Συνάντηση Βίτσα με τον τελευταίο επιζώντα του θρυλικού Αντιτορπιλικού ΑΔΡΙΑΣ

 
Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016, είχε συνάντηση στο γραφείο του, με τον τελευταίο επιζώντα του θρυλικού Αντιτορπιλικού ΑΔΡΙΑΣ, Γεώργιο Τασσά, τότε ναύτη-μηχανικό.

Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κατά τις επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου, το Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ στις 22 Οκτωβρίου 1943, προσέκρουσε σε νάρκη κοντά στην Κάλυμνο, με αποτέλεσμα να χάσει την πλώρη του. Παρόλα αυτά με τις ηρωικές προσπάθειες του πληρώματός, είχε 21 νεκρούς 30 τραυματίες, το εναπομείναν σκάφος κατόρθωσε να φθάσει στις 6 Δεκεμβρίου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Ο Γεώργιος Τασσάς είχε παραστεί και είχε τιμηθεί πρόσφατα στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης του ΠΝ στου Σκαραμαγκά, κατά τα εγκαίνια από τον ΑΝΥΕΘΑ του προσομοιωτή διαρροής και την ονοματοδοσία της Σχολής Ελέγχου Βλαβών ως σχολή «Πλοίαρχου Κωνσταντίνου Αράπη», που ήταν ο πρώτος μηχανικός του Αντιτορπιλικού  ΑΔΡΙΑΣ.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά