Δεν έχει βρεθεί επιζών – Στη Συρία πήγαιναν χορωδία του Στρατού και δημοσιογράφοι

-Συντριβή αεροπλάνου στη Ρωσία: Δεν έχει βρεθεί επιζών – Στη Συρία πήγαιναν χορωδία του Στρατού και δημοσιογράφοι Στη Μαύρη Θάλασσα συνετρίβη αεροπλάνο της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας που χάθηκε από τα ραντάρ
- Το αεροπλάνο τύπου Τουπόλεφ είχε ξεκινήσει από το Σότσι με κατεύθυνση τη Λαττάκεια της Συρίας
- Καμία αισιοδοξία για επιζώντες, ανασύρθηκαν οι πρώτοι 5 νεκροί
- Στο αεροπλάνο επέβαιναν 93 άτομα, μεταξύ των οποίων η χορωδία του Στρατού και δημοσιογράφοι
        
Τραγική κατάληξη είχε το ταξίδι που ξεκίνησε από τη Μόσχα για την χορωδία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, δημοσιογράφους που ακολουθούσαν την αποστολή αλλά και μια γνωστή για τις φιλανθρωπίες της Ρωσίδας.
Το αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, αφού σταμάτησε στο Σότσι για να ανεφοδιαστεί με καύσιμα, προσπάθησε να ξαναξεκινήσει το ταξίδι προς τη Λαττάκεια της Συρίας, όπου θα έπαιζε για την αλλαγή του χρόνου, κάτι όμως που δεν θα συμβεί ποτέ.
Δύο λεπτά μετά την απογείωσή του, το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκε πως συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα.
 
Μέχρι στιγμής οι έρευνες των ρωσικών υπηρεσιών διάσωσης δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν κάποιον ζωντανό από τους επιβαίνοντες, ενώ από την πρώτη στιγμή οι αρχές δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας. Είναι βέβαιο πως και οι 93 επιβαίνοντες είναι νεκροί, αν και μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί μόλις 5.
Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης

Οι ρωσικές αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατίας, μέσω του προέδρου της Επιτροπής Άμυνας και Ασφαλείας της χώρας, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται είτε για βλάβη είτε για λάθος χειρισμό του πιλότου “Αποκλείω οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο.

Είναι αεροπλάνο του υπουργείου Άμυνας, στον εναέριο χώρο της Ρωσίας, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το αεροπλάνο έπρεπε να πραγματοποιήσει μια αναστροφή μετά την απογείωσή του πάνω από τη θάλασσα, που μπορεί να πήγε λάθος”, λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της επιτροπής.
 
Ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ αλλά και ο Δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιανίν, εξέφρασαν τα συλλύπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων. Στο Σότσι μάλιστα ήδη έχει συσταθεί ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης η οποία θα αναλάβει την φροντίδα των συγγενών των θυμάτων. Η ρωσική κυβέρνηση έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως οι συγγενείς θα λάβουν ασφαλιστικές αποζημιώσεις για τις απώλειές τους.
newsit
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά