Τελετή παραλαβής – παράδοσης του Δ΄ Σώματος Στρατού

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, παρέστη στην Ξάνθη στην τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης του Δ' Σώματος Στρατού από τον απερχόμενο Διοικητή Αντιστράτηγο Ιωσήφ Μαυράκη στο νέο Διοικητή Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά. Στην τελετή παρέστη εκπροσωπώντας τον Αρχηγό ΓΕΣ ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης. 
 
Ο ΑΝΥΕΘΑ στη διάρκεια ενημέρωσης που του έγινε, είχε επικοινωνία με στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στα φυλάκια της παραμεθορίου μέσω διαδικτυακής κάμερας.
 
Ο ΑΝΥΕΘΑ σε δήλωση του μετά την τελετή ανέφερε:
 
"Η παρουσία μου εδώ εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει έναν ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα με την έννοια ότι δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην ενεργή παρουσία του Δ´ Σώματος Στρατού σε έναν ευαίσθητο χώρο όπως είναι η Θράκη. Λέω ευαίσθητο με την έννοια ότι η Θράκη για παρά πολλά χρόνια ήταν αυτό που λένε οι κάτοικοι της παραμελημένη και έχει πολύ μεγάλη σημασία να συνεργαστούμε όλοι, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Υπουργείο, η Κυβέρνηση, ο πληθυσμός, ώστε να αρχίσει να γυρίζει ο τροχός της ανάπτυξης, γιατί οι δυνατότητες παραμένουν, ο κόσμος υπάρχει και μπορούμε να κάνουμε πράγματα, αρκεί να αξιοποιήσουμε και το έμψυχο δυναμικό και συγχρόνως να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφαλείας και λειτουργιάς σε αυτή την κατεύθυνση. 
 
Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στην πολιτική ζωή του απερχόμενου Διοικητή του κυρίου Μαυράκη και είμαι σίγουρος ότι ο Στρατηγός Καμπάς, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί, θα φέρει το Δ´ Σώμα Στρατού σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, απολαμβάνει πλήρως της εμπιστοσύνης μας και έχει και το στρατιωτικό και το πολιτικό μυαλό ώστε να συνεργαστεί με όλους τους φορείς της περιοχής".
 















Απαντώντας σε ερώτηση για τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις ανέφερε: "Εμείς σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνουμε τη δουλειά μας και η δουλειά μας είναι να παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε από τη μια να εξασφαλίζουμε την αποτροπή και από την άλλη την κυριαρχία της χώρας. Αυτό κάνουμε και το αποδεικνύουμε σε κάθε περίπτωση. Ο κυριαρχία μας δεν αμφισβητείται, δεν τη βάζουμε καν σε συζήτηση. Παράλληλα θέλουμε να ζούμε ειρηνικά, θέλουμε να ζούμε με βάση τις διεθνείς συνθήκες και συγχρόνως προετοιμαζόμαστε για όλα".
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά