Επίσκεψη Βίτσα σε κέντρα φιλοξενίας σε Μαλακάσα Κουτσόχερο και Τρίκαλα

   Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, επισκέφθηκε μια σειρά χώρων φιλοξενίας προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας και την πορεία των εργασιών που είναι σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς. 
 
            Το πρωί επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα. Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη και  τον Αρχηγό    Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου επισκέφθηκε το υπό ανακατασκευή κέντρο φιλοξενίας στο Κουστόχερο Λάρισας, ενώ το απόγευμα επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας στα Τρίκαλα (πρώην Ατλάντικ).
 
            Ο ΑΝΥΕΘΑ σε δηλώσεις που έκανε στο Κουτσόχερο ανέφερε: 
 
            Για το Κέντρο Φιλοξενίας:
 
            Το κέντρο αυτό θα φιλοξενεί περίπου 1.500 ανθρώπους, αποκλειστικά οικογένειες Σύρων, οι οποίοι θα προέλθουν από άλλα κέντρα φιλοξενίας που θα διαλυθούν. Υπολογίζουμε να κάνουμε τα εγκαίνια ανάμεσα στις 10 και στις 20 Νοέμβρη. Όπως βλέπουμε ο χώρος είναι τελείως διαφορετικός από ό,τι ήταν πριν από μερικούς μήνες. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ολοκληρώσει από την πλευρά του τις εργασίες κατά 99% και λίγα μένουν για να τελειώσουν και οι λοιπές εργασίες που έχουν αναλάβει εργολάβοι που πληρώνονται από την Ερυθρά Ημισέληνο και τον Ερυθρό Σταυρό. Θα είναι ένα υπόδειγμα για τον τρόπο με τον όποιο μπορούν αυτοί οι δύο οργανισμοί να συνεργαστούν. Είναι μια διαδικασία η οποία θα αφήσει και όφελος στην περιοχή. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αλλάξουμε και τον τρόπο τροφοδοσίας των προσφύγων, δηλαδή από το κέτερινγκ θα πάει σε μια λογική εξυπηρέτησης, σαν να ήταν στο σπίτι τους. Αυτό σημαίνει ότι θα τονωθεί ακόμα περισσότερο και η τοπική οικονομία και θα φύγουμε από τον ανταγωνισμό των εταιρειών. Μέχρι οι άνθρωποι αυτοί να βρουν τον νόμιμο και τον σίγουρο τρόπο, είτε να γυρίσουν στις πατρίδες τους, αφού τελειώσει ο πόλεμος, είτε να περάσουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Τους ευχόμαστε αυτό να γίνει το ταχύτερο δυνατόν. Δεν έχουμε σαν Ελλάδα τη βοήθεια που θέλουμε και δεν εκδηλώνεται και από όλες τις  χώρες η αλληλεγγύη που θα έπρεπε να εκδηλωθεί. Εδώ στο Κουτσόχερο κάναμε μια δουλειά από κοινού οι κρατικοί θεσμοί, η ίδια η κυβέρνηση, τα υπουργείο, η Περιφέρεια και ο Δήμος, που ήταν υποδειγματική, που δείχνει ότι όταν συνεργάζονται με καλό πνεύμα και με ανοιχτή καρδιά παράγουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 
            Για τις τηλεοπτικές άδειες:
 
Εκείνο που δεν πρόκειται να συνεχιστεί είναι το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο να βρίσκεται σε μια τέλεια ανομία. Δηλαδή το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ένα δημόσιο αγαθό, δωρεάν, ληστρικά. Εμείς, μετά και τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ έχουμε να λύσουμε και θα το λύσουμε με νομοθετική πρωτοβουλία το εξής πολύ απλό ζήτημα σε σχέση και με τον νόμο που ψηφίστηκε το Φεβρουάριο.       Δηλαδή τί θα γίνει από σήμερα μέχρι την ημέρα που το εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης θα οριστικοποιήσει τη διαδικασία αδειοδότησης. Αυτό λοιπόν μπορείτε να το περιμένετε. Συγχρόνως αυτό που θα πρέπει όλοι να περιμένουμε, και από αυτό θα φανεί και η εντιμότητα, σε σχέση με τις προσθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι η συγκρότηση του εθνικού συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης. Εγώ αυτό που περιμένω είναι την επόμενη βδομάδα και μετά την πρωτοβουλία που έχει πάρει ο πρόεδρος της Βουλής, να υπάρχει εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης, ώστε να εφαρμοστεί γρήγορα ο νόμος.
 
            Ο ΑΝΥΕΘΑ σε δηλώσεις του στα Τρίκαλα ανέφερε:
 
            Είναι άνθρωποι που έχουν περάσει πολλά από τον πόλεμο και από τη φτώχεια. Ψάχνουν να βρουν ένα καταφύγιο, η Ελλάδα είναι ένα σταθμός τους, δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα. Με τη δύσκολη οικονομική μας κατάσταση προσπαθούμε να τους προσφέρουμε ό,τι το καλύτερο. Με την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τον Δήμο, με την Περιφέρεια και με τον κόσμο εδώ στα Τρίκαλα, έχουμε καταφέρει να είμαστε σε ένα υποφερτό σημείο. Προβλήματα  υπάρχουν όπως στην ποιότητα και την ποσότητα της σίτισης. Τα να αντιμετωπίζουμε. Προσπαθούμε να τα λύσουμε με πολλούς τρόπους. 
 
            Ο ΑΝΥΕΘΑ αύριο Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθούν  στην Κοζάνη.


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά