Πτυχία ετοιμάζεται να μοιράσει το ΥΠΕΘΑ σε μόνιμους και στρατιώτες. Συμφωνία με Microsoft

Έτοιμους επαγγελματίες για δουλειά ετοιμάζεται να βγάλει το ΥΠΕΘΑ σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου. Πτυχία υπολογιστών, επαγγελματικές πιστοποιήσεις και πολλά άλλα.

Αποσπάσματα ομιλίας ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην ημερίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη
:Τέλος, στο θέμα του προσωπικού. Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ξέρετε χωρίζεται σε δυο μεγάλες κατηγορίες, στα μόνιμα στελέχη, αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, στους ΕΠΟΠ, στις γυναίκες και στους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν την πατρίδα μας με επαγγελματικό τρόπο, αλλά και στους στρατευσίμους. Οι στρατεύσιμοι είναι τα παιδιά μας, τα αυριανά στελέχη σας. Θέλω να ανοίξουμε ένα διάλογο από αυτό εδώ το βήμα. Τα παιδιά αυτά τα οποία υπηρετούν τη θητεία τους 9, 12 ή 15 μήνες, ανάλογα στο πιο Όπλο υπηρετούν, να έχουν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας να μπορούν να απολαμβάνουν μίας εκπαίδευσης που θα τους βοηθήσει αργότερα στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Ήδη είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε μία μεγάλη συμφωνία με τη
Microsoft που θα δώσει τη δυνατότητα στους στρατεύσιμους να παίρνουν πτυχίο επαγγελματικής κατάρτισης στους υπολογιστές, οι νεοσύλλεκτοι που δεν έχουν μέχρι τώρα καμία εκπαίδευση πάνω σε αυτόν τον τομέα, ή στα μόνιμα στελέχη μας ώστε να μπορούν να παίρνουν εξειδίκευση.
 
Αυτό θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς, δηλαδή στην επαγγελματική κατάρτιση των στρατεύσιμων σε ειδικότητες που θα τις χρειαστούν για την αυριανή τους μέρα. Χειριστές βαρέων μηχανημάτων, νέα παιδιά που έχουν σπουδάσει μηχανικοί, αρχιτέκτονες θα μπορούν να εργαστούν στη ΜΟΜΚΑ. Τεχνολόγοι, ηλεκτρολόγοι και άλλοι που θα μπορούν μετά το πέρας της θητείας τους να έχουν μία επαγγελματική πιστοποίηση για να μπορούν αύριο να εργαστούν.
 
Σε αυτό τον τομέα θέλουμε τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα, θέλουμε δηλαδή να συνεργαστούμε και μέσα από τη θητεία αυτών των νέων παιδιών μαζί με τις επιχειρήσεις να ετοιμάζουμε τα στελέχη του μέλλοντος. Αυτό θα φέρει ακόμα πιο κοντά τον ελληνικό λαό και την επιχειρηματικότητα.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά