Αποφοίτησε το Γυμνάσιο Σερρών.
Σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων απ’ όπου αποφοίτησε το 1961, ως Μόνιμος Ανθυπολοχαγός Πεζικού. 
Υπηρέτησε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Ιωάννινα, Κύπρο, Βέροια, Πολύκαστρο, Ροδόπολη, Θράκη, Ρόδο, Μυτιλήνη κ.α.)
Η τελευταία Υπηρεσία ήταν στο Αιγαίο, ως Υποστράτηγος όπου υπηρέτησε 6 χρόνια ως υπεύθυνος Παλλαϊκής Άμυνας του Αιγαίου απ’ όπου και αποστρατεύτηκε το 2001.
Πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε μάχιμες Μονάδες και Επιτελεία.
Ομιλεί ξένες γλώσσες.
Ετιμήθη με διάφορα παράσημα.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Σερρών.
Είναι έγγαμος με την Χρυσούλα Κυνηγού και έχει μια κόρη Αντισυνταγματάρχη (Ν), την Αθανασία και έναν γιο, τον Νικόλα, Αντισυνταγματάρχη του Μηχανικού.
Είναι συγγραφέας βιβλίων και αρθρογράφος στο “Σερραϊκόν Θάρρος”, (Ημερήσια Τοπική Εφημερίδα του Νομού Σερρών).

• ΤΑΞΧΟΣ ε.α. ΧΑΤΣΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΥΜΕΩΝ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
Σεβαστοί, αγαπητοί φίλοι συνάδελφοι, 
τακτικά & προαιρετικά μέλη της ΕΑΑΣ,
μέλη των φορέων Ε.Δ. & Σ.Α.
Σας γνωστοποιώ με σεβασμό την απόφασή μου, να θέσω υποψηφιότητα για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΣ στις προσεχείς αρχαιρεσίες της 19ης Φεβ. 2017, προσδοκώντας στην εμπιστοσύνη και στη στήριξή σας. 
Γεννήθηκα στις 18 Σεπ. 1959 στην Πτελέα Δράμας, είμαι ποντιακής καταγωγής και έγγαμος.
Εισήλθα στη ΣΣΕ το 1977 και ονομάσθηκα Ανθλγός (ΠΖ) το 1981. 
Αποστρατεύθηκα το 2010 απ’ τη θέση του Δντού Ταχυδρομικού Σώματος του ΓΕΣ.
Από αποστρατείας μου επέλεξα την ενεργό δράση άμυνας, κατά της επιχειρούμενης εξαθλίωσης της κοινωνικής μας Τάξης, ως Πρόεδρος του Συνδέσμου της Τάξεως ΣΣΕ81, ως Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) και συνεχίζω την αγωνιστική μου προσφορά έως σήμερα απ’ τη θέση του μέλους και υπευθύνου Παραρτημάτων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΣ.
Επιθυμώ και θ’ αγωνισθώ να πετύχω με επιμονή, όσα δεν κατόρθωσα ως μέλος του σημερινού Δ.Σ. να υλοποιηθούν, μέσα στο πλαίσιο των στόχων και θέσεων της τρέχουσας θητείας της ΕΑΑΣ.
Βασική μου επιδίωξη είναι η αύξηση της συνοχής, συσπείρωσης και δυναμικότητας της ΕΑΑΣ, η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του θεσμικού μας οργάνου ως ΝΠΔΔ με Πανελλήνια κοινωνική δράση, λόγο και έργο, αλλά και η σθεναρή αντίσταση - αντιμετώπιση των επερχομένων κινδύνων κατά της Στρατιωτικής μας αξιοπρέπειας ηθικά και υλικά, όπως και η σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών που υπέστησαν τα στελέχη ε.α. και ε.ε. των Ε.Δ. & Σ.Α.
Με το σθένος της δημιουργίας μιας μεγάλης και ισχυρής Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, απαλλαγμένης νομικών αγκυλώσεων του παρελθόντος, που θα συμπεριλάβει και όλα τα ε.α. μη μέλη της στελέχη του Σ.Ξ. & των Σ.Α., εύχομαι  να’ ναι ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος 2017 για όλους σας και την Ελλάδα μας. 
Στοιχεία επικοινωνίας: Αν. Ρωμυλίας 29, Γλυφάδα Αττικής, ΤΚ: 16562
Τηλ-φαξ: 2109603748, κιν. 6944301753, wind: *781753, e-mail: chatsikasdim@gmail.com
Με σεβασμό και εκτίμηση
Δημήτριος Σ. Χατσίκας
Ταξχος ε.α.
 
 
• ΑΝΤΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ε.α.  ΚΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
α) Προσωπικά στοιχεία:
Ο αντιστράτηγος Αστυνομίας ε.α. Χρήστος Κονταρίδης γεννήθηκε το έτος 1964 στην Αλεξανδρούπολη και κατάγεται από τη Λήμνο. Απεφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Κορωπίου το 1981 και το ίδιο έτος εισήλθε κατόπιν κατατακτηρίων εξετάσεων στη Σχολή Ενωμοταρχών Χωροφυλακής. Το 1983 εισήλθε κατόπιν εξετάσεων (τρίτος κατά σειρά) στη Σχολή Ανθυπομοιράρχων Χωροφυλακής, εξερχόμενος της Σχολής το 1986 με το βαθμό του Υπαστυνόμου Β’. Διαμένει στην Αθήνα και έχει δύο παιδιά, τον Πάρη σπουδαστή στο 2ο έτος στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) και τον Ορέστη μαθητή της τρίτης τάξης του Λυκείου.
β) Σπουδές:
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου (βαθμός: λίαν καλώς 8,4), κάτοχος αντίστοιχου μεταπτυχιακού διπλώματος (βαθμός: άριστα 9,2) και υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας με ειδίκευση την Νεότερη Ιστορία. Είναι, επίσης, Πτυχιούχος της Σχολής Εθνικής Άμυνας (Σ.ΕΘ.Α.) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.), (βαθμός: 9,4) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας (Σ.Ε.Α.) της Ελληνικής Αστυνομίας (βαθμός: άριστα 20). έχει μετάσχει σε πολλά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις επί θεμάτων υπηρεσιακού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία και Ολλανδία).
γ) Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:     
Έχει συγγράψει και εκδώσει τα εξής βιβλία ιστορικού-πολιτικού ενδιαφέροντος: α)‘’Ο Οθωμανικός Στρατός (1299-1922) -Οργάνωση, οπλισμός, τακτικές μάχης και στρατιωτικές μεταρρυθμίσεις’’ (εκδόσεις ‘Ευρασία’, 2012). β)‘’Χωροφυλακή και Αστυνομία Πόλεων στα Ιόνια Νησιά - Εικόνες και αντικείμενα του παρελθόντος’’ (εκδόσεις Ευρασία, 2013). γ)‘’Δεσμοί Ελλήνων και Ρώσων’’(εκδόσεις Ευρασία, 2014). Υπό έκδοση το: ‘’Η γέννηση και η εξέλιξη των SS στη Γερμανία του Μεσοπολέμου και η δράση τους στην Ελλάδα (1941-1944)’’. Έχει παρουσιάσει, επίσης, περίπου εικοσιπέντε (25) προπτυχιακές - μεταπτυχιακές έρευνες και διατριβές επί θεμάτων ιστορικοπολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος (Πάντειο Πανεπιστήμιο , Σ.ΕΘ.Α., Σ.Ε.Α.), ενώ αρθογραφεί τακτικά σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επί θεμάτων κοινωνικού, πολιτικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.
δ) Υπηρεσίες ως αξιωματικός: 
Έχει υπηρετήσει ως αξιωματικός στις παρακάτω υπηρεσίες: Στο 4ο Αστυνομικό Τμήμα Αθηνών (Ομονοίας) και στο 3ο αστυνομικό Τμήμα Πειραιά (Μανιάτικα). Στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Δ.Α.Ε.Α.\Ε.Κ.Α.Μ.). Στις Ειδικές Δυνάμεις Αστυνομίας (Δ.Α.Ε.Α.\Υ.Α.Τ.). Στο Τμήμα Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής ως διοικητής. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας ως Αστυνομικός Διευθυντής Νομού. Το Μάρτιο του 2011, τοποθετήθηκε με το βαθμό του ταξιάρχου ως διοικητής στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής (ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α.) , ενώ τον Ιούλιο του 2012 προήχθην στο βαθμό του υποστρατήγου , παραμένοντας στην παραπάνω υπηρεσία. Το Μάρτιο του 2013 , μετετέθη στην Κέρκυρα με καθήκοντα Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ιονίων Νήσων , με το βαθμό του υποστρατήγου. Τον Απρίλιο του 2014 , αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του αντιστρατήγου , μετά από 33 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ιονίων Νήσων.
ε) Επιχειρησιακές Εκπαιδεύσεις:  
Έχει μετάσχει στις κάτωθι επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις, όπως αυτές προκύπτουν από το ατομικό του βιβλιάριο: Σχολείο Ε.Κ.Α.Μ. (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα). Συνεκπαιδεύσεις στα πλαίσια της συνεργασίας της Ε.Κ.Α.Μ. με Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού. Καταρριχήσεις από ελικόπτερα και βράχους αρνητικών κλίσεων (Μεγάλο Πεύκο). Εκπαιδεύσεις επί θεμάτων αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, σκοποβολής μάχης, σχεδιασμού επιχειρήσεων προς αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών, ενόπλων συγκρούσεων, οργανωμένων ληστειών, ανακαταλήψεων αεροσκαφών σε περιπτώσεις αεροπειρατειών, προστασίας υψηλών προσώπων , αντιμετώπισης περιπτώσεων ομηρίας ατόμων και λήψης μέτρων ασφαλείας σε περιοχές κρίσεων. Διετέλεσε εκπαιδευτής και επικεφαλής εκπαιδεύσεων Σχολείων Υ.Α.Τ. (Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων), από το 2000 έως το 2008, όσον αφορά τον επιχειρησιακό τομέα (πολεμικές τέχνες, αντιμετώπιση επικινδύνων καταστάσεων διαχείρισης όχλου, αστυνομικές παρατάξεις, χρήση χημικών κ.λ.π.). Ως μάχιμος αξιωματικός της Υ.Α.Τ. ήταν υπεύθυνος επιχειρησιακού σχεδιασμού-συντονισμού και καθοδήγησης Διμοιριών Αποκατάστασης Τάξης, σε κατασταλτικές ενέργειες ελέγχου παρεκτρεπομένου όχλου στην Αθήνα. Ως ταξίαρχος στην Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής (ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α.), επινόησε και δημιούργησε την Ειδική Ομάδα Μεταγωγών (Ε.Ο.Μ.) για την ασφάλεια μεταγωγών άκρως επικίνδυνων κακοποιών, οργανώνοντας συνεκπαιδεύσεις με την Ε.Κ.Α.Μ. και εξοπλίζοντάς την και εκπαιδεύοντάς την με τελευταίου τύπου πολεμικό υλικό.
στ) Εμπειρίες και εξειδικεύσεις: 
Έχει τελέσει διοικητής σε μεγάλους Αστυνομικούς σχηματισμούς με πολύχρονη εμπειρία στην Διοίκηση Προσωπικού, γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα ασφαλείας προσώπων και εγκαταστάσεων και έχει τιμηθεί από την υπηρεσία με πολλές ευαρέσκειες , εύφημες μνείες και ηθικές αμοιβές κατά την εκτέλεση αυτής. Έχει υποστεί, κατά τη διάρκεια και ένεκα των υπηρεσιακών του καθηκόντων, αρκετούς σοβαρούς τραυματισμούς ιδίως σε επεισόδια με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
ζ) Ενδιαφέροντα και δραστηριότητες:
Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών, μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) και μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.Μ.Ε.). Είναι εκδότης και ιδιοκτήτης της διμηνιαίας εφημερίδας ‘’ΓΝΩΜΗ αποστράτων’’, η οποία προβάλει θέματα που αφορούν τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις παρουσιάζοντας και θέματα επικαιρότητας, πολιτισμού και ιστορίας. Άλλα ενδιαφέροντα: Πολεμικές τέχνες, ζωγραφική, φωτογραφία, υποβρύχιο ψάρεμα, διάβασμα, μοντελισμός, συλλογές, ταξίδια κ.α. 
 
 
• ΑΣΤ/ΚΟΣ ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ε.α. ΝΤΟΥΦΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
Γεννήθηκε στο Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας και κατοικεί στην Αθήνα, Φορμίωνος 135, Παγκράτι.
Κιν. 694 5778610, 210 7659238.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθ/μων της ΕΛ.ΑΣ.
Υπηρέτησε σε διάφορες Επιτελικές Υπηρεσίες της Χωρ/κής και της ΕΛ.ΑΣ.
Είναι εκλεγμένο μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων
1. Ένωση Αποστράτων Αξκών Στρατού ΕΑΑΣ
2. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας
3. Πανελλήνιο Σύνδεσμο Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας
 
• ΥΠΤΓΟΣ ΕΛ.ΑΣ ε.α. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
Προσωπικά στοιχεία
Ονοματεπώνυμο: Παπαδάτου Σοφία
Τηλέφωνο:  6937351541
Τόπος και ημερομηνία γέννησης : Αθήνα  11/12/62 
Ηλεκτρονική δ/νση : sofpapan@yahoo.gr
 
Προυπηρεσία
Αξιωματικός της Ελλ. Αστυνομίας από το 1991, με 5 περίπου χρόνια υπηρεσίας στο Υπουργείο Δημ. Τάξης, όπου ασχολούμενη με θέματα αλλοδαπών, εφαρμογής του Ευρ. κεκτημένου και Διεθνών συμφωνιών, μετείχα σε Ομάδες εργασίας της Ευρ. ΄Eνωσης, του Schengen και της Europol και εκπροσωπούσα την Υπηρεσία μου σε διάφορες συνεδριάσεις. Από το 1999, υπηρετούσα σε Αστ. Τμήμα και από τον Ιούλιο του 2003 μέχρι το 2009 ασκoύσα χρέη Υποδιοικητή και κατά περιόδους Διοικητή.
Μετά την προαγωγή μου σε Αστ. Υποδιευθυντή, αρχές έτους 2009, τοποθετήθηκα στο Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής.
Από τον Νοέμβριο 2009 έως τον Σεπτέμβριο του 2010 ασκούσα χρέη Διοικητή του Αστ. Τμήματος Φιλοθέης και με την λήξη της εκεί απόσπασής μου, επέστρεψα στο Επιτελείο της Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής, όπου κατά διαστήματα ασκούσα χρέη Διευθυντή διαφόρων Υποδιευθύνσεων.
Το 2012 προήχθην σε Αστ. Διευθυντή και παρέμεινα στην προαναφερόμενη Διεύθυνση ασχολούμενη με εποπτεία υπηρεσιών και διοικητικά θέματα μέχρι την αυτεπάγγελτη αποστρατεία μου τον Ιούνιο  2014 ως ευδοκίμως τερματίσασα την σταδιοδρομία μου Ταξίαρχος.
 
Σπουδές
Σχολείο Επιμόρφωσης Αστ Δ/ντών έτους 2013, Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελλ. Αστυνομίας, Άριστα.
Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης, Η σύγχρονη εγκληματικότητα και η αντιμετώπισή της, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Τομέας Εγκληματολογίας, 2007-2010
Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομική Ακαδημία, 2008-09.
Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης Κράτος και Δημόσια Πολιτική, Σχολή ΝΟΠΕ, Τμήμα Πολ. Επιστήμης και Δημ. Διοίκησης, 2005-07.
Επαγγελματική Μετεκπαίδευση Επιτελών – Στελεχών, Αστυνομική Ακαδημία, Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, 2003   
Μεταπτυχιακός κύκλος σπουδών  « Ευρωπαική Ένωση και Αναπτυσσόμενες χώρες » Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ινστιντούτο Διεθνών Σχέσεων, Β’ Ευρωπαική έδρα Jean Monnet, 1997–98
Πτυχίο Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Άριστα, 1989-91
Πτυχίο Μαθηματικών Πανεπιστημίου Αθηνών με Λίαν Καλώς, 1985
Απολυτήριο Λυκείου από το Αρσάκειο με Άριστα,  1980
 
Συμμετοχή
Seminar ZEUS on the examination of asylum applications, Athina, 9-10/12/98.
 
Ξένες γλώσσες
-Αγγλικά Certificate of Proficiency in English,                       University of Michigan.
Εξειδίκευση στην ευθεία και αντίστροφη μετάφραση για στελέχη της Δημ. Διοίκησης (Εθνικό Κέντρο Δημ. Διοίκησης, 2003).
-Γαλλικά Diplome superieur d’ etudes francaises – 3eme degre,Universite de Paris Sorbonne - Paris IV
-Γερμανικά Zertifikat Deutsch als Fremdsprache.
-Βουλγάρικα Ε τάξη, Διδασκαλείο Ξένων γλωσσών του Παν/μίου Αθηνών
 
Σεμινάρια
Η καταπολέμηση των φαινομένων διαφθοράς-Ελεγκτικοί μηχανισμοί, Αποτελεσματικότητα & διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση, ΙΝ.ΕΠ. 2012
Εσωτερικός έλεγχος, Αποτελεσματικότητα & διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση, ΙΝ.ΕΠ., 2011   Επιμόρφωση και εκπαίδευση στη σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση για στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, ΙΝΕΠ, Τομέας Δημοσίου Μάνατζμεντ, 2008.
Η προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου α) στην Ελλάδα, β) στην Ευρωπαική Ένωση και γ) στις χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, 2007, Υπουργείο Εσωτερικών- Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (υπηρεσιακά).
2ο Συνέδριο Διοικητικών Επιστημόνων, Χίος, 2007.
Θερινό Σχολείο Προσανατολισμού και Ενημέρωσης στις τελευταίες εξελίξεις στην Έρευνα και την Τεχνολογία, Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος, 2007. 
Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση για στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, 2007, ΙΝΕΠ, Τομέας Οικονομικών θεμάτων
Βελτίωση κοινωνικών ικανοτήτων : Τεχνικές διαπραγματεύσεων – Τεχνικές παρουσιάσεων για στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, 2007, ΙΝΕΠ, Τομέας Δημόσιου Μάνατζμεντ.
Προαγωγή Ψυχικής Υγείας, Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών-Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, King’s College Hospital, Section of Primary Care Mental Health, Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής, Τομέα Προληπτικής Ψυχιατρικής της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας και το Educational Trust for Health Improvement through Cognitive Strategies, 2003-04
Εκπαίδευση Αστυνομικών σε θέματα συμπεριφοράς – σχέσεων Αστυνομίας και πολιτών, Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελλ. Αστυνομίας, 2002, άριστα
Σχολείο σε θέματα αλλοδαπών, Αστυνομική Ακαδημία, 2001, άριστα
Αστυνομία και Ανθρώπινα Δικαιώματα, Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΕΝΑΑ), 2000
Μετανάστευση στην Ελλάδα: Κοινωνικός αποκλεισμός, ξενοφοβία και πολιτικές ενσωμάτωσης στην αγορά εργασίας και κοινωνία, Πανεπιστήμιο Dundee-ΕΚΠΟΣΠΟ «Νόστος»-ΕΠΙΚΑΥΠ (Νομική Σχολή Αθηνών), 2000
American studies seminar , Institute of International relations, US Embassy, The American College of Greece, April 2000
   Ειδικό σεμινάριο Ανθρωπιστικού δικαίου, Το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και οι Ένοπλες Συρράξεις στο Γύρισμα του Αιώνα, Ινστιντούτο Διεθνών σχέσεων, 2000
The Dublin Convention on Asylum, European Institute of Public Administration in Maastricht, the Netherlands, 1999
Σεμινάρια Σύγχρονης Σκέψης με θέματα : Ευρωπαική Ένωση. Σύγχρονη Πολιτική – Οικονομική Σκέψη, Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και ‘Επιμόρφωσης, 1997
Πρόσφατες εξελίξεις στην εφαρμογή της Ευρωπαικής σύμβασης για τα Δικαιώματα   του ανθρώπου, Ίδρυμα Μαραγκοπούλου, Οκτώβριος 1996
Κοινωνία, Οικονομία και Πολιτισμός εν όψει του 2.000 ΕΚΔΔ, ΙΝΕΠ, 1994
 Ελληνική Προεδρία Ευρ. Ένωσης, ΕΚΔΔ, ΙΝΕΠ 1993 (Α φάση)
Preparing Greek Public Servants for the Presidency of the Council of the European Communities, National Centre of Public Administration, Athens, 1993   
Μαθήματα του Τμήματος ανέργων Αναλυτών Συστημάτων ΕΟΚ (ΕΛΚΕΠΑ), 1988.
Εντατικό πρόγραμμα Εκπαίδευσης Προγραμματιστών Η/Υ (ΕΛΚΕΠΑ), 1986-87
 

• ΑΝΤΓΟΣ ΕΛ.ΑΣ (Χ) ε.α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
 
1. Εξήλθε της Σχολής Ανθυπομοιράρχων το 1967.
2. Σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές ΕΠιστήμες (ΟΠΕ) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου.
3. Υπήρξε άριστος επιτελής αξιωματικός και διετέλεσε επί 9 έτη προϊστάμενος του Νομικού Τμήματος του Αρχηγείου Χωροφυλακής και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
4. Διετέλεσε καθηγητής και δίδαξε επί σειρά ετών στις Αστυνομικές Σχολές χιλιάδες διδακτικές ώρες, Αγορανομία, Τουρισμό, Συνταγματικό, Ποινικό και Δικονομικό Δίκαιο.
5. Υπήρξε άριστος μάχιμος αξιωματικός και διοίκησε επιτυχώς όλες τις βαθμίδες των Υπηρεσιών του Αστυνομικού Σώματος από Σταθμό Χωροφυλακής μέχρι Γενική Επιθεώρηση (Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης -18 Νομοί).
6. Στις επαγγελματικές  μετεκπαιδεύσεις που έλαβε μέρος με άλλους 50 τουλάχιστον συναδέλφους σε θέματα Εθνικής Ασφαλείας Τροχαίας και Αγορανομίας είχε άριστες επιδόσεις και απεφοίτησε μεταξύ των πρώτων τεσσάρων.
7. Απεστρατεύθη κατά την επιλογή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ προαχθείς σε επίτιμο Α’ Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά