Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στην 9η Μ/Π Ταξιαρχία στη Φλώρινα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, επισκέφθηκε την έδρα της 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας στη Φλώρινα, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Φλώρινας Κώστα Σέλτσα και Κοζάνης Γιώργο Ντζιμάνη, την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Πέτη Πέρκα και τον πρόεδρο της Τοπικής Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας Νικόλαο Μουρατίδη. 
 
Ο ΑΝΥΕΘΑ αντάλλαξε ευχές με τον Διοικητή της Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Προκόπη Καρατζέτζο, τους Διοικητές των Μονάδων που εδρεύουν στη Φλώρινα, καθώς και με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες. Ο ΑΝΥΕΘΑ αύριο Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016, θα επισκεφθεί το Κοσσυφοπέδιο και την εκεί Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ-3) για ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό της Μονάδας.
 
Ο ΑΝΥΕΘΑ απευθυνόμενος στο προσωπικό της 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας ανέφερε: 
 
«Υπηρετείτε σε δύσκολους καιρούς αλλά να μην ξεχνάτε ότι η Ελλάδα έχει περάσει πολύ πιο δύσκολα και τα έχει καταφέρει. Έτσι θα τα καταφέρει και τώρα. Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αυτό που προσπαθούμε είναι, με λιγότερα να καταφέρουμε περισσότερα. Ιδιαίτερα μας ενδιαφέρουν τρία πράγματα: Η απόκτηση γνώσης, η συνεχής εκπαίδευση αλλά και η μέριμνα για τη  διαβίωση των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των οπλιτών. 
 
Με την ευκαιρία αυτή, για να απαντήσω σε ορισμένες ερωτήσεις που μας έρχονται, θέλω να πω, ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη, ούτε για αύξηση ούτε για μείωση της θητείας. Όσοι υπηρετείτε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα βρισκόσαστε στα σπίτια σας, όμως να θυμάστε δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι περάσατε ένα κομμάτι της ζωής σας μαζί με άλλους συνέλληνες, συνανθρώπους, και μάθατε βασικά πράγματα για να υπερασπίζεστε την πατρίδα. Το δεύτερο πράγμα το οποίο πρέπει να θυμόσαστε, είναι ότι ο Στρατός εκτελεί το καθήκον του, και αυτό είναι η αποτροπή αλλά και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Αλλά η ουσία της άμυνας της χώρας είναι σε ολόκληρο το λαό. Είναι σημαντικό στοιχείο το τι υγεία έχεις, τι παιδεία έχεις αλλά και τι φρόνημα έχεις σαν λαός. 
 
Θέλω να ευχηθώ σε όλους σας χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά. Το 2017 να φέρει, όπως φαίνεται ότι ξημερώνουν, καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας, να σταματήσουν οι πόλεμοι γύρω από την περιοχή μας, ώστε να μπορέσουμε να αφιερωθούμε στο έργο της ανάπτυξης της χώρας.  Αλλά κι εσείς οι ίδιοι να βάζετε στόχους, να τους πετυχαίνετε και μαζί με τις οικογένειές σας, μαζί με αυτούς που αγαπάτε να ζείτε και να σκεφτόσαστε αλλά και να ενεργείτε προς το καλό και το δικό σας και του συνόλου, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό καλό, όταν δεν εντάσσεται στο καλό του κοινωνικού συνόλου, αντίθετα το προσωπικό καλό αναδεικνύεται μέσα από την προσπάθεια για το κοινωνικό σύνολο. Χρόνια πολλά!»
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά