Πέθανε ο «πατέρας» των MiG-29

Πέθανε ο «πατέρας» των MiG-29
Πηγή: Sputnik
Έφυγε από τη ζωή ο Ρώσος Ιβάν Μικογιάν, από τους κορυφαίους σχεδιαστές αεροσκαφών και ένα από τα κορυφαία μυαλά πίσω από το μαχητικό MiG-29, το βασικό μαχητικό της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.
        
Ο εκλιπών ο οποίος πέθανε σε ηλικία 89 ετών, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ως κορυφαίος μηχανικός στο γραφείο «MiG» Aircraft Corporation, η οποία ιδρύθηκε από τον θείο του Αρτιόμ Μικογιάν.
Δύο φορές τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο της ΕΣΣΔ για το έργο του μαχητικού πολλαπλών ρόλων.
Το Mikoyan MiG-29 είναι μαχητικό αεροσκάφος σχεδιασμένο στη Σοβιετική Ένωση. Αναπτύχθηκε την δεκαετία του 1970 από το σχεδιαστικό γραφείο Μικογιάν και μπήκε σε υπηρεσία το 1983. Ακόμα και σήμερα έχουν δημιουργηθεί πολλές εκδόσεις με βελτιώσεις στα ηλεκτρονικά, τους κινητήρες, το απόθεμα καυσίμου και τον οπλισμό του αεροσκάφους.
http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/56022/pethane-o-pateras-ton-mig-29
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά