Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας εγκαινίασε τον προσομοιωτή διαρροής στη Σχολή Ελέγχου Βλαβών του ΠΝ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης του ΠΝ στου Σκαραμαγκά, εγκαινίασε τον προσομοιωτή διαρροής και παράλληλα πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της Σχολής Ελέγχου Βλαβών. Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ.

Ο ΑΝΥΕΘΑ στο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε:

«Το έργο το οποίο εγκαινιάζουμε σήμερα αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα των δυνατοτήτων που υπάρχουν στη χώρα μας για ανάπτυξη, μέσα από τη συνεργασία και τη σύμπραξη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν προκειμένω του Πολεμικού Ναυτικού, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας και του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα.

Τέτοιου είδους συνέργειες, θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και θα βγάλουν τη χώρα μας και την ελληνική κοινωνία από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά σε πολλά επίπεδα. Έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό, έχουμε τις υποδομές, έχουμε την τεχνογνωσία και πάνω απ’ όλα έχουμε την πολιτική βούληση να ενισχύσουμε αυτές τις πρωτοβουλίες. Αυτή είναι και η βάση της αισιοδοξίας μας ότι θα τα καταφέρουμε.

Αισθανόμαστε υπερήφανοι για την ονοματοδοσία της Σχολής Ελέγχου Βλαβών ως σχολή «Πλοίαρχου Κωνσταντίνου Αράπη», αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη σημαίνουσα προσωπικότητα του πρώτου Μηχανικού του Αντιτορπιλικού  ΑΔΡΙΑΣ και τις ενέργειες του μαζί με το πλήρωμα στην εξασφάλιση της πλευστότητας και του ασφαλούς πλου προς την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου κατά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Ο νέος προσομοιωτής δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων να εκπαιδεύονται συνεχόμενα, να εκπαιδεύονται ποιοτικά και ρεαλιστικά. Να εκπαιδεύονται όπως θα πολεμήσουν  (train as you fight), όπως λέγεται και στο Πολεμικό Ναυτικό.

Αυτή η δυνατότητα εκπαίδευσης, δεν μένει όμως περιορισμένη σε στεγανά, εντός του Πολεμικού Ναυτικού. Παρέχεται και μάλιστα εξίσου ποιοτικά στα πληρώματα των εμπορικών πλοίων, των οποίων οι εταιρείες, καταβάλλοντας τα δίδακτρα της εκπαίδευσης, δημιουργούν μία πηγή εσόδων διόλου ευκαταφρόνητη, άκρως ενθαρρυντικό στοιχείο ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Οι καιροί είναι δύσκολοι , στα δύσκολα οι άξιοι φαίνονται.
Ή καλύτερα …o καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται». 
 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά