Νομοθετική ρύθμιση θεμάτος Εθελοντών Μακράς Θητείας

Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ
Αναγεννήσεως 184
ΤΚ 682 00 Ορεστιάδα
 
Ορεστιάδα  21  Δεκ. 2016
 
ΘΕΜΑ: Νομοθετική ρύθμιση θεμάτος Εθελοντών Μακράς Θητείας
 
Αξιότιμε κύριε βουλευτά     
Σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε στην ενσωμάτωση  της παρακάτω νομοθετικής ρύθμισης , είτε με μορφή τροπολογίας αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών, είτε ως άρθρο σε υπό κατάθεση Σ.Ν του Υπουργείου Οικονομικών, είτε σαν τροπολογία σε παρεμφερές Σ.Ν «Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 3865/2010, όπως ισχύει, προστίθεται εδάφιο ως εξής:«Αν τα ανωτέρω πρόσωπα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά την οποία ήταν ασφαλισμένα στο ΙΚΑ, είχαν καταβάλει τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, τα καταβληθέντα ποσά για επικουρική σύνταξη στο ΕΤΑΜ ή στο ΕΤΕΑΜ αποδίδονται στους ίδιους. Εάν τα ανωτέρω ποσά έχουν αποδοθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις που αντικαθίστανται, από το ΕΤΑΜ ή ΕΤΕΑΜ στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, αποδίδονται στους ίδιους από τα Ταμεία αυτά.» ώστε να επιλυθεί το θέμα με τις διπλές εισφορές υπέρ των Μετοχικών Ταμείων για το χρόνο που οι Εθελοντές Μακράς Θητείας είχαν την ιδιότητα του ΟΠΥ-ΕΠΥ.
Να σας διευκρινίσουμε ότι η παραπάνω νομοθετική ρύθμιση περιλαμβανόταν στο από 19/06/2015 Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο αν και ήταν στη φάση της Ολοκλήρωσης στην ΒτΕ δεν πέρασε στη φάση της ψήφισης λόγω των πολιτικών εξελίξεων και της λήξης της ΙΣΤ κοιν.περίοδου.(Αρθρο 2 παρ.4β).Στο συγκεκριμένο ΣΝ υπάρχει θετική Έκθεση του Γ.Λ.Κ, του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 3ης Ιουνίου 2015 ,αιτιολογική έκθεση κ.λ.π  και φέρει τις υπογραφές όλων των συναρμοδίων Υπουργών. Να επισημάνουμε ότι η παραπάνω  νομοθετική ρύθμιση ΟΥΔΕΝ δημοσιοοικονομικό κόστος  έχει!!!
Επίσης θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε πως ανάλογη θέληση του νομοθέτη να ρυθμίσει το συγκεκριμένο θέμα είχε ανακοινωθεί και με τήν επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών της 14 Νοεμβρίου 2014 σχετικά με υπό κατάθεση Σ.Ν ,το οποίο λόγω των πολιτικών εξελίξεων δεν έφτασε στην φάση της ψήφισης στην ολομέλεια της ΒτΕ!!!    
  
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας ευελπιστεί στην έμπρακτη βοήθειά σας  ώστε  επιτέλους να δοθεί λύση στα δίκαιο αίτημα των Εθελοντών Μακράς Θητείας.
 
 
                                     
 
 Με τιμή
 
 
 
                                           Για το ΔΣ
 
 

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γενικός   Γραμματέας
 
 
 
 
    Παναγιώτου Δημήτριος                                 Χαράλαμπος Καραγιάννης
              Ανθστης ε.α                                                           Ανθστης ε.α
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά