Εκδήλωση ΥΠΕΘΑ για την Αντίσταση των Κρητών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19.00, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Ριζάρη 2), διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Αντίσταση των Κρητών μέσα από τα γερμανικά αρχεία που επεξεργάζεται η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού».
 
Η εκδήλωση εντάσσεται στο διευρυμένο κύκλο δραστηριοτήτων υπό τον γενικό τίτλο «Η ΑΘΗΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ», με αφορμή την 12η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας το 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, ενώ  παράλληλα συνδέεται και με την εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
 
Περιλαμβάνει παρουσίαση από την Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, στοιχείων και ντοκουμέντων, που προέρχονται από τα αρχεία της Βέρμαχτ, τα οποία επεξεργάζεται η ΔΙΣ και ομιλία για την Αντίσταση των Κρητών, τόσο στη Μάχη της Κρήτης, όσο και στη συνέχεια στην Εθνική Αντίσταση. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από το μουσικοχορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
 
 
 
 
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α   Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η Σ
 
18.30-19.00: Υποδοχή
 
19.00: Πέρας προσέλευσης.
 
19.15-19.20: Έναρξη εκδήλωσης με ένα κρητικό τραγούδι.
 
19.20-19.25: Άνοιγμα.
 
19.25-19.35: Χαιρετισμός Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα.
 
19.35-19.45: Ομιλία Ταξιάρχου Νικολάου Δελατόλα, Διευθυντή της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, με θέμα «Η Μάχη της Κρήτης μέσα από τα γερμανικά αρχεία της ΔΙΣ».
 
19.45-20.05: Ομιλία Ευάγγελου Δεσποτίδη ιστορικός προϊστάμενος του 4ου Τμήματος της Υπηρεσίας Ιστορικού Αρχείου της ΔΙΣ με θέμα «Η Αντίσταση του Κρητικού λαού κατά τη Γερμανική κατοχή μέσα από τα Γερμανικά αρχεία της ΔΙΣ».
 
20.05-20.20: Ομιλία Γιάννη Σκαλιδάκη, διδάκτορα Ιστορίας, 
εκ μέρους της επιστημονικής επιτροπής του "Η ΑΘΗΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ" με θέμα:  «Η κρητική κοινωνία στον πόλεμο και την Κατοχή».
 
20.20-20.25: Προβολή βίντεο της ΔΙΣ.
 
20.25-20.45: Κρητικοί χοροί και τραγούδια από το συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά