Σε επιχείρηση έρευνας συμμετείχε η Λ.Εφ.Ε.Δ Χίου

Σε επιχείρηση έρευνας συμμετείχε η Λ.Εφ.Ε.Δ Χίου στις 21 Δεκεμβρίου,η οποία είχε αίσιο τέλος.

Χρονικό της επιχείρησης .
Ο αγνοούμενος ήταν 32χρονος κυνηγός και είχε χαθεί στο Πελληναίο.
  Η ομάδα της Λ.Εφ.Ε.Δ ήταν 5μελής με δύο οχήματα (το πυροσβεστικό της Λ.Εφ.Ε.Δ και ένα Ι.Χ.).
Ο αγνοούμενος είχε επικοινωνία μέσω κινητού αλλά είχε χάσει εντελώς τον προσανατολισμό του και είχε αρχίσει να εξαντλείται (είχε ξεκινήσει από τα Φυτά και τελικά βρέθηκε στο Πιτυός ) και ο πυροσβέστης που επικοινωνούσε μαζί του μέσω τον περιγραφών του είχε προσδιορίσει ότι βρισκόταν στην περιοχή που έχει οπτική επαφή με τον Σταυρό στο Πιτυός από Βορειοδυτική κατεύθυνση.
Φυτά όπου ξεκίνησε ο κυνηγός και τα σημάδια είναι από το gps που έφερε  μέλος μας,η μετακίνηση από το σημείο εντοπισμού στο σημείο συνάντησης με τον αγνοούμενο

 Στην προσπάθεια του να τον προσεγγίσει ανέβηκε το συγκεκριμένο βουνό όπου έφτασε στο σημείο να έχει ακουστική επαφή αλλά χωρίς να έχει εντοπίσει οπτικά και να προσδιορίσει το ακριβές σημείο όπου ήταν ο αγνοούμενος κυνηγός.
 Τότε 3μελή ομάδα της Λ.Εφ.Ε.Δ προσέγγισε τον πυροσβέστη ώστε να συνδράμει στην αναζήτηση του και τα άλλα 2 μέλη έμειναν στον δρόμο για διοικητική μέριμνα ώστε να μεταφέρουν εξοπλισμό και τον υπόλοιπο κόσμο εάν χρειαζόταν διότι υπήρχε ως εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν μπορούσε ο κυνηγός μόνος του να έμενε μια ομάδα μαζί του φτιάχνοντας καταφύγιο λόγω ότι αναμένονταν χιονόπτωση.
 Περίπου 700-800  μέτρα πριν την προσέγγιση με τον πυροσβέστη ,η ομάδα της Λ.Εφ.Ε.Δ εντόπισε οπτικά τον αγνοούμενο.

 Από εκείνη την στιγμή, δύο από τα μέλη προσέγγισαν τον αγνοούμενο κι ένα έμεινε στο σημείο ώστε να έχει οπτική επαφή με την περιοχή για τυχόν οδηγίες που θα χρειαζόταν κι ώστε να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς διότι πλέον βράδιαζε και θα υπήρχε ο κίνδυνος κι η ομάδα να δυσκολευτεί να βρει τον δρόμο της επιστροφής.
Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε στο σημείο το Ε/Π SUPER PUMA έκανε διελεύσεις πάνω από το σημείο αλλά αποχώρησε πιθανότατα λόγω των ισχυρών ανέμων και του απόκρυμνου του εδάφους και ότι πλέον ο αγνοούμενος ήταν ασφαλής και υγιείς μαζί με τα δύο μέλη της Λ.Εφ.Ε.Δ.

(Η ώρα της διέλευσης του E/Π,χαμηλά στην απέναντι πλαγιά είναι τα δύο μέλη της Λ.Εφ.Ε.Δ κι ο αγνοούμενος )

Μετά τα δύο μέλη κι ο αγνοούμενος, μαζί και με τον σκύλο του που έμεινε δίπλα του σε όλη την περιπέτεια ,συναντήθηκε με το άλλο μέλος και τον πυροσβέστη κι επέστρεψαν πεζοί μέσω ενός ρέματος στο πιο κοντινό σημείο που υπήρχαν τα οχήματα και η περιπέτεια έλαβε τέλος με τον 32χρονο συμπολίτη μας να είναι σώος κι υγιείς μαζί με την κυνηγετική σκυλίτσα του κι απεφεύχθηκαν τα χειρότερα διότι σε λίγες ώρες το ψιλό χιόνι που έριχνε ορισμένες στιγμές την ώρα της επιχείρησης έγινε κανονική χιονόπτωση και οι συνθήκες επιβίωσης θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά