Τιμήθηκε στο Ναύπλιο ο Στάϊκος Σταϊκόπουλος

n nafplio4
Κάθε χρόνο, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, η πόλη του Ναυπλίου εορτάζει την απελευθέρωσή της, από τον τούρκικο ζυγό και μαζί τιμά τον Ζατουνίτη, Στάϊκο Σταϊκόπουλο, που με τα παλληκάρια του ελευθέρωσαν το απάτητο κάστρο του Παλαμηδίου.


Την διοργάνωση της εκδήλωσης του Σαββάτου, 26/11, την είχε ο τοπικός Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» και πραγματοποιήθηκε στο «Βουλευτικό». Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δικηγόρος κ. Σταύρος Μπέζας. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου Ζατουνιτών Γιάννη Δρούλια, ο οποίος έλαβε πολλά συγχαρητήρια από τους παρευρισκόμενους επισήμους και μη.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται και τελειώνουν την Κυριακή (27/11), όπου υπάρχουν πολλές αθλητικές δραστηριότητες. Κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα άγημα παραλαμβάνει την εικόνα του Σταϊκόπουλου, από το Δημαρχείο και την μεταφέρει στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα μέσα στο κάστρο, όπου τελείται Δοξολογία και επιμνημόσυνος δέησης για τον Στάϊκο και τα παλληκάρια του. Φέτος (σήμερα δηλαδή), λόγω της έντονης κακοκαιρίας, η Δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου είχε μεταφερθεί η εικόνα του Σταϊκόπουλου, μαζί με την επιμνημόσυνο δέηση. Παρέστη εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο γεν. γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Αντιπεριφερειάρχες, οι τρεις βουλευτές του νομού, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ζατουνιτών Γιάννης Δρούλιας, οι Αρχές του Νομού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, φορείς Συλλόγων, κάτοικοι του Ναυπλίου. Στη συνέχεια μπροστά στον Ανδριάντα του Σταϊκόπουλου, όλοι οι ανωτέρω κατέθεσαν στεφάνια, εν μέσω βροχής.
Με την κατάθεση στεφανιών και την βράβευση εν συνεχεία των αθλητών, έληξαν για μια ακόμη χρονιά, οι τριήμερες εκδηλώσεις στο Ναύπλιο, όπου τιμήθηκε ο Ζατουνίτης Στάϊκος Σταϊκόπουλος και, ακούστηκε πολλαπλά και ποικιλότροπα το όνομα Ζάτουνα. Εκ μέρους του Δ.Σ του Συνδέσμου Ζατουνιτών, παρευρέθηκαν: Ο Πρόεδρος Γιάννης Δρούλιας, Ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Νικολάτος και τα Μέλη, Κατερίνα Χατζηγιαννούλη και Αργυρώ Αθανασιάδη. Παρευρέθηκαν και άλλοι συμπατριώτες. Μεγάλος απών φέτος ήταν ο Τάκης Μανιατάκος, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από κοντά μας. Έδινε πάντα το παρόν του, αφού η τύχη του ήταν να είναι ιδιοκτήτης, του πατρικού σπιτιού του Σταϊκόπουλου. Μεταξύ του Προέδρου του Συνδέσμου Γιάννη Δρούλια και του Δημάρχου Ναυπλίου, υπήρξε ιδιαίτερη συνάντηση και συζητήθηκαν κάποια θέματα που αφορούν την Αδελφοποίηση κ.ά.

n nafplio2
n-nafplio3

n-nafplio5
n nafplio6
n-nafplio7
http://www.zatounanews.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά