Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και στρατιωτικοί

EFKA
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Για την ενημέρωση όλων των εν ενεργεία στρατιωτικών και προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρερμηνεία ή δημιουργία σύγχυσης και πανικού, σας γνωρίζουμε ότι:
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1α του άρθρου 4 του Ν.4387/2016 (ΦΕΚ Α΄ 85, «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις»), από 1.1.2017 οι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου, οι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι και λειτουργοί της Βουλής, των Ν.Π.Δ.Δ. και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμίδας, οι ιερείς και οι υπάλληλοι των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου υπάγονται για κύρια σύνταξη στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) που συνιστάται με τις διατάξεις του άρθρου 51 και οι συντάξεις τους κανονίζονται και καταβάλλονται με βάση τις ρυθμίσεις του παρόντος.
Κατ΄ εφαρμογή των ανωτέρω, στα φύλλα μισθοδοσίας μας θα πρέπει εφεξής να εμφανίζεται η ένδειξη «ΕΦΚΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ», αντί της ένδειξης που μέχρι τώρα εμφανιζόταν και όλοι μας συνηθίσαμε «ΣΥΝ. ΔΗΜΟΣ. (ΠΑ), Ν.2084/92 (ΣΞ), ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ.... (ΠΝ)». Ήδη οι μηχανογραφικές υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς επέφεραν τις σχετικές τροποποιήσεις και στα φύλλα μισθοδοσίας των συναδέλφων που υπηρετούν στο ΣΞ εμφανίστηκε η ανωτέρω ένδειξη.
Τονίζεται ότι η κράτηση αυτή αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές του εργοδότη (Δημόσιο) αλλά και του ασφαλισμένου (εν ενεργεία στρατιωτικού). Οι κρατήσεις των εν ενεργεία στρατιωτικών (ασφαλισμένων) αντιστοιχούν σε ποσοστό 6,67%, όπως και πριν την εφαρμογή της εν λόγω διάταξης (περί ΕΦΚΑ) και δεν υφίσταται, προς το παρόν, καμία μισθολογική αλλαγή για το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού.
Ωστόσο, η Ομοσπονδία δεν επαναπαύεται και παρακολουθεί στενά το θέμα των ασφαλιστικών ρυθμίσεων και της νέας διαδρομής των στρατιωτικών ασφαλιστικών εισφορών μέσω ΕΦΚΑ.
poes
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά